Šport

Ažnoh direktor alpskih reprezentanc

Ljubljana, 25. 04. 2007 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rasto Ažnoh je po pričakovanjih postal novi direktor alpskih reprezentanc Smučarske zveze Slovenije.

Rasto Ažnoh je po pričakovanjih postal novi direktor alpskih reprezentanc Smučarske zveze Slovenije (SZS) in na tem mestu nasledil Klemena Berganta, ki je po petih letih že pred koncem sezone predčasno odstopil, v prihodnje pa bo vodil in treniral žensko reprezentanco. Na seji zbora za alpsko smučanje v Ljubljani so Ažnohu predstavniki 22 klubov namenili 58 glasov, šest pa jih je bilo proti.

Rasto Ažnoh je direktor alpskih reprezentanc
Rasto Ažnoh je direktor alpskih reprezentanc FOTO: POP TV

Ažnoh, nekdanji trener ženskih reprezentanc, je pred tem prejšnji teden že dobil podporo odbora za alpsko smučanje. Kot ključne strokovnjake na trenerskih mestih, s katerimi se je že dogovoril, je še pred glasovanjem navedel Urbana Planinška kot vodjo in trenerja moške ekipe, Dejana Poljanška trenerja za hitre discipline, Romana Rozmana kot trenerja za evropski pokal, trener za tehnične discipline pa bo znan v prvi polovici maja.

Medtem ko je večina vodstva moške ekipe skorajda nespremenjena, pa bo prišlo do sprememb v ženski reprezentanci, kjer bo vodja in trener Bergant, trenerja bosta tudi Marko Jurjec in Sašo Robič, s tretjim trenerjem pa se Ažnoh še dogovarja. Ažnoh se poleg tega dogovarja z Juretom Hafnarjem, ki še dela na tujem, za posebnega trenerja Tine Maze. Do 15. maja bo odbor za alpske discipline dokončno potrdil celotne sestave trenerjem alpskih disciplin.

"Moški del je deloval dobro, potrebna pa je reorganizacija v ženskih disciplinah. Za Tino Maze, ki je osebnostno zelo močna osebnost, vendar pa bi morala zmagovati, je predviden osebni trener. Poleg ženske ekipe C se bo osnovala še ekipa C 1, ki bo lahko prek tekem FIS prišla v ekipo C. Tekmovalni koledarji domačih tekem FIS morajo biti usklajeni z mednarodnimi. Strokovni svet mora dobiti vodilno vlogo tako pri kondicijskih pripravah, tehniki smučanja in prenosu znanja. Po regijah in klubih se v otroškem smučanju dela zelo dobro, želimo pa postaviti boljši nadzor, da ne bi prihajalo do napak zaradi prevelike zagnanosti trenerjev," je pred glasovanjem pojasnil Ažnoh, nato pa na njegove besede ni bilo nobene razprave.

"Na začetku Bergantovega obdobja so imeli nekaj razvajenih slalomistov, ki so bili sicer dobri, ter 'vražja dekleta', ki so vsa po vrsti napovedovala svoj odhod ali celo že odšla iz smučanja. Tina Maze je imela edino vidno uvrstitev z drugim mestom v Mariboru ter ostale pod desetim mestom. Premalo smo vlagali v otroške selekcije, veliko teže pa je imelo tudi stališče, da je škoda vsakega denarja za hitre discipline. Sedaj lahko ugotovimo, da se je končal trend upadanja števila otrok, ki se ukvarjajo s smučanjem, pa tudi rezultati na otroških mladinskih tekmovanjih so se popravili. V ženski ekipi je poleg Mazejeve kopica nadarjenih deklet, žal pa sta nazadovali Mazejeva in Ana Drev. Veliko razočaranje je moška ekipa, ki ni dosegla pričakovanih izidov," je Anton Ribnikar, predsednik zbora, ocenil obdobje, ki ga je zaznamoval Bergant na čelu alpskih disciplin.

"Novega direktorja smo poiskali z razpisom in v osemdnevnem roku je bilo prijavljenih pet kandidatov. Z vsemi smo opravili pogovor in prejšnji teden smo člani odbora soglasno sprejeli sklep, da bomo Ažnoha predlagali za direktorja alpskih disciplin. Mislim, da je tako enotna odločitev pomembna popotnica podpore novega direktorja," je pojasnil Ribnikar.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.