Šport

Benkovič končal kariero

Ljubljana, 08. 05. 2007 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Smučarski skakalec Benkovič je na sestanku s trenerjem slovenske reprezentance napovedal konec svoje kariere.

Rok Benkovič
Rok Benkovič FOTO: Dare Čekeliš

Slovenski smučarski skakalec Rok Benkovič je na neuradnem sestanku s trenerjem slovenske reprezentance Ari-Pekko Nikkolo dejal, da bo končal svojo tekmovalno kariero. Enaindvajsetletni Kamničan, ki v letošnji sezoni ni najbolje skakal, je svojo tekmovalno pot pričel leta 1997, 19. februarja 2005 pa je v Oberstdorfu osvojil naslov svetovnega prvaka.

"Da, res je, z 'Benkotom' sva danes govorila in povedal mi je, da ne bo več skakal. O razlogih ne želim govoriti, to bo treba vprašati njega," je povedal trener Nikkola.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zurbrigen
09. 05. 2007 19.53
+1
Kdo je reku da jih ne spoštovat al pa da jih jest ne ???? Seveda jih, ampak ne moreš se na eno kolajno v svetovnem pokalu šlepat 100 let. Kosteličko poglejte zmagala ne vem kokrat, ampak je nehala, čim je pogruntala da lahko rata invalid zarad še nekaj kolajn. Šport na sploh pa je če še niste pogruntal en velik biznis, ne gre več samo za šport ampak večinoma za keš, katerega je v smučariji in skakariji veliko, npr. zakaj hokej ne dobi niti tolk dnarja, da bi jeseničani špilal državnega ?? Tko pa so igralci prisiljeni delat svašta da sploh prežvijo, pa še tist kar bi mogl dobit dobijo z takim zamikom da te kap.
exim@t-2.net
09. 05. 2007 14.47
VSI športniki, ki so kdajkoli posegli po visokih mestih, po kolajnah,.. so spoštovanja vredni. Zanimivo bi bilo videti vse gobcače, da bi se povzpeli samo do polovice velikanke v Planici in nato preveriti njihove spodnjice.
reklakazala
09. 05. 2007 13.48
@p001: z odgovorom si mi vse povedal. Bistvo ti pa še zdaj ni jasno. Rok Benkovič je svetovni prvak iz leta 2005, Peterka, ki si ga tudi namočil, je dvakratni zmagovalec svetovnega pokala, Košir ima poleg vsega olimpijski bron. Zame so vsi (pa še nekaj drugih tudi), gospodje! O sebi pa malo razmisli... Aja, lesena kolajna s sindikalnih tekem na Soriški planini, priznanje za najbolj glasen prdec ali diploma za 97. mesto, ki si ga dosegel na krosu pri desetih letih, ne štejejo. No?
huascaran04@yahoo.com
09. 05. 2007 13.33
reklakazala, se v celoti pridružujem tvojemu mnenju!!! p001 in njemu podobni, naj komentirajo kakšne "kompotarske" teme, ne pa športa-tega zares ne razumejo, predvsem pa se jim niti sanja ne, kaj vse je treba vložiti, da lahko že samo v vrstah boljših rekreativcev rečeš "dober dan", da o vrhunskem športu ne govorim! Benkotovo odločitev pa je potrebno spoštovati, čepav bi ga nekateri še želeli videvati v boju za visoka mesta v smučarskih skokih-tako je-odločitev je samo njegova!
zurbrigen
09. 05. 2007 13.22
be be be. Kaj ti mislš da si edini ki je kej resno treniral ??
reklakazala
09. 05. 2007 11.47
@p001: si ti kdaj kaj resno treniral? Mislim tako, da si vstajal vsak dan 2 uri prej kot vrstniki, laufal, plaval do začetka pouka, potem v šolo, pa spet na trening... Nič ŽIV-ŽAVa ob nedeljah zjutraj, celo zimo drkanje po skakalnicah, vmes kondicijski treningi, psihološke priprave, da o ponavljanju in "notri prinašanju" snovi v šoli ne govorim. In sotekmovalcev v mlajših kategorijah je na kupe, ti moraš priti pa med 5 do 10 najboljših, preden ti kdo kaj plača. Prej je vse na starših, ki si dobesedno od ust trgajo, da mulc lahko nekaj trenira... Tudi meni se zdijo nekateri od naših pijavke, a svetovnemu prvaku, pa tudi, če se mu je zgolj usralo, se takoj do tal priklonim! Sem dal nekaj let v resen šport in vem, kako zgleda, ko pogledaš nazaj pa tam ni ničesar. Niti štartne številke 78 na svetovnem pokalu, kaj šele tiste z olimpijskimi krogi ali kot pri Roku, naslova svetovni prvak. Biti brihten z ritjo v fotelju, pivom v roki in mislijo, da si najpametnejši na svetu, je pa tudi lepo, kajne p001?
aleks.bruncko@sb-mb.si
09. 05. 2007 11.46
Benko me spominja na primer Mateje Svet. Skoda je koncati kariero tako zgodaj, ko bi lahko skakal se vsaj pet let. Z nim bi se moral pogovoriti trener in pa direktor reprezentance in ga pregovoriti. Krize pri skakalcih so bile in bodo in to pri vseh, tudi pri Fincih in Nemcih ter Norvezanih. Mislim, da bi bilo treba pritegniti tudi dobrega sportnega psihologa.
?ak mal noris
23. 02. 2013 18.24
+1
zurbrigen
09. 05. 2007 09.33
Končno en pameten poba, fant je dokaj kmalu ugotovil da je z njegovimi skoki adacta in se lepo poslavlja brez grenkega priokusa "pijavke" kot jih je večina v belem cirkusu in še kje v slovenskem športu. - nekateri so tam že celo večnost na osnovi par dobrih rezultatov - Recimo tak je bil Jure Košir, parkrat je nekaj zmagal oz. bil na štengah, večino dolge karijere pa je bil komaj povprečen. Al pa peterka, on še kr trenera in skače v tri krasne, glih tolk da pukl preleti, ampak odnehat in rečt jebat ga z skoki sem končal za vedno, to pa ne, seveda preveč je vabljiv status športnika, dokaj lepa plača, sponzorska oblačila, avti, potovanja ipd. skratka lagodno in brezskrbno življenje. Seveda bo tudi on po končani (ko pač bo začutil da je konec) karijeri ostal v skakalnem športu, kot kak funkcionar in bo še naprej do penzije cuzal money for nothing Bravo Benko.
buchanxxx@gmail.com
09. 05. 2007 09.18
....ah to so itak kr eni fleši, brezveze nekej govort dokler Rok ne pove zakaj to sploh hoče narest, lahk da je tud sam mal z napačno nogo vstal pa bo jutri bolje kaj pa veš. Skoki so vseen tak šport, ki mu mora športnik več kot pol živlenja posvetit in je treba 2X razmislit o vsaki taki odločitvi....men se vseen zdi da bo Benkovič še skakal...
zajcek21@email.si
09. 05. 2007 08.31
oba sta malo mimo usekala! nihce se ne uprasa kako lahko tako mladi sportnik konca kariero, saj sploh nima kariere! Kariero imajo oz. so jo imeli Goldberger pa Peterka pa se kateri! Nasi kot so Benkovič pa Damjan pa bi morali kaj narediti da bi sploh imeli kariero!
jan87
09. 05. 2007 08.18
ti očitno pojma nimaš o skokih... misliš da če mu je enkrat ratal, da je pa pol bog i batina... damjan je dost kvalitetnejši skakalec, vsaj svojo solidno formo vzdržuje, Benko pa parkrat fenomenalno skoči, a na žalost to v celotni sezoni... v glavnem.... mal več skoke glej, pa dajej vsaj argumentirane izjave, ne pa da strelaš v prazno...
zasfican_ful
08. 05. 2007 21.53
pismo pa tanajboljši je! Vsaj ne govori ke v prazne tko k Damjan, pa je že vsaj kej dosegel!