Šport

Bo Venus 'maščevala' sestro?

New York, 06. 09. 2007 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na turnirju v New Yorku se bosta pomerili V. Williams in Heninova. Prva polfinalista sta Federer in Davidenko.

Zadnji teniški turnir za grand slam sezone v New Yorku se preveša v sklepno fazo. Pri dekletih so znane polfinalistke, kjer so se Belgijki Justine Henin pridružile Američanka Venus Williams ter Rusinji Ana Čakvetadze in Svetlana Kuznjecova. Pravo podobo dobiva tudi moška končnica, kjer sta znana prva polfinalista - Švicar Roger Federer in Rus Nikolaj Davidenko.

Roger Federer se je uvrstil v polfinale.
Roger Federer se je uvrstil v polfinale. FOTO: Reuters

Ameriška javnost je seveda z nestrpnostjo pričakovala ponovitev lanskega finala med Federerjem in domačim adutom Andyjem Roddickom. Na koncu se je po ostrem boju v uvodnih dveh nizih, skupno pa dveh urah igre, zmage s 7:6 (5), 7:6 (4) in 6:2 spet veselil prvi nosilec in igralec sveta Federer. Zmagovalec je bil pričakovan, saj je Federer dobil 14 od skupno 15 medsebojnih dvobojev.

Roddick je Federerja spravljal v obup predvsem z neverjetnim servisom. Dosegel je 14 asov, merilne naprave pa so pokazale tudi servis s hitrostjo 235 km/h. "Res je bilo težko. V uvodu bi v nizih lahko zaostajal tudi z 0:2. Včasih sem pomislil, da servira kar s kakšnega drevesa," je po dvoboju pokomentiral zmagovalec.

Federer bo v predzadnjem krogu turnirja igral z Rusom Nikolajem Davidenkom, ki je v treh nizih gladko s 6:3, 6:3 in 6:4 premagal najboljšega nemškega igralca zadnjih let Tommyja Haasa. Jasen favorit polfinalnega dvoboja je Švicar, ki je dobil vseh devet medsebojnih dvobojev z Rusom in je na dobri poti, da še četrtič zapored zmaga v Flushing Meadowsu. Skupno bi bil to za Federerja že 12. naslov na turnirjih za grand slam, s čimer bi se na drugem mestu večne lestvice izenačil z Royem Emersonom, pred njim pa bi ostal le še Američan Pete Sampras (14).

Ameriški mediji pa so dobili še eno novo zgodbo. Bo Venus Williams "maščevala" sestro Sereno? Williamsova je v četrtfinalu namreč premagala tretjepostavljeno srbsko igralko Jeleno Janković v maratonskem dvoboju po skoraj dveh urah in pol s 4:6, 6:1 in 7:6 (4). V polfinalu bo Williamsova zdaj igrala z Belgijko Justine Henin, ki je dan pred tem premagala njeno mlajšo sestro. "Tudi jaz sem bila žalostna, ko je Serena izgubila. Definitivno moram poskusiti zmagati za Williamsove," je pred naslednjim obračunom napovedala Venus, ki se je do polfinala US Opna prebila prvič po letu 2002.

Druga finalistka bo zanesljivo Rusinja. Ana Čakvetadze je gladko s 6:4 in 6:1 premagala Izraelko Shahar Peer. Svetlana Kuznjecova, zmagovalka Flushing Meadowsa 2004, pa je bila od Madžarke Agnes Szavay boljša s 6:1 in 6:4.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uroš S.
06. 09. 2007 10.41
Jankoviceva se je skoraj nadclovesko borila proti temnopolti igralki, konkurirala brez primere. Skoda da je zmagala dolgocasna suverena fizicna moc in vzdrznost ne pa dih jemajoca tehnika in strategija Jankoviceve.