Borilni športi

Kličko kljub očitkom o starosti ne misli odnehati: 'Revanša je v pogodbi', Wilder že izziva Joshuo

London, 01. 05. 2017 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na nabito polnem Wembleyju smo bili minuli konec tedna priča enemu največjih boksarskih spektaklov v zadnjih letih. Za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, IBO in WBA sta se udarila Anthony Joshua in Vladimir Kličko. Ukrajinec je moral mlajšemu Britancu priznati premoč v 11. rundi, a se kljub porazu še ne misli upokojiti. Ravno nasprotno, napoveduje celo povratni obračun.

Vladimir Kličko je kot prvi uspel "položiti" Joshuo, a tudi to ni bilo dovolj za zmago.
Vladimir Kličko je kot prvi uspel "položiti" Joshuo, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: AP
Vsake prevlade v svetu športa je enkrat konec. In to se je po skoraj dveh desetletjih zgodilo tudi z Vladimirjem Kličkom. Legendarni ukrajinski boksar je moral na slovitem Wembleyju v bitki za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji priznati premoč Anthonyju Joshui. Kličko, ki je bil več kot enajst let neporažen in nesporni vladar težke kategorije, se počasi bliža h koncu profesionalne športne poti. Kljub temu, da se je pri 41- letih deset rund dostojno upiral 14 let mlajšemu nasprotniku, so nekateri prepričani, da bi enostavno moral zaključiti kariero, v kateri je zbral 64 profesionalnih zmag, poraz proti Joshui pa je bil šele peti v karieri, a drugi zaporedni, saj ga je pred 18-meseci premagal Tyson Fury in mu takrat tudi odvzel vse pasove. Kasneje so Furyja ujeli pri jemanju nedovoljenih poživil in nikoli ni dobil priložnosti, da bi lahko naslove ubranil. 
Posnetek borbe med Anthonyjem Joshuo in Vladimirjem Kličkom si lahko še vedno ogledate na VOYO. Tam so vam na voljo tudi posnetki preteklih borb, ki smo jih prenašali v boksarsko pestrem aprilu.

A Kličko, ki je kot prvi na tla "položil" Joshuo, se še ne misli predati. V ringu sredi Wembleyja je bil po porazu vidno potrt in vsi so pričakoval, da bo napovedal konec športne poti, a Ukrajinec ni spregovoril o tem. Po borbi je celo dejal, da imata z Joshuo v pogodbi povratni obračun in da resno razmišlja, da bi ga sprejel. Čeprav bi bil, če bi do borbe prišlo, še nekoliko starejši. Naslovi v težki kategoriji po verzijah IBF, IBO in WBA so sedaj v rokah britanskega boksarja, a Kličko si želi še ene priložnosti, da jih dvigne visoko v zrak. "Seveda imamo možnost o povratni borbi zapisano v pogodbi. In seveda me že ta trenutek to zanima. A najprej moramo analizirati, kaj za vraga se je dogajalo v ringu. V borbi sem užival tudi jaz, ne samo vi (novinarji op. p.). Seveda bi raje bil tisti, ki bi ob koncu visoko v zrak dvignil roke in ne tisti, ki ni uspel osvojiti naslovov prvaka. Ampak čestitke Anthonyju, ki je že bil na tleh, se pobral in osvojil vse tri naslove," je po borbi v pogovoru z britanskimi novinarji dejal Kličko. Ukrajinec sicer v zadnjem času nima najlepših spominov na povratne obračune. Že s Furjyem bi moral ponovno stopiti v ring, a so od novembra 2015 borbo kar dvakrat prestavili zaradi domnevnih poškodb Britanca, dokler je niso dokončno odpovedali, ko so ugotovili, da je Fury uporabljal prepovedane substance. Zagotovo si ne želi tako dolgo čakati tudi na revanšo z Joshuo, ki je na Wembleyju prišel še do 19. profesionalne zmage in vseh 19 je dosegel z nokavtom, čeprav je bil proti Kličku štet kot tehnični nokavt, mu vseeno ni pokvaril brezmadežne statistike.

Anthony Joshua je sedaj lastnik treh pasov v težki kategoriji, a Kličko si želi še ene priložnosti, da jih tudi sam še zadnjič dvigne visoko v zrak.
Anthony Joshua je sedaj lastnik treh pasov v težki kategoriji, a Kličko si želi še ene priložnosti, da jih tudi sam še zadnjič dvigne visoko v zrak. FOTO: AP

Seveda pa je po epski borbi sredi Londona tudi Joshua postal zelo zanimiv za ostale borce, ne zgolj za Klička. Veliko se govori, da bo "mladi lev" poskušal združiti vse pasove v težki kategoriji. In zato bi se moral pomeriti tudi z Deontayjem Wilderjem, ki je trenutni lastnik naslova po verziji WBC. Ameriški boksar je pri 31-letih še vedno neporažen, v profesionalni karieri pa je dosegel 38 zmag, od tega kar 37 z nokavtom in bi Joshui zagotovo predstavljal pravi izziv. "Vse gre po načrtih. Gledam te Anthony Joshua, naj ti ne postane preveč udobno. Prihajam pote," je na svojem twitter računu po borbi med Joshuo in Kličkom napisal "bronasti bombnik" Wilder, ki je lastnik pasa verzije WBC od leta 2015. Seveda pa ni edini, ki je izzval Joshuo. To je takoj po borbi v Londonu storil tudi Fury in sedaj je seveda na organizatorji, da Joshui poiščejo pravega nasprotnika za jubilejno 20. borbo. Kdorkoli bo že to, pa mu v ringu zagotovo ne bo lahko, saj so mnogi prepričani, da bo Anthony še dolga leta vladal v težki kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M_teorija
01. 05. 2017 18.05
+22
Končno boks dveh res dobrih in enakovrednih, kjer odločajo nianse, tud sreča. Tokrat je ni imel Kličko, kar se pa lahko pri revanšu obrne. Mali je simpatičen, ampak navijam za starega!?
Špartanec
01. 05. 2017 16.52
-6
Taka mrđa tale Kličko pa kakšn fris ma na sliki k ga je un upalio :-)
silly
02. 05. 2017 13.37
+1
random15
01. 05. 2017 16.43
+13
Jaz mislim da je Kličko boksal enega izmed najboljših dvobojev v svojem življenju pa čeprav je izgubil. Upam na revanšo ker tudi verjamem da lahko Kličko premaga Joshuo ze sedaj bi ga lahko ampak ko se je Joshua pobral skoraj da ni vec mogel stati na nogah in zdi se mi kot da je Kličko z leti izgubil tisti ˝killier instinct˝. Zato tudi mislim da dvoboja ni končal že takrat ker meni se je zdelo da je še zmeraj imel kondicijo tudi v 10 in 11 rundi!
canelo
01. 05. 2017 15.14
+5
Nista samo Wilder in Fury dobra nasprotnika za Joshuo. Tukaj je tudi WBO prvak Joseph parker in kubanec Luis Ortiz, katerega se vsi izogibajo...vrnl se bo tudi Haye po poškodbi...težka kategorija je zanimiva kot že dolgo ne.
random15
01. 05. 2017 16.36
+5
Hja ampak jaz mislim da Haye nima velikih možnosti za zmago proti Wilder-ju ali Joshui naslednji dvoboj ki bi ga rad kar se da hitro videl je pa Joshua-Fury in pa Joshua-Wilder.
Iniesta
01. 05. 2017 14.59
+5
Klicko se je imenitno boril glede na svoja leta. Povratni dvoboj nima smisla, tako da ce je pameten naj gre raje v zasluzeno penzijo ...
motorist_mb
01. 05. 2017 13.37
+4
Vrjamem v revanšo samo pod pogojem da v petih rundah Kličko zmaga drugače nima šans!
ho?emVšolo
01. 05. 2017 13.25
+0
Anthony je pozitivec. Vsaj po izjavah sodeč, da lahko vsak zmaga, a moraš biti s srcem in človek. Upam da bo še dolgo na vrhu. Kličko je bil močno poražen. Ne vidim smisla ponovne borbe, saj let ne more skriti. Razen če bi rad povlekel še nekaj denarja, seveda na račun zdravja. Tiste fotografije obraza so bile presunljive.
Domoljub420
01. 05. 2017 17.57
+6
Ni bil močno poražen. Če si gledal si videl, da je tud on Joshuo "položil". To pomeni, da je bil dober nasprotnik.
CFC1
01. 05. 2017 13.21
+23
Osebno me je AJ kar malo razočaral v tem dvoboju. Kličko je boksal sicer bolje od mojih pričakovanj in je r es pokazal zakaj je kraljeval toliko let v boksu. Pri 41 letih boksati POPOLNOMA ENAKOVREDNO z trenutno enim najboljših boksarjev AJ-jem, ki je mimogrede še 14 let mlajši in je v najboljših letih boksa je FENOMENALNO- Tot je blo že v komentarjjih velikokrat omenjeno včeraj in tudi kot sem gledal malo posnetke studijkev po dvoboju in kako so ocenjevali dvoboj bi lahko zaključili, da AJ nima obrambe ali vsaj se ne zna dobro braniti in to zagotovo ne more bit dober obet, če želi kraljevati z recimo 5 leti manj bi skoraj gotovo (z popolno gotovostjo se ne more nikoli trditi) zmagal dvoboj z AJ-jem, ker je takrat imel še dosti več "kondicije" in je tekmece mlel na tempo, kar mu je v včerajšnjem dvoboju pri še enkrat povdarjam NEVERJETNIH 41 letih skoraj da še enkrat uspelo. Gledena leta in izenačenost ter potek dvoboja lahko rečemo, da je Kličko zagotovo najboljši boksar zadnjih nekaj desetletji, ker praktično bilokdo drugi pri 41. letih ne bi uspel zdržati niti 6 rund. Kličko pa je dvoboj proti odličnemu boksarju skoraj zmaga oz. bi lahko rezultat dovboja bil povsem drugačen z malo drugačnim razpletom dogodkov. Poklon obema vsekakor za dvoboj, ki je res ponudil pravi spektakel. Še posebej pa ŠE ENKRAT polon Kličku, da pri 41. letih praktično Enakovredno boksa z enim najboljših boksarjev trenutno, ki je mimo grede še 14 let mlajši. Pa lep pozdrav vsem...
TheSmartHead
01. 05. 2017 20.27
+4
V večini se strinjam s tabo, razen v tem da Joshua nima obrambe. A si videl kako mojstrsko se je celo borbo izogibal Klitchkotovem levem hooku? Neverjetno za tako neizkušenega borca z 18 borbami in ne preveč dobrim amaterskim zaledjem. Malokdo se je v zadnjih 10 letih uspel izogniti temu značilnemu udarcu Klitchka, samo poglej kaj je z njim naredil Povetkinu in še posebej Pulevu. Drugače pa KLASIKA od boksa, ki bo definitivno šla v zgodovino, Klitchka pa utrdila kot enega najboljših vseh časov!
selecao
01. 05. 2017 12.44
+8
Predlagam, da se AJ najprej sreča z Wilderjem, potem pa še enkrat na slovitem Kijevskem štadionu s Kličkom, seveda če zmaga. Seveda se mora to vršiti najkasneje v 6-8 mesecih, kajti pri VK se lahko pozna vsak mesec. To bi bil spektakularen zaključek velike kariere, še posebej, če bi mu uspelo zmagati.
Trend01
01. 05. 2017 12.53
-1
2 dneva sta od dvoboja s Kličkom. A ti bi zdaj, da se v manj kot letu dni udari še z Wilderjem in nato še Kličkom? Morda vmes še Furyja vzame. Lepo je AJ povedal, da čaka prvo na Furyja. Kličko je vedno boksal 2x na leto. In vedno je jemal 2 razredne boksarje. Med prvoklasiniki so bili le morda Mercer, Brewster in tudi delno Haye, ki jih je premagal. A boksal je dejasnko le z dvema top boksarjema: Fury in Joshua. Vemo kako se je končalo. Kličko je boksal za statistiko, medtem, ko AJ tole malo bolj resno jemlje. Wilder, Fury, Kličko... Vsi pridejo na vrsto. Če ne izgubi seveda.
Trend01
01. 05. 2017 13.10
P0K3RC4T912
01. 05. 2017 15.08
+2
grubi
01. 05. 2017 16.52
+5
Fury je definitivno eden najboljših če ne najboljši!! Delo njegovih nog je boljše od vseh trenutno + razpon rok ima 217cm.
TheSmartHead
01. 05. 2017 20.29
+1
Res je, ima pa na žalost vsaj 50 kil preveč in vprašanje če bo po vsem tem isti, kot je bil v Dusseldorfu...
maxmax
01. 05. 2017 12.39
+0
AJ bo združil vse naslove, trenutno najkvalitetnejši boksar na svetu, Wilder se lahko hvali ko zbira Špilke in podobne 8. in 12. po lestvicah, edini kvaliteten boksar proti kateremu je dobil je bil Bermane Stiverne, vse ostala njegove nasprotnike moraš zgooglat da veš kdo so. :)
DeBill
01. 05. 2017 12.39
+3
če je v pogodbi se mora, ker drugače bo denarna kriza, pa naslov zna tudi bit odvzet.
Erik Volk
01. 05. 2017 12.20
+12
Če se Kličko odloči za povratni dvoboj in če seveda mu to ugodijo, je to super...ima to pravico. Ko govorimo o Wilderju...je pa sigurno kandidat za naslov...Končno ima več zmag kot AJ in Fury...Pa tudi njegova kondicija je zavidljiva...Dvomim jst o kaki dolgi vladavini AJ...Prvo pa bi ponudil priložnost Kličku, če to želi...Kar bi bilo zadnjič verjetno...
TheSmartHead
01. 05. 2017 20.31
+2
Wilder vse kar ima je ubijalska desnica in pa sposobnost, da jo dobro uporabi. Že Washington, Spilzka in drugi so ga outboksali večino fighta, pa daleč da bi bili od top fighterjev. Ampak ko pa zadane, pa je igre konec. Pomoje Wilder ni nared za Joshuo, Furyja in Klitchka. V 38 fightih razen Stiverna ni boksal proti nobenemu naslova vrednemu nasprotniku, tako da njegova statistika ne pomeni nič.
Erik Volk
01. 05. 2017 22.29
+1
Ja, težko je kaj preveč napovedovat...ker, če ni pravega nasprotnika res ne vidiš pravo vrednost borca. Tako je večina mislila prav za AJ, da bo uspaval Klička najkasneje v 4 rundi...pa smo videli kaj se je zgodilo. Če je res AJ danes najboljši...pol Kličku samo kapo dol...in vse kar so mu očitali skozi leta ni bilo upravičeno...S tem je tako...če srečaš odličnega borca...imaš motivacijo pri sebi, da postaneš boljši. Tako se je nanj pripravil Kličko...Škoda, ker ima nekaj let preveč...Ker mislim, da je imel vse šanse...mogoče je zmago v 6 rundi pustil iz rok zaradi malomarnosti...Videlo se mu jena koncu na obrazu razočaranje...verjetno se zaveda kje je vse izpustil iz rok. Malo sem bil na strani Klička, ker vem, da se bliža njegova upokojitev, ker so mu venomer očitali preslabe nasprotnika...in podobno...Drugače pa AJ super možak...upam, da bo držal visok nivo boksa in se razvijal.
ivanblagi
01. 05. 2017 12.03
+1
Britanec razen enega "slučajnostnega" udarca v brado Klička v 11 r.,ni pokazal ničesar udarcec v 11. rundi je tako zdrmal Klička , da naslednje udarce britanca bi lahko zadal vsak bomsar. Ja Britanec je mojster obrambe in to je Vse kar zmore in zna. Če bi Mličko zdržal do konca bi zmagal to je ziher......
rezerva
01. 05. 2017 11.32
+2
Kljub zmagi me je Britanec rahlo razočaral , v 5. ko je bil Kličko v knockdownu tega ni mogel izkoristiti , zmanjkal kondicije al kaj , in potem ko je blo borbe konec sem imel občutek kot da tudi sam še komaj stoji na nogah .
Kun_Aguero
01. 05. 2017 11.26
+2
To je lahko spopad ki zasenći celo tega med AJ in Kličkom. Oba imata enake možnosti kdor koli govori drugače nima pojma, glede na to kako se je AJ odzval v rundi v kateri je padel proti wlada bo moral ta dvoboj pametno boksati, ena napaka je lahko usodna samo spomnimo se lahko kako je tako napako plačal Artur Spilka ki so ga nezavestnega odpeljali iz ringa. Wilderja mora premagati hitro z knockoutom, več rund kot poteka več je šans da ga Deontayeva roka v polnem šusu zadene kar je pa lahko konec dvoboja ker moč ki jo ima wilder v udarcu je neverjetna. Upam na realizacijo dvoboja in dober show :)
bmw71
01. 05. 2017 12.24
-2
Sicer sem fen Wilderja,ampak se mi zdi,da ni še na tem nivoju,kaj misliš Aguero?
DeBill
01. 05. 2017 12.40
+1
Kun_Aguero
01. 05. 2017 14.44
To je spopad hitrosti proti moči tuki je use vedno odprto, v preteklosti je velikrat zmagala hitrost (primer Muhammad Ali,) ampak tudi moč lahko zmaga če so udarci prav razporejeni (čisti primer George Foreman, Lenox Lewis)
grubi
01. 05. 2017 16.55
Mislim da wilder nima možnosti proti AJ. Wilder nima nobene obrambe, kar pa ga zna proti tipu igralca AJ drago stati.
DareMonty
01. 05. 2017 11.26
+1
5 runda- sodnik šteje Ukrajincu, 6 runda- štetje Angležu, 11 runda- prekinitev poraz Ukrajinca
DareMonty
01. 05. 2017 11.22
+0
Daj, vsaj posnetek dvoboja si poglejte, pa boste vedeli kako je potekal, če že komentirate.
siska55
01. 05. 2017 11.19
-3
Proti Deontayjem Wilderjem nima sans!!Osebno menim da je bolj eksplozivn,potem pa sledi daljse roke,vec kondicije,mocnejsi sus, visina je malo visja edino kar je da je kilaza na strani Anthonyju Joshui a vcasih je to minus!!
ggargamell
01. 05. 2017 14.44
+4
haha strokovnjak wilder nima tehnike za AJ počak na dvoboj pa se bova pol naprej pogovarjala
TheSmartHead
01. 05. 2017 20.33
+1
Wilderja so outboksali cab driverji, tako da proti res elitnemu borcu nima šans. Ima pa vseeno tisto hudo desnico, tako da ga odpisat nikoli ne moremo... :)
LuckyBastardo
01. 05. 2017 11.01
-1
Nima šanse z takim boksom
Barbarezo
01. 05. 2017 11.19
-1