Borilni športi

Anthony Joshua o praznih besedah Tysona Furyja: Z njim bi z veseljem zaplesal po ringu

Manchester, 20. 12. 2017 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko se je že zdelo, da se obeta nov besedni obračun, kot smo ga v ringih že vajeni, je vse presenetil odziv boksarskega šampijona Anthonyja Joshue, ki se je ob besedah Tysona Furyja le nasmehnil in mrtvo hladno odgovoril, da so to le zbadljivke s katerimi se v svojem poslu mora soočati.

Britanski boksar Tyson Fury je znan po svojem ostrem jeziku, vendar pa je tudi novinarje nedavno presenetila njegova žaljivka namenjena njegovemu športnemu kolegu,prvaku težke kategorije po verzijah IBF, WBA in IBO, Anthonyju Joshui.

Joshua je pred časom v ringu s tehničnim nokavtom opravil tudi s Carlosom Takamom.
Joshua je pred časom v ringu s tehničnim nokavtom opravil tudi s Carlosom Takamom. FOTO: AP

"Vprežnega konja ne moreš spremeniti v dirkalnega. Prav tako miščnjaka ne moreš naučiti hitrosti. Brez hitrosti pa si v težki kategoriji pošteno omejen," je zabrusil Fury, ki pa vendar ni dosegel želenega učinka. Joshui namreč te besede niso prišle do živega, saj je popolnoma osredotočen na dvoboj, v katerem se bo najverjetneje konec marca pomeril z Joshepom Parkerjem.

Joshua o banalnosti Furyjevih izjav

Furyjeve besede je tako označil za prazne, ob tem pa se obregnil tudi ob njegov status, saj Joshua ni povsem prepričan, če bo provokativni borec sploh še kdaj vrnil v ring. "Ne poznam njegove situacije, kljub temu pa sam trdno stojim za svojimi besedami, medtem ko zanj nisem povsem prepričan. V kolikor torej nekoga izzivaš na dvoboj, ob tem pa nisi povsem prepričan, da boš svoje obljubo lahko izpolnil, je to nekaj povsem banalnega. Prepričan sem, da se bo vrnil, pa vendar ne tako kratkem času," je za Press Association povedal Britanec, ki pa se Furyja nikakor ne boji. Še več, z velikim veseljem bi se z njim pomeril v ringu: "Če se želi po dveletnem odmoru po hitrem postopku vrniti, bom z njim z veseljem zaplesal po ringu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.