Borilni športi

Bayer Leverkusen presegel 12 let star rekord neporaženosti

London, 19. 04. 2024 12.10 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novopečeni nemški prvak Bayer Leverkusen se ne ustavlja. Črno-rdeči so na povratni tekmi četrtfinala Lige Evropa proti West Ham Unitedu izenačili v 89. minuti tekme in s tem še podaljšali niz neporaženosti, ki zdaj obsega rekordnih 44 zaporednih tekem.

Bayer Leverkusen bi tudi ob minimalnem porazu napredoval v polfinale Lige Evropa, saj so varovanci Xabija Alonsa prvo tekmo dobili z 2:0. A lekarnarji so si prizadevali za več kot le napredovanje v polfinale, saj so lovili in po zaslugi zadetka Jeremieja Frimponga tudi ujeli rekord, ki ga bo težko preseči. Remi proti West Hamu namreč pomeni, da so črno-rdeči neporaženi že 44 zaporednih tekem (38 zmag in šest remijev). S tem so presegli rekord neporaženosti moštev v najmočnejših petih evropskih ligah, ki je bil do zdaj v rokah Juventusa. Bianconeri  so med majem 2011 in majem 2012 namreč vknjižil 43 zaporednih tekem brez poraza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Neporaženost je posledica dobrega dela," je bil po tekmi z West Hamom redkobeseden Alonso, ki se že osredotoča na prihajajoče tekme. Bayer se je ob rekordnem remiju uvrstil v polfinale Lige Evropa, kjer se bodo pomerili z Romo, še pred prvo polfinalno tekmo pa jih čakata dve vse prej kot lahki tekmi v domačem prvenstvu. Najprej bodo igrali proti Borussii Dortmund, ki se še bori za neposredno uvrstitev v Ligo prvakov, nato pa še proti Stuttgartu, ki v Bundesligi zaseda tretje mesto.

Jeremie Frimpong in Xabi Alonso
Jeremie Frimpong in Xabi Alonso FOTO: AP

Novi nemški prvaki so poleg Lige Evropa v igri za lovoriko tudi v nemškem pokalu. 25. maja se bodo lekarnarji v finalu pomerili s Kaiserslauternom. Če se prek Rome uvrstijo v finale Lige Evropa, pa bodo tri dni pred finalom nemškega pokala v Dublinu igrali za prvo evropsko lovoriko po letu 1988.

Rezultati četrtfinala Lige Evropa:
Roma – Milan      2:1, skupno 3:1
Atalanta – Liverpool      0:1, skupno 3:1
West Ham United – Bayer Leverkusen      1:1, skupno 1:3
Marseille – Benfica      1:0, skupno 2:2, po enajstmetrovkah 4:2

Pari četrtfinala Lige Evropa:
Marseille – Atalanta
Roma – Bayer Leverkusen

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamustaaa
19. 04. 2024 12.39
+1
Že zdej ima Real zelo podoben atomski niz kaj šele bo ko pride Xabi v Real👏