Borilni športi

Bitka lepotic: Obe z bolečima zgodbama, obe z istim ciljem

Brooklyn, 18. 01. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Borilni spektakel UFC Fight Night: Cejudo vs Dillashaw bo postregel tudi z borbo v ženski mušji kategoriji, katere se predvsem predstavniki moškega spola še kako veselijo. Udarili se bosta namreč lepotici Paige VanZant in Rachael Ostovich, ki pa sta do dvoboja v Barclays Centru v Brooklynu morali prehoditi trnovo pot.

Paige VanZant se po dolgotrajni rehabilitaciji vrača v kletko.
Paige VanZant se po dolgotrajni rehabilitaciji vrača v kletko. FOTO: AP

Če se Paige VanZant in Rachael Ostovich ne bi odločili za kariero v mešanih borilnih veščinah, bi lahko končali na modnih pistah. A naj vas njun izgled ne zavede, obe sta odlični borki, ki spadata v vrh mušje kategorije UFC. Za obe bo borba v Barclays Centru nekaj posebnega. VanZantova se v oktagon vrača po hudi poškodbi roke, ki jo je pred dobrim letom staknila v borbi proti Jessici-Rose Clark, Ostovicheva pa se je odločila, da bo nastopila kljub temu, da je bila žrtev brutalnega družinskega napada, v katerem ji je mož (prav tako borec) zadal hude poškodbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Imela sem dovolj razlogov, da bi odpovedala borbo in danes ne bi bila tukaj. A prav zaradi tega, kar se je zgodilo, sem čutila nujo, da nastopim. Čutim, da to ni izziv le zame – mešane borilne veščine so na splošno eden izmed najtežjih športov na svetu – ampak tudi psihično za vse okrog mene. Vse, kar se je zgodilo, me je izoblikovalo. Zdaj zares ugotavljam, kakšna oseba sem. Upam, da bom lahko skozi svojo zgodbo dala motivacijo in navdih ostalim," je za MMAjunkie.com povedala borka iz Havajev.

Zelo dobro se spominja, kako jo je napadel Arnold Berdon: "Še zdaj se spominjam, kako sem ležala v postelji v bolnišnici in razmišljala, da se moram boriti, da je to moja borba. Vedela sem, da je to nekaj, kar moram storiti. Vedela sem, da se moram boriti. Želim si zmage. Moram zmagati. Mislim, da je to v tem trenutku edina možnost. Resnično mislim, da sem s tem, da sem tukaj, že zmagovalka." Ostovicheva je sicer v svoji profesionalni karieri vknjižila štiri zmage in štiri poraze, pod okriljem UFC pa ima doslej zmago in poraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njena tekmica VanZantova ima v oktagonu precej več izkušenj, svojega potenciala pa zaenkrat še ni povsem izpolnila. Doslej ima sedem zmag in štiri poraze, v UFC pa je štirikrat zmagala in trikrat izgubila. Po okrevanju po poškodbi roke je 24-letna Američanka odločena dokazati, da kljub vsemu spada med najboljše borke na svetu.

"Mislim, da je ta borba pomembnejša, kot katerakoli moja borba doslej. Je tako pomembna, kot moja prva borba v UFC. Vsem želim dokazati, zakaj spadam v UFC. Menim, da je so mešane borilne veščine šport, kjer ljudje na športnike kaj hitro pozabijo. Če nisi vseskozi prisoten, se ljudje več ne spomnijo tvojega imena. Odsotna sem eno leto in še naprej imam navijače, ki stojijo ob meni," je zbranim novinarjem v Brooklynu povedala VanZantova, ki se zelo veseli borbe proti Ostovichevi: "To je zame zelo zanimiva borba. Ona (Ostovicheva) je zelo veliko ime v UFC. Mislim, da je to borba, ki se je moški privrženci športa zelo veselijo. Veselim se, da bova lahko nastopili in pripravili spektakel. Spoznala sem jo in je zares, zares dobra oseba. Navdušena sem, da si bom lahko z njo delila oktagon in da bova ena drugi skušali odtrgati glavo."

VanZantova in Ostovicheva bosta sicer nastopili na dogodku, kjer bo glavna borba večera spopad za naslov svetovnega prvaka v mušji kategoriji med Henryjem Cejudom in T.J.-jem Dillashawom. Vse borbe si boste lahko v živo ogledali na VOYO.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.