Borilni športi

BKFC napoveduje največji spektakel doslej

Salt Lake City, 01. 12. 2023 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška organizacija boksa z golimi pestmi bo ta konec tedna organizirala borilni spektakel z zaporedno številko 56, ki bo po njihovih besedah največji doslej. V Maverik Centru bodo na sporedu kar tri borbe za naslov prvaka, dogodek pa bosta naslovila vselej zanimiva Mike Perry in Eddie Alvarez, ki se bosta pomerila za prav poseben pas. BKFC 56 si boste lahko v nedeljo ob 4.00 v živo ogledali na VOYO.

Mike Perry in Eddie Alvarez imata skupno gledano za sabo že kar 60 borb v mešanih borilnih veščinah, od tega 23 v svetovno gledano najmočnejši organizaciji UFC. A borca se zadnje čase uspešno merita v boksu z golimi pestmi, v katerem se bosta tudi pomerila ta konec tedna, ko bosta naslovila BKFC 56. Kri med nekdanjima UFC-jevima borca vre že nekaj časa, zato je bilo vroče tudi na soočenjih pred borbo, ki bo po besedah mnogih poznavalcev športa pravi ognjemet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Perry je sicer v boksu z golimi pestmi nekoliko bolj izkušen, saj se je v ring brez rokavic podal že trikrat in vse tri borbe tudi prepričljivo dobil. Pod njegovimi udarci so klonili Julien Lane, Michal Page, ki naj bi januarja debitiral v UFC-ju, ter nekdanji prvak UFC-jeve srednje kategorije Luke Rockhold. Alvarez na drugi strani, ki je bil med drugim nekoč tudi prvak UFC-jeve lahke kategorije in ga mnogi poznajo predvsem zaradi poraza proti slovitemu Connorju McGregorju, pa se bo z golimi pestmi boril šele drugič. Na debiju pod okriljem organizacije BKFC je aprila letos premagal še enega nekdanjega UFC-jevega borca Chada Mendesa.

BKFC 56

V predzadnji borbi večera pa bi se morala pomeriti še dva nekdanja UFC-jeva borca in sicer Ben Rothwell in Todd Duffee. Slednjega smo nazadnje lahko videli na delu februarja letos, ko je neuspešno debitiral v poljski organizaciji mešanih borilnih veščin KSW in v borbi za naslov prvaka izgubil proti dominantnemu Philu De Friesu. A borca bosta morala na medsebojni obračun počakati do februarja, saj je Rothwell le dva dni pred dogodkom zbolel, in njuna borba je zato za nekaj mesecev prestavljena.

Poleg glavne borbe bodo na sporedu tudi tri borbe za naslov prvaka. Christine Ferea bo v predzadnji borbi večera svoj naslov prvakinje mušje kategorije branila proti Bec Rawlings, Kai Stewart bo že pred tem naslov prvaka peresne kategorije branil proti Howardu Davisu, za naslov prvaka težke kategorije pa se bosta pomerila Arnold Adams in Mick Terrill.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Srednja kategorija: Mike Perry – Eddie Alvarez

Ženska mušja kategorija: Christine Ferea – Bec Rawlings (borba za naslov prvakinje)

Peresna kategorija: Kai Stewart – Howard Davis (borba za naslov prvaka)

Težka kategorija: Arnold Adams – Mick Terrill (borba za naslov prvaka)

Lahka kategorija: Jeremy Stephens – Jimmie Rivera

Težka kategorija: Ben Moa – Bridger Bercier

Poltežka kategorija: Mike Jones – Erick Lozano

BKFC 56
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.