Borilni športi

Conor McGregor: Danes 'The Notorious', nekoč nogometni stroj za zabijanje zadetkov

Dublin, 27. 07. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še slab mesec dni nas loči od velikega dvoboja v svetovni prestolnici zabave, ko se bosta v boksarskem ringu pomerila razvpiti Floyd Mayweather in glasni Irec Conor McGregor. Slednji je kot mladostnik blestel v številnih športih, medtem ko je imel nogomet v njegovem srcu prav posebno mesto.

Veliki obračun med Mayweatherjem in McGregorjem bo na sporedu 26. avgusta.
Veliki obračun med Mayweatherjem in McGregorjem bo na sporedu 26. avgusta. FOTO: AP

Morda vas bo presenetilo, vendar še preden je irski zvezdnik MMA Conor McGregor izkusil surovost oktagona je v irski prestolnici slovel kot 'stroj za zabijanje zadetkov'. Kot amaterski nogometaš je zaigral v vrstah lokalnega moštva in se preizkusil v United Churches League ter Leinster Football League. "V Slievenamon Unitedu je igral pod mojim vodstvom. Bil je odličen in vsako leto je končal na lestvici prvih štirih napadalcev. Potem sem prestopil v Yellowstone Celtic in ga vzel s seboj. Z lahkoto je zabijal gole prav vsak teden. Ponavadi je spodbujal ekipo, da mu poda žogo, potem pa bo že on opravil preostalo delo," se spominja njegov trener iz otroških let, ki je mlademu McGregorju dopustil, da je zaradi mešanih borilnih veščin tudi izpuščal treninge. Zaradi pogostih treningov je vedno redkeje zaplaval v nogometne vode, vendar pa so njegovi soigralci to dopuščali, saj je bil kljub temu eden izmed najboljših v moštvu.

"Kot otrok sem naravnost oboževal nogomet, vendar vedno bolj kot igralec in ne gledalec," je novinarjem zaupal Irec.
"Kot otrok sem naravnost oboževal nogomet, vendar vedno bolj kot igralec in ne gledalec," je novinarjem zaupal Irec. FOTO: AP

Kljub svojemu 'zvezdniškemu' statusu na zelenici, pa mojster mešanih borilnih veščin ne uživa pretirano ob spremljanju nogometnih tekem. 'The Notorious' namreč ne razume, kako lahko Irci na vsa usta strastno spodbujajo angleške prvoligaše, medtem ko se ne zanimajo pretirano za domačo irsko ligo. "Kot otrok sem naravnost oboževal nogomet, vendar vedno bolj kot igralec in ne gledalec. Če bi me že prisilili bi vam priznal, da sem navijač Manchester Uniteda, vendar le zato, ker se ljubezen do vragov prenaša v naši družini z generacije v generacijo. Vsi na Irskem spodbujajo United ali Liverpool, nekateri gredo celo tako daleč, da se povsem poistovetijo s svojim klubom. Meni se to zdi nekoliko čudno," je v intervjuju za angleške medije priznal Irec, ki kljub 'pripadnosti' manchestrskemu klubu, ne skriva niti ljubezni do velikega rivala rdečih vragov, Liverpoola. V enem izmed posnetkov, ki jih je delil na družabnih omrežjih je mogoče slišati, kako preklinja čez Everton in prizna, da je tudi sam eden izmed redsov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dajno
27. 07. 2017 09.56
+9
Če Grega premaga Maya.... Se lahko vsi boksarji poskrijejo, ker potem so oni klovni.
gcek
27. 07. 2017 19.28
+4
In ti si naiven otrok ker to je navaden šou
25kur
27. 07. 2017 09.43
+10
al se jima smeje, za vse te zelence ... naj prideta k marjani do šanka jih fašeta oba ko prasca hehe
zobotehnik zb
27. 07. 2017 13.20
+2