Borilni športi

VIDEO: Skeete zadržal naslov britanskega prvaka, Dubois in Yarde z novima ekspresnima nokavtoma

London, 08. 07. 2017 22.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./M.G.
Komentarji
1

Bradley Skeete je v obračunu za naslov britanskega prvaka v velterski kategoriji v londonski Copper Box Areni po soglasni sodniški odločitvi ubranil šampionski pas. Naslov evropskega prvaka v poltežki kategoriji po različici WBO je pripadel Anthonyju Yaredu, naslov mladinskega prvaka v težki kategoriji pa Danielu Duboisu.

Več videovsebin
  • Vrhunci obračuna Skeete - Evans
    01:45
    Vrhunci obračuna Skeete - Evans
  • Vrhunci obračuna Dubois - Barragan
    00:43
    Vrhunci obračuna Dubois - Barragan
  • Vrhunci obračuna Byfield - McNess
    01:02
    Vrhunci obračuna Byfield - McNess
  • Vrhunci obračuna Yarde - Baranyi
    02:45
    Vrhunci obračuna Yarde - Baranyi

Bradley Skeete je z zmago v borbi z Daleom Evansom v londonski Copper Box Areni dokazal, da je nesporni britanski prvak, potem ko je v preteklosti že povsem zasenčil rojaka Sama Eggingtona in si marca lani prilastil prestižni pas Lorda Lonsdala. Tega je uspešno ubranil v borbah z Johnom Thainom in nazadnje Shaynom Singletonom. Skeete se je z zmago približal tudi odmevnejšim borbam z visokima uvrstitvama po verzijah WBO in IBF. Tokrat je Skeete povsem uspaval svojega nasprotnika, ki si ni upal pretirano tvegati. V 12 rundah uspavanke so sodniki soglasno odločili, da je Skeete zmagovalec borbe za britanskega prvaka v velterski kategoriji. Na koncu je Anglež iz južnega dela Londona slavil prepričljivo, sodniki so dvoboj v njegovo korist namreč ocenili z 119:109, 120:109 in 119:109. 

Evropski naslov v poltežki kategoriji po različici WBO je že po prvi rundi pripadel Anthonyju Yardeu. 25-letnik je že v prvi rundi izsilil prekinitev obračuna, potem ko je namenil serijo močnih udarcev Madžaru Richardu Baranyiju. Ta ni bil dorasel tekmec boksarju iz Essexa, ki je v dvanajstem obračunu profesionalca vknjižil še dvanajsto zmago z nokavtom. 

Naslov mladinskega prvaka v težki kategoriji po različici WBC je pripadel izjemno talentiranemu Londončanu Danielu Duboisu. 20-letnik je začel izjemno: v prvih 15 sekundah je z močnim udarcem z desnico v glavo že položil Urugvajca Mauricia Barragana, ki je zadnji hip vskočil namesto Mehičana Juliana Hernandeza. Urugvajec se je sicer uspel pobrati in preživel prvo rundo, nato pa v drugi rundi po aperkatu v pleksus padel in dokončno obležal na tleh ringa v londonski Copper Box Areni. Zelo talentirani Dubois, ki je do tega obračuna na treh dvobojih skupno odboksal vsega štiri runde, je tako znova dokazal, da velja za enega največjih talentov težke kategorije. To je bila še njegova četrta zmaga v karieri in še četrta z nokavtom, nihče pa ni zdržal dlje kot dve rundi. 

V prvi borbi večera, ki ste jo lahko videli v prenosu na VOYO, je Darryll Williams po sodniški odločitvi premagal Jahmainea Smylea in s tem zadržal naslov angleškega prvaka v super srednji kategoriji. Williams je v tretji rundi uspel spraviti na tla nasprotnika, a se je ta hitro pobral, nato pa je Williams kontroliral potek borbe, a pravega napada na Smylea ni uspel pripraviti. Odločili so sodniki, ki so večinsko določili, da je zmaga pripadla Williamsu (dva za Williamsa, eden neodločen). 27-letnik je tako vknjižil še 16. zmago v karieri poklicnega boksarja, v kateri še ni vknjižil poraza niti remija.

V najbolj gledljivem obračunu večera za naslov prvaka južnega dela Anglije je temnopolti Asinia Byfield premagal Sama McNessa in mu zadal sploh prvi poraz v karieri. Byfield je slavil s tehničnim nokavtom, ko je trener McNessa v ring vrgel brisačo, potem ko je Londončan prejel številne težke udarce v obraz in telo. Byfield ostaja pri enem porazu, in sicer je lani aprila po točkah moral priznati premoč Arthurju Hermannu. Zmago Byfielda je sicer zasenčil množični pretep med gledalci, ki je trajal kar dobrih 10 minut, organizatorji pa so imeli precej dela, da so razgrete obiskovalce pomirili. 

Predvidene borbe v prenosu na VOYO:
Za naslov angleškega prvaka v super srednji kategoriji:

Darryll Williams (VB) premagal Jahmainea Smylea (VB) po večinski sodniški odločitvi (10 rund)

Za naslov britanskega prvaka v velterski kategoriji:
Bradley Skeete (VB) premagal Dalea Evansa (VB) po soglasni sodniški odločitvi (12 rund)

Za naslov mladinskega prvaka WBC v težki kategoriji:
Daniel Dubois (VB) z nokavtom v 2. rundi premagal Mauricia Barragana (Uru)

Obračun v super velterski kategoriji:
Asinia Byfield (VB) s TKO premagal Sama McNessa (VB)

Za naslov evropskega prvaka WBO v poltežki kategoriji:
Anthony Yarde (VB) s TKO v 1. rundi premagal Richarda Baranyija (Mdž)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

99jure
08. 07. 2017 11.36
-1
daniel dubois novi anthony joshua :=