Borilni športi

Loma pričakovano uspaval Crollo

Los Angeles, 12. 04. 2019 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vasilij Lomačenko je brez pretiranega naprezanja opravil z najnovejšim izzivalcem Anthonyjem Crollo. Ukrajinec je v Los Angelesu potreboval zgolj štiri runde, da je ubranil naslova svetovnega prvaka WBA in WBO v lahki kategoriji. Za Britanca je bil to hud poraz, saj ga je prvak brutalno nokavtiral.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Obračun Crolla Lomačenko
    01:46
    Iz 24UR: Obračun Crolla Lomačenko
  • Iz SVETA: Še 13. zmaga Lomačenka?
    02:41
    Iz SVETA: Še 13. zmaga Lomačenka?
  • Lomačenko pokosil Crollo
    01:31
    Lomačenko pokosil Crollo

Vasilij Lomačenko upravičeno velja za najbolj talentiranega boksarja na svetu. Njegova hitrost tekmecem jemlje sapo, njegovi udarci poskrbijo, da se nasprotniki z njim ne želijo več boriti. Ukrajinec je znova potrdil svojo kvaliteto z brutalnim nokavtom v četrti rundi. Anthony Crolla je namreč obležal v ringu kot pokošen.

Ukrajinec, ki ima zdaj 13 zmag in le en profesionalni poraz, je v ringu upravičeno strah in trepet. Čeprav ima le 14 dvobojev med profesionalci, je v treh različnih kategorijah osvojil naslov svetovnega prvaka.

Vasilij Lomačenko Anthony Crolla
Vasilij Lomačenko Anthony Crolla FOTO: AP
Lomačenko je dvoboj začel tako kot se je od njega pričakovalo, mirno in zelo taktično. Čeprav v uvodnih dveh rundah ni zadal najbolj močnih udarcev, je bil Crolla vseeno v težavah in ves čas obrambno usmerjen.

Prvi vrhunec borbe za naslova svetovnega prvaka WBA in WBO v lahki kategoriji je prišel v tretji rundi. Nevarni Loma je stisnil Britanca ob vrvi, s serijo močnih in natančnih udarcev je bil Crolla že povsem nemočen.

Želim se boriti za vse pasove in postati absolutni prvak lahke kategorije. Vasilij Lomačenko

Sodnik se je odločil, da bo silovito ofenzivo prvaka prekinil s štetjem in vsi v dvorani so mislili, da je borbe konec. Lomačenko je proslavljal zmago na vrveh, Crolla se je jezil nad zanj neupravičeno prekinitvijo, v ring so celo stopili tudi komisarji, ki skrbijo, da vse poteka po pravilih.

Toda Crolla še ni bil povsem odpisan, sodnik je dovolil nadaljevanje, toda potek borbe ni trajal dolgo. V četrti rundi je neverjetni Lomačenko dal še prestavo višje. Njegovi udarci so bili še bolj natančni, močnejši in načeti izzivalec ni več zdržal pritiska.

Crolla je v ringu z nepopustljivim Lomačenkom zdržal štiri runde
Crolla je v ringu z nepopustljivim Lomačenkom zdržal štiri runde FOTO:

Njegovo usodo je dokončno zapečatil filigransko natančen udarec po vrhu glave, zaradi česar je Crolla obležal kot pokožen, okrvavljen in v nezavesti.

Medtem, ko je Lomačenko slavil svojo 13 zmago z navijači, so zdravniki in pomočniki več kot pet minut poskušali spraviti k sebi nesrečnega Britanca.

Lomačenko je z novo ubranitvijo šampionskih pasov naredil korak bližje sanjam, osvojitvi vseh štirih pasov v lahko kategoriji: "Želim se boriti za vse pasove in postati absolutni prvak lahke kategorije. Dokler bom lahko, bom boksal v tej kategoriji. Če bi lahko izbiral bi se v naslednjem dvoboju pomeril z Mikeyem Garcio."

Mehiški borec je namreč svetovni prvak različice WBC. Lomačenko je še dodal, da je zdaj 100 odstotno pripravljen za nove izzive. "Zdravnik, ki mi je operiral ramo je odlično odpravil svoje delo," je še dodal po dvoboju in tako nakazal menedžerjem, da je napočil čas, da mu organizirajo dvoboje z najboljšimi borci v tej kategoriji.

Posnetek borbe si lahko ogledate na VOYO.

Rezultati:

Vasilij Lomačenko - Anthony Crolla (KO/4. runda)

Gilberto Ramirez - Tommy Karpency (predaja/4. runda)

Arnold Barboza ml. - Mike Alvarado (KO/3. runda)

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackintosh
13. 04. 2019 09.10
+9
ko pa prebereš naslov pa zgleda kot bi lomačenko izgubil :))))
pogan
13. 04. 2019 14.47
+5
Pravopis, ce bi hoteli napisati da je loma izgubil, bi pisalo Lomo pričakovano uspaval Crollo, hudič je v podrobnosti. a - o
Lessihinav?ek
13. 04. 2019 08.27
+15
Kakšna tehnila Lome.svaka čast,nepremagljiv,