Borilni športi

Zmago Smitha zasenčil borec, ki je grizel v slogu Tysona

Liverpool, 30. 03. 2019 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Britanski boksar Liam Smith je v liverpoolski Echo Areni s tehničnim nokavtom v peti rundi ugnal Sama Eggingtona in osvojil srebrni šampionski pas WBC v supervelterski kategoriji. Njegovo zmago je zasenčil Kash Ali, ki je v drugi borbi včera v trebuh ugriznil Davida Pricea. Grozi mu huda kazen.

Več videovsebin
  • Vrhunci borbe Liam Smith - Sam Eggington
    05:31
    Vrhunci borbe Liam Smith - Sam Eggington
  • Kash Ali ugriznil nasprotnika ter si prislužil diskvalifikacijo
    00:50
    Kash Ali ugriznil nasprotnika ter si prislužil diskvalifikacijo
Posnetke sobotnih borb in ostalih, ki smo jih prenašali na VOYO, si lahko kadarkoli ogledate znova na povezavi https://voyo.si/izberi-in-poglej/sport/boks/.

Liam Smith je bil pred domačimi gledalci v Liverpoolu prevelik zalogaj za rojaka Sama Eggingtona. Nekdanji svetovni prvak različice WBO je od samega začetka borba zadajal močnejše in natančnejše udarce, ob koncu pete runde pa je tekmeca večkrat močno zadel in sodnik je upravičeno borbo prekinil. Smith je tako vknjižil svojo 27. zmago v profesionalni boksarski karieri in je dokazal, da se vrača v sam svetovni vrh. Ob eni neodločeni borbi je sicer doslej vknjižil že dva poraza.

"Dajte mi dve borbi, nato se bom boril s komerkoli," je bil po zmagi v ringu pred mikrofonom televizije Sky Sports poln pričakovanj Smith, ki se želi spet pomeriti za naslov svetovnega prvaka, potem ko je bil nekoč že lastnik pasu po verziji WBO v lahko-srednji kategoriji. V profesionalni karieri ga je premagal le mehiški superzvezdnik Saul "Canelo" Alvarez in njegov rojak Jaime Munguia.

Jaime Munguia je pred meseci Smithu (desno) zadal boleč poraz, a se Britanec očitno spet vrača med najboljše.
Jaime Munguia je pred meseci Smithu (desno) zadal boleč poraz, a se Britanec očitno spet vrača med najboljše. FOTO: AP

"Videli smo, kako je Sergio Garcia premagal Teda Cheesemana. (Garcia, op. a.) Je številka dve v WBC. Če je bil to zadnji dvoboj na izločanje, bi to Liamu ponudilo obvezen poskus napada na svetovni naslov," je bil zadovoljen tudi Smithov trener Joe Gallagher, medtem ko je promotor Eddie Hearn govoril o "velikih borbah" s Kellom Brookom ali Jessiejem Vargasom.

Boksarski ugriz zaznamoval obračun Price-Ali
V drugi borbi večera sta v ringu zaplesala David Price in Kash Ali. Domačin je bil velik del borbe boljši, kar je očitno pripeljalo njegovega tekmeca na rob obupa. Kash je tako spravil Pricea na tla in ga ugriznil v trebuh, sodnik je njegovo potezo opazil, ugriz pa je bil viden tudi gledalcem. Ali si je prislužil diskvalifikacijo, Price pa se je veselil zmage v težki kategoriji.

"Že na novinarski konferenci je izdal, da bo izgubil glavo," je bil po zmagi za Sky Sports nasmejan Price. "Bil je v borbi, a si jo je pokvaril povsem sam! S svojo predstavo pa nisem preveč zadovoljen," je nadaljeval. Sodnik, ki je Alija že prej opomnil zaradi udarca v zadnji del Priceove glave, je Alija takoj diskvalificiral, zmago pa dodelil starejšemu boksarju, sicer domačinu iz Liverpoola. Očitno lačni boksar je moral boksarsko areno zapustiti na hitro, potem ko so jezni gledalci nanj zmetali nekaj kozarcev s pijačo, poroča STA.

Po razglasitvi zmage je Price, ki je zatrdil, da ga je nasprotnik v dvoboju ugriznil več kot le enkrat, povedal, da ga je Ali zaprosil za povratni dvoboj, a ga je zavrnil. "Ne želim si ringa še enkrat deliti s takšno živaljo," je svojo odločitev pojasnil Price.

Izidi borb:

Joe Huges vs. Robbie Davies Jr.; zmaga po soglasni sodniški odločitvi

David Price vs. Kash Ali; Ali diskvalificiran po ugrizu, zmaga Pricea

Feriche Mashauri vs. Natasha Jones; zmaga po sodniški odločitvi

Anthony Fowler vs. Scott Fitzgerald; borba za naslov mednarodnega super velterskega prvaka po različici WBA; zmaga po deljeni sodniški odločitvi.

Liam Smith vs. Sam Eggington; borba za naslov prvaka super velterske kategorije po različici WBC; zmaga s TKO v peti rundi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Protoc
01. 04. 2019 09.18
+2
Sem mislil da bom videl rossija v ringu..KER 24UR..pod MotoGP sem najdu kako se en grize v boksu.
Uporabnik443897
31. 03. 2019 10.29
+4
Še dobro da se ni lotil kranjske ali hrenovke :)
mikson1402
31. 03. 2019 09.41
+2
lačen full drugačen....
bergman
31. 03. 2019 09.40
+15
Pa kaj ste vi 24.ur družba za predvajanje reklam ali kaj??? ko hočem pogledat video posnetek, mi vrže na reklamo nekaj v smislu kreditnih bančnih kartic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dajte raje stvari nekomu v roke, ki se spozna na stvari in bo vedel zakaj je namenjena ta stran, pa si ustvarite svojo stran samo za reklame, ker to je pa že višek POSILJEVANJA s temi reklamami!!!!!!!!!!!!!!!!! SVINJARIJA na višku!!!!!!!!!!!!!
mity79
31. 03. 2019 08.17
+9
Tyson,Suarez 2🙈
mikson1402
31. 03. 2019 09.41
+3