Borilni športi

Ema Kozin bo po novem uspehu nekaj časa počivala: Če bi mi kdo pred začetkom leta dejal, letos boš osvojila to in to, bi ga vprašala, če je malo nor

Ljubljana, 19. 12. 2017 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin je v soboto zvečer v Banja Luki osvojila naslov svetovne prvakinje po verziji Wiba in ubranila naslov prvakinje po verziji WBF. Madžarsko nasprotnico Doro Tollar je s tehničnim knock-outom premagala v tretji rundi.

Ema Kozin je pravi boksarski fenomen. Strokovnjaki so enotni, da jo čaka izjemna kariera.
Ema Kozin je pravi boksarski fenomen. Strokovnjaki so enotni, da jo čaka izjemna kariera. FOTO: Damjan Žibert
Ema "The Princess" Kozin je na prireditvi Spartan Fight Night 2, ki je v soboto potekala v Banja Luki, postala nova proboks svetovna prvakinja po ameriški verziji Wiba in hkrati ubranila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF. Komaj 19-letna Ljubljančanka je trenutno najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini proboksa na svetu. S to zmago pa so se ji na široko odprla vrata v ZDA, od koder že prihajajo prve ponudbe za dvoboje. Njen trener Rudolf Pavlin pričakuje prvo potrditev dvoboja že v prvi polovici prihodnjega leta in to bi bil za Kozinovo in slovenski poklicni boks zgodovinski uspeh. 
Slovenska poklicna boksarka Ema Kozin je v petek v Banja Luki v okviru tekmovanja Spartan Fight Night osvojila naslov ameriške verzije Wiba, hkrati pa ubranila tudi naslov svetovne prvakinje po verziji WBF. Njena nasprotnica Madžarka Dora Tollar, za katero je bila to šele druga profesionalna borba, je klonila že v tretji rundi.

Študentka finančne matematike je na novinarski konferenci v Fight Clubu Gepard na ljubljanskih Fužinah ocenila minulo leto in se ozrla v prihodnje.
"Če bi mi kdo pred začetkom leta dejal, letos boš osvojila to in to, bi ga vprašala, če je malo nor. Zdaj lahko samo rečem, da je za mano odlično leto," je povedala Kozinova, ki je letos 15. oktobra v ljubljanski hali Tivoli za naslova po verzijah WBC in WBF ugnala Florence Muthoni iz Kenije. "Zdaj me čaka nekaj prostih dni, za božič si želim biti predvsem z družino, nato pa spet naprej. Seveda bo treba najprej narediti vsaj štiri izpite v zimskem roku, nato do konca študijskega leta še dva. Telo zato zdaj niti ni tako fizično utrujeno, je bilo že bolj, bolj si moram spočiti glavo," je povedala Kozinova, ki obiskuje prvi letnik finančne matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko. 

Zdaj gremo naprej, stopničko po stopničko, za mesec april se menedžer že dogovarja za dvoboj v ZDA. Rudolf Pavlin, Emin trener

Popolna dominacija v zadnji borbi, želja so borbe v ZDA
Svojo tokratno tekmico v Banja Luki je razorožila že od prve runde naprej, v tretji je bilo vsega konec. Doslej je v vseh svojih 12 poklicnih dvobojih zmagala, šestkrat s knock outom, Tollarjeva je odboksala zgolj en poklicni dvoboj in ostaja pri eni zmagi. "Res je, nasprotnice nisem poznala in nisem vedela, kako bo. Je pa bilo hitro vsega konec. Čeprav sem iskala tudi knock-out, je sodnik s TKO predčasno prekinil dvoboj," je povedala Kozinova. Njen trener Rudolf Pavlin, ki Kozinovo spremlja že ves ta čas, vse od njenega 12. leta, je že pred dvobojem dejal, da ga kaj drugega kot zmaga njegove varovanke ne zanima. "Boljša je bila od prve minute naprej, razlika je bila očitna. Zdaj gremo naprej, stopničko po stopničko, za mesec april se menedžer že dogovarja za dvoboj v ZDA. Zdaj jo čaka zasluženih nekaj dni oddiha," je povedal Pavlin. Na jakostni lestvici je Kozinova zdaj v svoji srednji kategoriji do 72,6 kilograma že četrta boksarka in po tej zmagi v Banji Luki se ji obeta še kakšna borba za naslov, morebiti tudi proti Nemki Kristini Hammer. Gre za 27-letno vodilno boksarko te kategorije, ki ima v karieri 22 zmag, od tega 10 s knockoutom, in je brez poraza. Pred Kozinovo sta še 31-letni Američanki Kali Reis (13 zmag, 6 porazov) in Alicia Napoleon (8 zmag, 1 poraz).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.