Borilni športi

Finale PFL: Šest zmagovalcev čaka bogata denarna nagrada

Hollywood, Florida, 25. 10. 2021 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Po šestih dogodkih rednega dela in treh dogodkih končnice je čas za veliki finale ligaškega tekmovanja v mešanih borilnih veščinah z imenom PFL. V kletko bo na šestih finalnih borbah stopilo 12 borcev, ki se bodo pomerili za naslov prvaka letošnje sezone in bogato denarno nagrado v višini milijona ameriških dolarjev (približno 860 tisoč evrov).

PFL: finale

Tretja sezona ligaškega tekmovanja v mešanih borilnih veščinah PFL oziroma Professional Fighters League bo dobila končen razplet. Na finalnem dogodku (od 22.30 dalje v živo na VOYO), bo na sporedu šest borb za naslov prvaka in štiri dodatne borbe, med drugim tudi drugo MMA-borbo najboljše ženske boksarke vseh časov, Claresse Shields, ki se bo decembra vrnila v boksarski ring in pomerila s slovensko borko Emo Kozin.

Redni del sezone PFL je bil sestavljen iz šestih dogodkov, na katerih so borci nabirali točke za čim višjo uvrstitev na lestvici. Vsak borec se je pomeril z dvema nasprotnikoma in poskušal zbrati čim več točk. Nato so se najboljši štirje borci iz vsake kategorije (pet moških in ena ženska kategorija) uvrstili v končnico, ki se je razpletla na treh dogodkih. Na finalnem dogodku sezone pa se bosta po dva borca iz vsake kategorije pomerila v velikem finalu, ki prinaša zmagovalni pas in denarno nagrado v višini enega milijona ameriških dolarjev (približno 860 tisoč evrov).

Prva finalna borba po potekala v moški lahki kategoriji, pomerila pa se bosta Loik Radzhabov, ki je bil finalist že leta 2019 in takrat v finalu po soglasni sodniški odločitvi izgubil proti Natanu Schulteju, in Raush Manfio, ki letos prvič nastopa v PFL in ob treh zmagah še ne pozna poraza, med drugim je premagal tudi bivšega UFC-jevega prvaka Anthonyja Pettisa.

Nato si bosta v finalu poltežke kategorije nasproti stala novinca v PFL Antônio Carlos Júnior in Marthin Hamlet. Brazilec Carlos Júnior je specialist za podreditve, saj je kar devet od 12 profesionalnih zmag osvojil na ta način, aktualnega prvaka poltežke kategorije Emiliana Sordija pa je v polfinalu premagal po soglasni sodniški odločitvi. Hamlet pa je v rednem najprej zmagal in nato izgubil, v polfinalu pa je premagal še enega Brazilca v kategoriji, Cezarja Ferreiro.

Prva borba glavnega dela borilnega spektakla bo finale peresne kategorije med Movlidom Hajbulajevim, ki se je boril že v sezoni 2019 in izgubil v četrtfinalu, ter Chrisom Wadom, ki se že tretjo sezono bori v PFL. Wade je v prvih dveh sezonah nastopal v lahki kategoriji in obakrat klonil v polfinalu, odkar se je spustil kategorijo nižje, pa še ne pozna poraza. Kot pravi sam, si želi le, da bi tako ostalo tudi po finalnem obračunu.

Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

Sledil bo finale v težki kategoriji, v katerem se bosta pomerila Bruno Cappelozza in Ante Delija. Brazilec je Hrvata že premagal v rednem delu, za kar je potreboval le 46 sekund. Delija, ki ga trenira legendarni Mirko "Cro Cop" Filipović, bo želel maščevati poraz ter kot prvi Hrvat osvojiti PFL-jev pas in bogato denarno nagrado.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Namesto krajšega oddiha bomo lahko nato videli borbo, ki ne bo odločala o naslovu prvaka oziroma prvakinje, saj se bosta pomerili verjetno najboljša boksarska vseh časov, Claressa Shields, ki bo se bo v mešanih borilnih veščinah pomerila šele drugič, in Abigail Montes, ki je z dvema profesionalnima borbama prav tako novinka v tem športu. Shieldsova bo želela v oktagonu zmagati še drugič in ohraniti ničlo v stolpcu porazov v karieri profesionalne borke. Nato pa se bo morala osredotočiti na boks in neporaženo Slovenko Emo Kozin, s katero se bo pomerila decembra.

Claressa Shields
Claressa Shields FOTO: AP

Predzadnja borba večera bo finale v velterski kategoriji, v katerem se bosta pomerila zmagovalca prejšnjih dveh sezon, Ray Cooper III., ki je zmagal leta 2019, Magomed Magomedkerimov, ki je zmagal leta 2018. Njuna borba bo ponovitev finala iz leta 2018, ki ga je z giljotino v drugi rundi dobil Rus Magomedkerimov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnja borba večera pa bo finale v edini ženski kategoriji te organizacije. Pomerili se bosta dvakratna olimpijska prvakinja v judu in lanska zmagovalka, Kayla Harrison, in leto mlajša rojakinja Taylor Guardado. Guardadova je vse tri svoje borbe v PFL dobila po sodniški odločitvi in bo v finalu poskušala zadati sploh prvi poraz v karieri nasprotnici Harrisonovi, ki v karieri profesionalne MMA-borke še ne pozna poraza. 31-letnica je v kletki stala enajstkrat in vsakič iz nje odšla kot zmagovalka, devetkrat je borbo zaključila predčasno, od tega petkrat z nokavtom in štirikrat s podreditvijo nasprotnice.

Kayla Harrison
Kayla Harrison FOTO: AP

Seznam vseh borb finalnega dogodka, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Glavni del:

Ženska lahka kategorija: Kayla Harrison –  Taylor Guardado (za naslov prvakinje)

Velterska kategorija: Ray Cooper III – Magomed Magomedkerimov (za naslov prvaka)

Ženska lahka kategorija: Claressa Shields – Abigail Montes

Težka kategorija: Bruno Cappelozza – Ante Delija (za naslov prvaka)

Peresna kategorija: Movlid Hajbulajev – Chris Wade (za naslov prvaka)

Predhodni del:

Poltežka kategorija: Antônio Carlos Júnior – Marthin Hamlet (za naslov prvaka)

Lahka kategorija: Loik Radzhabov – Raush Manfio (za naslov prvaka)

Poltežka kategorija: Omari Akhmedov – Jordan Young

Ženska lahka kategorija: Julia Budd – Kaitlin Young

Lahka kategorija: Don Madge – Nathan Williams

PFL FINALE
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.