Borilni športi

Fury še vedno 'močan' na jeziku: Joshua, nehaj se skrivati! Ne potrebujem treninga, premagam te takoj, ko dvignem rit s kavča!

Manchester, Ljubljana, 04. 01. 2018 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji svetovni prvak težke kategorije Tyson Fury je očitno več kot pripravljen, da se znova vrne v boksarski ring. Anglež, ki v ringu ni stal že več kot dve leti, je znova pridobil boksarsko licenco, ki jo je sicer vmes zaradi jemanja prepovedanih poživil izgubil. In ker ga zanimajo zgolj šampionski pasovi, sedaj že izziva prvo ime težke kategorije Anthonyja Joshuo.

Tyson Fury je nekoč že bil prvak težke kategorije, a ti časi so minili ...
Tyson Fury je nekoč že bil prvak težke kategorije, a ti časi so minili ... FOTO: AP
Kariera Tysona Furyja je po največji zmagi v karieri, ko je 28, novembra 2015 v Düsseldforfu premagal legendarnega Vladimirja Klička in mu odvzel vse pasove, strmo padla. Najprej bi se moral v povratnem obračunu pomeriti s Kličkom, a ga je ustavila skrivnostna poškodba gležnja. Le nekaj tednov kasneje pa je bilo jasno, da do borbe ne bo prišlo, saj je Fury padel na dopinškem, potem ko so v vzorcu njegova krvi našli sledi kokaina. Boksarski svet je nekako naj pozabil, čeprav je ves čas nase opozarjal na družbenih omrežjih. Na drugi strani pa je vzhajajoča zvezda težke kategorije postal še en Anglež - Anthony Joshua. Britanec je praktično vsakega, ki si je upal stopiti z njim v ring osmešil in ga nokavtiral. Tako si je, sedaj 26-letni Joshua, prigaral borbo s Kličkom. Na slovitem Wembleyju so bili ljubitelji boksa priča eni najbolj spektakularnih boksarskih predstav v zgodovini, katera je na koncu pripadla Joshui, ki je Klička poslal v pokoj, sam pa se je okitil s tremi šampionskimi pasovi v težki kategoriji (IBF, WBA in IBO, op. p.).
Tako sem dober, da ne potrebujem nobenega ogrevanja. Samo zapustim svoj fotelj in že sem pripravljen, da premagam Anthonyja Joshuo. Ne skrivaj svoje velike riti v grmu in pridi! Stopiva v ring že to poletje! Tyson Fury

In sedaj bi se rad z Joshuo, ki je v kratki profesionalni karieri dobil vseh 20 borb, pomeril prav Fury, ki je prav tako neporažen (24-0). Fury, samooklicani 'kralj Romov', sicer že več kot dve leti ni stopil v boksarski ring in po fotografijah sodeč izgleda zelo nepripravljen na borbo, a je vseeno prepričan, da lahko premaga Joshuo in znova postane vladar težke kategorije. "Anthonyju Joshui predlagam športi izziv. Izzivam ga, da se z mano bori po več kot dveh letih pol, od kar sem nazadnje stal v ringu. Sem najboljši težkokategornik na planetu. Mar nisem? Žoga je sedaj na tvoji strani, ne razočaraj svojih navijačev, PRVAK," je na twitterju najprej zapisal Fury. Joshua sicer na to provokacijo in izziv ni odzval, se pa ni ustavil Fury. "Tako sem dober, da ne potrebujem nobenega ogrevanja. Samo zapustim svoj fotelj in že sem pripravljen, da premagam Anthonyja Joshuo. Ne skrivaj svoje velike riti v grmu in pridi! Stopiva v ring že to poletje," je še zapisal Fury in tako takoj sprožil veliko namigovanj, da bi do borbe, ki bi obema boksarjema verjetno prinesla tudi velike dobičke, prišlo. Strokovnjaki so sicer prepričani, da do borbe ne bo prišlo in da se bo Joshua raje odločil, da se pomeri z Deontayjem Wilderjem, ki je sicer prvak težke kategorije po verziji WBC. Cilj Joshue je namreč združitev vseh pasov v težki kategoriji in če želi to doseči, potrebuje borbo z Wilderjem in ne z jezikavim Furyjem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
05. 01. 2018 08.20
-1
joshua ga nokavtira kadar zeli fury boljse da je tiho
Mogočnež
04. 01. 2018 19.13
-2
Bo ja malo morgen..
Iniesta
04. 01. 2018 18.47
-2
Klovn ... džošua ga bo namlatil ...