Borilni športi

Furyjeva usoda še naprej v rokah Britanske protidopinške komisije: julija spet v ringu?

London, 17. 05. 2017 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Padli britanski boksarski šampion Tyson Fury bo brez boksarske licence vse do zaslišanja na Britanski protidopinški komisiji (UKAD). Promotor Frank Warren se boji, da bo do tega prišlo šele oktobra, to pa bi seveda prestavilo morebiten dvoboj s trenutno nespornim vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo.

Tyson Fury
Tyson Fury FOTO: AP

Britanska protidopinška komisija (UKAD) je prejšnji teden prestavila zaslišanje Tysona Furyja, nad katerim visi pozitiven vzorec iz februarja 2015, v katerem so preiskovalci našli sledi prepovedanih substanc. 28-letni Fury je po zmagi Anthonyja Joshue nad Ukrajincem Vladimirjem Kličkom javno izzval angleškega rojaka in si zaželel, da bi se z njim pomeril že julija, toda pri Odboru za nadzor britanskega boksa (BBBofC) so za BBC Sport potrdili, da bo Fury ostal suspendiran dokler primera ne zaključi UKAD. Protidopinška organizacija Velike Britanije roka za zaslišanje ni postavila, o posameznih primerih pa javno ne podaja komentarjev. "Nisem videl še nobenih novih datumov. Predvidevam, da poskušajo vse skupaj urediti s pravnimi zastopniki, a do tistega zaslišanja je njegova licenca odvzeta," je dejal generalni sekretar BBBofC Robert Smith. Promotor Frank Warren je že izjavil, da bi po njegovih ocenah lahko posredovala tudi britanska vlada. "UKAD ima težave. Upravičen je do tega, da si služi kruh. Če je storil napako, potem prebolite že to. Kako je lahko to prav? Zakaj se to vleče iz leta 2015?" je bil kritičen Warren. Furyju sicer grozi dodatna kazen, ker ni opravil kasnejšega preizkusa, ki mu ga je predpisal UKAD. Warren sicer trdi, da je Fury napako storil, ko se je boril z depresijo, Furyjev stric in trener pa naj bi može UKAD uro kasneje poklical, a se niso želeli vrniti.

UKAD Furyja skupaj z bratrancem, šest let mlajšim težkokategornikom Hughiejem Furyjem, od junija 2016 obtožuje dopinškega prekrška tudi po zaslugi vzorcev urina, ki so jima ju odvzeli 14 mesecev prej, vsebovala pa sta nandrolon. Tyson Fury je vmes osvojil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, IBF in WBO po zaslugi zmage nad Kličkom, Hughie Fury pa se je boril štirikrat. Oba zanikata, da sta storila napako, UKAD pa je njuno zaslišanje po dveh dneh prestavil zaradi "potencialnega konflikta interesov". Hughie Fury se zaenkrat še lahko bori, medtem ko je Tyson brez licence od oktobra 2016. Warren upa, da bi se lahko Fury v ring vrnil že 8. julija kot "undercard" dvoboja WBO v srednji kategoriji med branilcem naslova Billyjem Joejem Saundersom in Avtandilom Khurtsidzejem v Londonu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.