Borilni športi

Gustaffson pred borbo s Teixeiro tudi o Ibrahimoviću: Zlatan je močen in visok, lahko bi bil borec

Stockholm, 26. 05. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Stockholmu se bosta na dogodku UFC Fight Night 109 v težko pričakovanem obračunu v poltežki kategoriji spopadla Alexander Gustafsson in Glover Teixeira. Gre za prvo- in drugorangiranega borca uradne lestvice poltežke kategorije. Prenos nedeljskega spopada bomo prenašali na VOYO ob 19. uri.

Gustafsson (na vrhu) bo pred domačimi navijači skušal premagati Brazilca Teixeiro.
Gustafsson (na vrhu) bo pred domačimi navijači skušal premagati Brazilca Teixeiro. FOTO: AP

Gustafsson (17-4 MMA, 9-4 UFC) bo še dodatno motiviran, saj je nazadnje pred domačimi gledalci izgubil proti Anthonyju Johnsonu. Zmagovalec tega dvoboja bo skoraj zagotovo prvi izzivalec za šampionski pas, za katerega se bosta konec julija udarila branilec naslova Daniel Cormier in Jon Jones. Teixeira (26-5 MMA, 9-3 UFC) na stavnicah sicer ni v vlogi favorita, pa čeprav je Gustafsson izgubil tri od zadnjih petih borb. Na drugi strani je Teixeira dobil štiri od zadnjih petih borb.

Zanimivo je, da se domačin Gustafsson pred borbo z Brazilcem ni mogel izogniti vprašanjem o rojaku, švedskemu nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću. Tega je v oktagon poklical kar borec Danny Roberts, potem ko je osvojil še šesti naslov v velterski kategoriji in slišal za Švedovo znanje tekvandoja. ''Je močen fant in prav tako borec,'' je uvodoma o rojaku dejal Gustafsson. Nato pa nadaljeval ... ''Je nogometaš in to je, kar počne najbolje. Toda je močen fant, visok in prav tako borec na igrišču, tako da mogoče bi lahko bil borec,'' besede Gustafssona še prenaša britanski The Sun. Morda je do te izjave prišlo tudi zaradi tega, ker je Ibrahimović pred meseci sam izzval Conorja McGregorja in Floyda Mayweatherja v neposredno borbo z njim, ker se takrat nista uspela dogovoriti za medsebojni obračun in je Šved kar sam želel obračunati z njima.

Predvidene borbe UFC Fight Night 109 v prenosu na VOYO:

Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira

Misha Cirkunov vs. Volkan Oezdemir

Ben Saunders vs. Peter Sobotta

Abdul Razak Alhassan vs. Omari Ahmedov

Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb

Jack Hermansson vs. Alex Nicholson

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DeBill
26. 05. 2017 09.28
-2
Dečko, ali veš, kako je zagledal full contakt karate v davnih letih?