Borilni športi

Jonasova po fantastičnih 10 rundah ubranila naslov prvakinje

Liverpool, 21. 01. 2024 00.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvakinja ženske velterske kategorije organizacije IBF Natasha Jonas se je v domačem Liverpoolu pomerila z nekdanjo prvakinjo v superperesni kategoriji Mikaelo Mayer. Borki sta poskrbeli za enega najboljših dvobojev v zgodovini ženskega boksa, Jonasova pa je po deljeni sodniški odločitvi ubranila naslov prvakinje. Vse borbe si lahko v živo ogledate na VOYO.

Vse borbe si lahko ogledate na VOYO
Vse borbe si lahko ogledate na VOYO FOTO: VOYO

Natasha Jonas je pred domačo publiko v Liverpoolu prvič branila naslov prvakinje organizacije IBF v velterski kategoriji, ki si ga je lanskega julija priborila s prepričljivo zmago nad Kanadčanko Kandi Wyatt. 39-letni Angležinji je nasproti stala šest let mlajša Američanka Mikaela Mayer, ki je nekoč kraljevala v ženski superperesni kategoriji. Borka iz Los Angelesa je bila oktobra 2022 ena izmed zvezd zgodovinskega večera za ženski boks, a je takrat proti Alycii Baumgardner izgubila borbo za združitev pasov vseh organizaciji v superperesni kategoriji.

Po odlični prvi rundi domačinke je v drugi rundi več udarcev zadala Mayerjeva. V tretji je Američanka zgrešila število udarcev, kar je Jonasova uspešno izkoriščala. Mayerjeva je nadaljevala v svojem slogu, statična in nekoliko pasivna Angležinja pa ji je v četrti rundi zadala nekaj natančnih in močnih udarcev. Po odlični peti rundi, zaznamovani s številnimi močnimi udarci obeh bork, je v šesti rundi koncentracija na obeh straneh rahlo popustila, borki pa sta posledično zgrešili veliko število udarcev. V sedmi rundi je več pokazala Američanka, ki je kasneje v osmi rundi izgubila občutek za distanco, Jonasova pa je to kaznovala s serijo močnih zamahov. V deveti rundi sta borki s silovitimi udarci dvorano dvignili na noge, zadnji dve minuti obračuna pa sta minili v znamenju odličnih udarcev Američanke, ki pa niso bili dovolj za zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Za takšno borbo sta potrebni dve. Vem, da je Mayerjeva razočarana nad izidom, saj sem v svoji karieri že bila na njenem mestu. Ona je ena izmed dveh najboljših nasprotnic, s katerima sem se borila v svoji karieri," je po obračunu dejala Angležinja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po koncu borbe so bili mnogi začudeni nad sodniško odločitvijo, med njimi seveda tudi Američanka. "Mislim, da sem naredila dovolj za zmago. Dala bi ji prvo rundo ali dve, v nadaljevanju pa sem zadala več čistih udarcev. Ampak na koncu dneva je to obračun, ki bi ga bilo vredno videti še enkrat. Upam, da se dogovoriva za še en obračun," je dejala Mayerjeva, Jonasova pa je dodala, da se bo v primeru, da bodo navijači to želeli, še enkrat pomerila s sedem let mlajšo Američanko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko ogledate na VOYO:

Velterska kategorija: Natasha Jonas – Mikaela Mayer (deljena sodniška odločitev)

Super srednja kategorija: Jack Cullen – Zak Chelli (soglasna sodniška odločitev)

Peresna kategorija: Karriss Artingstall – Lila dos Santos Furtado (sodniška odločitev)

Super srednja kategorija: Ste Clarke - Vasif Mamedov (tehnični nokavt v tretji rundi)

Srednja kategorija: Aaron McKenna - Mickey Ellison (tehnični nokavt v šesti rundi)

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ap100
21. 01. 2024 10.34
+2
pretepanje ni šport in v tem ne more biti ničesar fantastičnega
Rožice so zacvetele
20. 01. 2024 20.12
+3
2 divjakinji se bosta spopadli.