Borilni športi

VIDEO: Joshua svari pred Takamom: Pričakujem 10 do 12 rund, saj je njegova glava kot vreča cementa

London, 24. 10. 2017 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./J.K.
Komentarji
5

Angleški boksar Anthony Joshua bo v soboto na obračunu proti Francozu Carlosu Takamu branil naslova IBF in WBA v težki kategoriji. Spektakel iz cardifskega stadiona Millenium bomo prenašali na VOYO ob 21. uri. Poleg glavne borbe večera bo zanimiv tudi obračun med Dillianom Whyteom in Robertom Heleniusom.

Trenutni vladar težke kategorije Anthony Joshua bi se prvotno sicer moral pomeriti z bolgarskim izzivalcem Kubratom Puljevom, a je ’Kobra’ dvoboj odpovedal zaradi poškodbe rame, ki jo je staknil med pripravami na obračun z Joshuo. Tako je po pravilih IBF-a naslednji izzivalec v vrsti Carlos Takam, ki je pristal na obračun. "Je vzdržljiv. Bo še bolj vzdržljiv, ker bo na sovražno nastrojenem terenu," je za Sky Sports News povedal Joshua in dodal: "Ko prideš v takšno vrsto okolja, kaj lahko izgubiš? Rekel si bo: ’Dal bom vse od sebe.’"

Joshua pravi, da je Takam zelo vzdržljiv nasprotnik.
Joshua pravi, da je Takam zelo vzdržljiv nasprotnik. FOTO: AP

Britanec, znan po nokavtih, opozarja, da kljub manj zvenečemu imenu, nasprotnik ne bo hitro padel. "Ljudje sprašujejo, Josh, v kateri rundi, v kateri rundi bo padel? Mislim, da bova boksala od 10 do 12 rund, saj je njegova glava kot vreča cementa," je napovedal Joshua. Ta še nikoli v karieri poklicnega boksarja ni izgubil, še nikoli pa ni boksal vseh 12 rund. Najdlje se je mučil z Vladimirjem Kličkom, ki je padel v enasjti rundi.

Francoz Carlos Takam, rojen v Kamerunu, velja za izkušenega boksarja. Šteje namreč 36 let, v karieri pa je odboksal že 39 obračunov. 35 jih je dobil, tri izgubil, en pa se je končal neodločeno. Leta 2014 je izgubil proti Aleksandru Povetkinu, ki so ga kasneje našli pri zlorabi prepovedanih poživil, lani maja pa proti vzhajajoči novozelandski zvezdi težke kategorije Josephu Parkerju. 25-letnik podobno kot Joshua še nima poraza, kar 18 od 24 zmag pa je zabeležil z nokavtom.

V še eni zanimivi borbi večera se bosta spopadla Britanec Dillian Whyte - ta je edini poraz v karieri doživel ravno proti Joshui - in Robert Helenius. Mnogi so si želeli, da bi se Whyte in Joshua spopadla kar med seboj, a bi v tem primeru Joshua avtomatsko izgubil IBF-pas, zato so organizatorji upoštevali protokol in na Joshuov 'meni' uvrstili Takama. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

superdonleon
25. 10. 2017 10.53
+3
Če si ne želijo da boks še naprej izgublja na popularnosti potem bodo morali začet v težki kategoriji poskrbet da bosta borca vsaj enakovredna v ringu je to je vse skupaj že v naprej znano kdo bo zmagovalec razen če se zgodi čudež kot v primeru lennox the rock ko je lennox po lucky punchu obležal. Joshua bi moral boksat z Wilderjem ali pa dat priložnost Hayu ki je kljub porazu nazadnje pokazal da je zelo nevaren borec ki pa mu malo zmanjka sreče.
Kun_Aguero
24. 10. 2017 21.11
+1
koga on zajebava al res probava nagovorit koga da kupi ustopnico za to ali pa se mu meša. več kot par rund nesme rabit za takšneg bokserja.
rossi66
24. 10. 2017 16.36
Verjetno je mislil na beton, vreca cementa je relativno mehka... ali pa je to spet presezek prevajanja...
99jure
24. 10. 2017 20.17
+3
upam da bo kmal boksal proti deontayu wilderju
bmw71
24. 10. 2017 20.37
+2