Borilni športi

Joshua svojega naslednika vidi v sinu: Vesel bom, če se bo lotil boksa, vendar bo moral znati uporabljati glavo

London, 10. 10. 2017 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav britanski boksarski as Anthony Joshua medijem le redko izda kakšno podrobnost iz zasebnega življenja, pa se je pred obračunom s Kubratom Pulevom razgovoril o svojem odnosu z dveletnim sinom, ki bo po njegovem mnenju ' nasledil očetovo krono'.

Po borbi z Vladimirjem Kličkom Britanca v konec oktobra čaka bolgarski izzivalec.
Po borbi z Vladimirjem Kličkom Britanca v konec oktobra čaka bolgarski izzivalec. FOTO: AP

Britanski boksar Anthony Joshua si je večji kos medijske pozornosti prislužil po velikem aprilskem dvoboju z Vladimirjem Kličkom, v katerem si je prislužil WBA in IBO naslova v težki kategoriji. "Ko se ozrem nazaj bi bilo lahko vse dosti lažje, v kolikor bi imel znanje, kot ga imam sedaj. Prišel bo tudi čas, ko bodo padali udarci, jaz pa se bom moral boriti nazaj," je prepričan borec, ki bo čez nekaj dni upihnil osemindvajseto srečko. V vsem tem času si je v boksarskem svetu že ustvaril ime, njegov največji ponos pa ostaja dveletni sinček. "Vzgojil ga bom v trdoživega, modrega otroka, ki bo znal sprejemati odločitve. Moj prvorojenec bo podoben meni. Tako se bo zavedal pomena trdega dela in žrtvovanja, saj je tu zato, da me nasledi na prestolu," je bil odločen Joshua, ki je prepričan, da bo vse kar bo v življenju ustvaril predal svojemu 'nasledniku', najsi bodo to modrosti ali pa zgolj materialne stvari.

Prav zato si potihem želi, da bi tudi njegov sin stopil v boksarski ring ter se podal po očetovih stopinjah: "Začeti sem moral na začetku in si utirati pot s pestmi. Vesel bom, če bi se lotil boksa, vendar pa si želim predvsem to, da bi prvo znal uporabljati glavo." Boksarski šampion se bo sicer konec oktobra v ringu pomeril z Bolgarom Kubratom Pulevom

 

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
11. 10. 2017 05.43
+0
dobro ga je starček kličkov takrat streznu