Borilni športi

Joshua v nepozabni oktobrski noči proti Kubratu Pulevu: Veselim se vrnitve v ring

Berlin, 05. 09. 2017 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski svetovni prvak v verzijah IBF in WBA, Britanec Anthony Joshua se po Wembleyju vrača v ring. Oktobra se bo v Cardiffu pomeril z bolgarskim šampionom Kubratom Pulevom. Slednji verjame, da če bo šlo vse po planu, Britanec ne bo imel nikakršnih možnosti v ringu.

Joshua se bo v prihodnjih tednih posvetil le pripravam na spopad s Pulevom.
Joshua se bo v prihodnjih tednih posvetil le pripravam na spopad s Pulevom. FOTO: AP

Nekaj mesecev je že minilo od velikega boksarskega obračuna med Anthonyjem Joshuo in Vladimirjem Kličkom na londonskem Wembleyju. Anglež je takrat v zadnjih rundah uspel zbrati moči in svoji statistiki dodal novo, že devetnajsto zmago. Po daljšem odmoru je pred britanskim boksarskim šampionom nov izziv, ubraniti naslov v težki kategoriji po verziji IBF. Njegov veliki izzivalec bo bolgarski boksar Kubrat Pulev, ki je sicer edini poraz v karieri doživel leta  2014, ko ga je z nokavtom v peti rundi ugnal prav Kličko. Boksarja se bosta pomerila 28. oktobra, Joshua pa se že veseli novega povratka v ring: "Že vse od predstave na Wembleyju se veselim vrnitve v ring. Za priprave na oktobrski obračun bom imel osem tednov časa in že se veselim atmosfere na razprodanem Principality stadionu. Želim si gledalce nagraditi z nepozabno nočjo," je povedal še neporaženi Joshua. 

Obračuna se veseli tudi Pulev, ki je prepričan, da mu z dobrimi pripravami zmaga ne uide: "Anthony je mogoče nasprotnik. Ne bova se objemala ali držala, ne bova bežala, temveč se bova pogumno borila. Njegov slog boksa ustreza mojemu in to je tisto, kar označuje odlične borbe. Moje priprave bodo zelo intenzivne. Ko bom vstopil v ring bom popolnoma pripravljen, tako ne bo imel nobene možnosti za zmago." 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baraki
06. 09. 2017 17.52
+1
Joshua,res je novi eden izmed nojbolj telentiranih boksarjev super težke kategorije tko da bo težko kakšen z njim dobil meč.
ggargamell
06. 09. 2017 12.19
+5
joshua nima konkurence kličko je bil edini ki mu je bil približno enakovreden žal je imel malo smole na zadnjem dvoboju vendar vseeno je pokazal odličen boks vsi ostali nimajo šanse proti joshhui niti wilder .. morda mi ne verjamete vendar boste videli v naslednjih dvobojih ...