Borilni športi

Joshua zadovoljen z izbiro novega nasprotnika: Čeprav ni tako velik, je pa zato precej pametnejši

New York, 07. 05. 2019 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Joshua je že našel novega nasprotnika za svoj ameripki prvenec. V ringu bo zaplesal z Andyjem Ruizom Jr, ki je po blamaži na dopinškem testu, zamenjal Jarrella Millerja. Britanec je prepričan, da je novo izbrani nasprotnik precej hitrejši in bistrejši od ’Big Babyja’, zato ga na Madison Square Gardnu čaka precej težji izziv.

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua bo junija storil vse, da WBA ’suer’, IBF in WBO pasovi ne zamenjajo lastnika. Je pa po zadnji menjavi nasprotnika, moral zamenjati tudi taktiko. Sam je prepričan, da bo Andy Ruiz precej večji izziv od prvotno izbranega Jarrella Millerja, zaradi česar bo v naslednjih tednih pilil tudi svojo obrambo.

Jarrell Miller je še drugič padel na dopinškem testu, zaradi česar mu newyorška boksarska organizacija ni izdala dovoljenja za dvoboje. Posledičnoje bil dvoboj z Joshuo odpovedan.
Jarrell Miller je še drugič padel na dopinškem testu, zaradi česar mu newyorška boksarska organizacija ni izdala dovoljenja za dvoboje. Posledičnoje bil dvoboj z Joshuo odpovedan. FOTO: AP

"Miller tehta več kot 136 kilogramov, temu primeren je tudi njegov udarec. Zato sem svoj trening prilagodil njegovim karakteristikam," je pojasnil Joshua v pogovoru za Sky Sports News in nadaljeval: "Ruiz je po kilogramih precej lažji nasprotnik, tudi precej hitrejši od Millerja. Mislim, da tudi paleto udarcev izbira bolje kot Miller. Morda bo na borbo sprožil nekaj manj udarcev, vendar pa to ti zato toliko bolj točni. Osredotočiti se bom moral na obrambo, poleg tega pa bodo moje poteze morale biti bolj premišljene."

Ob tem je popihal na dušo svojemu junijskemu nasprotniku in ga označil za bistrejšega nasprotnika od prvotno izbranega Američana Millerja. "Čeprav ni tako velik, je pa zato precej pametnejši," zagotavlja Britanec.

"Osredotočiti se bom moral na obrambo," zagotavlja Joshua.
"Osredotočiti se bom moral na obrambo," zagotavlja Joshua. FOTO: AP

Joshua tako nadaljuje s pripravami na ameriški prvenec, sam pa zagotavlja, da je za ameriški prvenec odlično pripravljen. "V redu je. Dobro je, kadar ti ni potrebno odmakniti oči od nagrade in si že praktično pripravljen na izziv. Kadar temu ni tako, ti borba postane distrakcija," je prepričan britanski boksarski zvezdnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
08. 05. 2019 14.30
-4
A googletranslate ne zna prevesti besede "distraction" v kaj bolj slovenskega kot "distrakcija"? Sploh pa, Đošua ni Don Čić, da rabimo vsak dan čuti o njem- javite nam, ko se bosta zlasala z Vajlderjem...
Doomer
08. 05. 2019 14.05
+6
Brezveze ... Itak si same pajace izbira za nasprotnike.