Borilni športi

Jurišič v ZDA visoko dvignil slovensko trobojnico, tekmeca nokavtiral v dveh minutah!

Miami, 24. 08. 2017 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljši slovenski borec po pravilih MMA Uroš Jurišič je minuli konec tedna prvič nastopil v ZDA. Zablestel je pod okriljem organizacije Titan FC, tekmeca Demarcusa Kempa je namreč nokavtiral po vsega dveh minutah in desetih sekundah!

Uroš Jurišič je postavil nov mejnik slovenskih borilnih športov. Na prireditvi Titan FC 45 na Floridi je namreč prišel do odmevne zmage, s katero je navdušil ameriško občinstvo. "Nastop v organizaciji Titan FC je bil zame zelo pomemben. To je ena izmed petih najmočnejših organizacij v ZDA. Njihove dogodke prenaša tudi UFC FighPass, spletni program najmočnejše organizacije za borbe MMA na svetu, UFC. Zagotovo te borbe spremlja veliko število ljudi, tako da ti lahko dober nastop odpre številna vrata. Upam, da jih bo tudi meni. Če ne drugega, se že dogovarjamo za novo borbo v Titan FC," je za 24ur.com povedal popularni Urke.

24-letni Ljubljančan, ki se trenutno pripravlja v slovitem American Top Teamu, za prvo zmago onkraj 'velike luže' ni potreboval dolgo. Demarcusa Kempa, ki je imel pred to borbo zmago in poraz, je namreč zadel z močnim udarcem, nato pa delo zaključil na tleh. Dvoboj je trajal vsega dve minuti in 10 sekund. "Borba je potekala kot sem načrtoval, zmagal sem z nokavtom. Zelo sem zadovoljen," pravil Jurišič, ki je imel precej več težav pred samo borbo. Predvideni nasprotnik Isidro Rodriguez je namreč nastop odpovedal, nato pa se je začela prava kalvarija: "Iskreno, zelo me je vrglo iz tira. Moj trener Slobodan Marinović in prijatelj Bogdan Gale sta že kupila letalske karte za ZDA, treniral sem trdo, se strogo držal diete in 10 dni pred borbo je nasportnik Isidro Rodriguez odpovedal zaradi neznanega razloga. Nato so v dveh dneh našli zamenjavo, a je tudi ta borec odpadel zaradi težav na zdravniškem pregledu. Za tem so našli še tretjega nasprotnika, a se je zapletlo pri dogovoru, na kakšni teži naj bi borba potekala. No, potem je, hvala bogu, sedem dni pred borbo vskočil Demarcus Kemp, ki ga zaradi hrabre poteze zelo spoštujem."

Uroš Jurišič je tako zaključil borbo proti Demarcosu Kempu.
Uroš Jurišič je tako zaključil borbo proti Demarcosu Kempu. FOTO: Sondermarketing

Jurišič, za katerega je bila to šesta profesionalna zmaga v karieri (poraza še naprej ne pozna), sicer na Floridi odlično trenira in bi s še kakšno suvereno predstavo lahko potrkal tudi na vrata organizacije UFC. "Treningi tukaj so fenomenalni! Težko bi bil bolj zadovoljen. Imam vrhunske trenerje, vrhunske sparing partnerje in fantastično dvorano, z vso opremo, od saun, ledenih banj, kletk in vsega kar borec potrebuje za vrhuske treninge. Zelo sem zadovoljen, treniram trdo in imam občutek, da vsak dan napredujem v vseh pogledih mešanih borilnih veščin. Od borbe stoje, rokoborbe, 'grapplinga' do telesne pripravljenosti," je zaključil Jurišič, ki svoje znanje o borilnih veščinah deli tudi kot strokovni komentator borb organizcije UFC na Voyo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mikrostruktura
25. 08. 2017 10.40
+2
Teroristki bi morali na kakega takega naleteti.
kaslc 1
24. 08. 2017 14.50
-7
kamen bi bil pol dne prej kuhan kot tele trde glave
hmng
25. 08. 2017 11.15
adijostevi
24. 08. 2017 13.55
+3
Bravo majster.
KenBlock
24. 08. 2017 14.07
Klemzi28
25. 08. 2017 15.07
+1
kje mate kšne video prispevke 24 ur ..stran iz 90' ih.