Borilni športi

Jurišič zmagal kljub počenemu rebru in navdušil tudi veliko Joanno Jedrzejczyk

Fort Lauderdaleu, 17. 02. 2018 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
5

Najboljši slovenski borec po pravilih MMA Uroš Jurišič je na borilni prireditvi Titan FC 48 v Fort Lauderdaleu na Floridi prišel do velike zmage. Po sodniški odličitvi je bil boljši od trdoživega Michaela Core in vknjižil že osmo zmago v karieri in to kljub neugodni poškodbi reber.

Uroš Jurišič je spet dokazal, da napreduje v vseh vidikih borbe po pravilih MMA (mešane borilne veščine). Na Floridi je prišel do osme, najtežje prigarane, zmage v karieri in še naprej ostaja neporažen. Tekmeca Michaela Coro (štiri zmage, štirje porazi) je v prvi rundi ves čas, zaklepom nog s hrbta, nadziral na tleh, mu zadal nič koliko močnih udarcev in borbo poskušal zaključiti tudi z davljenjem. Izkušeni Američan je nalet Ljubljančana uspel pretrpeti in dočakati sireno, ki označuje konec runde. A to ni preprečilo nadaljevanja prevlade slovenskega borca. Jurišič je v kletki vseskozi nadziral dogajanje, Coro zadel z nekaj močnimi udarci in v zadnji rudni agresivno iskal predčasen zaključek borbe. Po zaslugi trdoživosti 28-letnega Američana mu to ni uspelo, a kljub temu zmagovalec niti za trenutek ni bil pod vprašajem. Vsi trije sodniki ob kletki so namreč Jurišiču pripisali zmago s 30:26.

Jurišič je zmagal kljub počenemu rebru.
Jurišič je zmagal kljub počenemu rebru. FOTO: Sondermarketing

Ob spremljanju borbe bi tako le redki opazili, da je Jurišič med pripravami na pomemben dvoboj doživel sila neugodno nesrečo. "Deset dni pred borbo sem si na 'sparingu' si poškodoval rebra, zaradi česar mi je počil hrustanec. Zato sem bil med borbo bolj previden, nisem upal udarjati z desno roko, saj če bi prejel udarec v rebra, bi bilo borbe verjetno konec. Če ne bi bil poškodovan, bi v prvi borbi, ko sva se znašla na tleh, dvoboj zagotovo zaključil," je, kljub zmagi nekoliko razočaran, za 24ur.com borbo opisal Jurišič, ki je nastopil ob pomoči protibolečinskih injekcij. Ne glede na to, da prvič v karieri borbe ni zaključil predčasno, pa si slovenski borec za taktično zelo dobro oddelan dvoboj zasluži vse pohvale.

Zaplet pred borbo, čestitke poljske šampionke po njej
25-letnega Ljubljančana, ki trenutno trenira v slovitem American Top Teamu na Floridi, ni vrgel s tira niti nezaželen zaplet pred samo borbo. V dvoboju, ki je bil na sporedu tik pred Jurišičevim, je namreč Irwin Rivera po brci Edirja Terrya utrpel hudo poškodbo noge. Nesrečni Mehičan je, glede na videno v kletki, najverjetneje utrpel odprti zlom desne golenice, zaradi česar so ga reševalci imobiliziranega odpeljali iz dvorane Xtreme Action Park. Ker se borbe niso smele nadaljevati dokler v dvorano ni prispela nova skupina reševalcev, je sledila prekinitev. Tako sta Jurišič in Cora kar nekaj minut nestrpno v kleti čakala na začetek borbe, Američan pa je našega borca s provokacijami vseksozi poskušal vreči s tira. To mu, več kot očitno, ni uspelo, saj je Jurišič na koncu suvereno in prepričljivo slavil ter si za predstavo prislužil tudi pohvale nekdanje prvakinje UFC v slamnati kategoriji in eno izmed najboljših bork na svetu Joanne Jedrzejczyk. "Čestitke, Uroš Jurišič," je zapisala ob videu razglasitve zmagovalca v zgodbi na svojem Instagram profilu. Kot kaže, je tudi slovita Poljakinja prepoznala, da Jurišiča čaka še bogata kariera.

Čestitka Joanne Jedrzejczyk.
Čestitka Joanne Jedrzejczyk. FOTO: Instagram
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan__zob
17. 02. 2018 20.34
+7
WOW.. iskrene cestitke..sem pa upal da bo nastopal v UFC glede na to da se je ze boril za promocijo... V vsakem primeru BRAVO lepo je videti Slovensko zastavo tudi v najbolj kompleksnem borilnem sportu, ki ga premore ta planet!...
kr ena iz nekje
17. 02. 2018 20.14
-14
Reklama za pretepaški in nasilni šport. Spet.
panda80
17. 02. 2018 20.29
+6
Lej enim se to dopade tako kot drugim ritmicna gimnastika...sto ljudi sto cudi...ce, bi bili vsi enaki bi bilo monotono a ne?
Našvasan__zob
17. 02. 2018 20.38
+9
Eni vidijo v MMA barske primitivne pretepace... drugi pa vidimo pri smucarskih skokih metanje z dilami dol po hribu... vsakemu svoje...
Petarda10
17. 02. 2018 18.20
+5