Borilni športi

Kaja Kajzer peta na grand slamu v Tbilisiju

Tbilisi, 22. 03. 2024 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na grand slamu v Tbilisiju v kategoriji do 57 kilogramov osvojila peto mesto. V borbi za bronasto medaljo je bila od Ljubljančanke boljša olimpijska prvakinja z leta 2016 Rafaela Silva. 24-letna judoistka, ki si je tako priborila nekaj pomembnih kvalifikacijskih točk za olimpijske igre v Parizu, je sicer navdušila s četrtfinalno borbo, v kateri je premagala aktualno svetovno prvakinjo.

Kaja Kajzer je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s končnim prijemom opravila z 20-letno Mongolko Oyunchimeg Oyungerel. Za preboj v četrtfinale ji je nato nasproti stala azijska podprvakinja iz leta 2022 Či Kaj, a Kitajka ni pokazala veliko napadalnega juda, zato se je zmage po treh kaznih nasprotnice razveselila Slovenka.

Kaja Kajzer
Kaja Kajzer FOTO: IJF - Tamara Kulumbegashvili

V četrtfinalu pa je nato 24-letno Ljubljančanko čakala težka naloga, saj se je pomerila z aktualno svetovno prvakinjo, Kanadčanko Christo Deguchi, ki je do tedaj še nikoli ni premagala. Tokrat pa je bilo drugače, po izenačenem rednem delu je sledil podaljšek, v katerem je Slovenki po dobri minuti borbe uspel lep met, in svetovna prvakinja je bila premagana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Judoistko ljubljanskega Bežigrada je v polfinalu pričakala Gruzijka Eteri Liparteliani. V rednem delu sta bil borki povsem izenačeni, obe pa sta si tudi prislužili po dve kazni. V podaljšku je bila bolj aktivna slovenska predstavnica, po dobri minuti borbe pa je domačinki uspelo izvesti proti met, ki je zadostoval za waza-ari in uvrstitev v finale.

Kaja Kajzer proti Eteri Liparteliani
Kaja Kajzer proti Eteri Liparteliani FOTO: IJF - Tamara Kulumbegashvili

V borbi za tretje mesto pa se je Kaja nato pomerila proti olimpijski prvakinji iz Ria de Janeira Rafaeli Silvi. Slovenka in Brazilka sta se v zadnjih dveh letu pomerili že na grand slamu v Parizu in v Antalyi, obe borbi pa je dobila Silva. In tudi tokrat je bilo tako. Silva je po dobri minuti borbe Kajzerjevo vrgla za waza-ari in prednost uspešno zadržala do konca borbe.

Kaja Kajzer in Rafaela Silva
Kaja Kajzer in Rafaela Silva FOTO: IJF - Tamara Kulumbegashvili

Slovenske barve je ob Kajzerjevi zastopala še Maruša Štangar, ki je bila v kategoriji do 48 kilogramov v prvem krogu prosta, v drugem pa je klonila proti Francozinji Lauri Espadinhi.

Na blazine v Tbilisiju bodo v prihodnjih dveh dneh stopili še Andreja Leški, Nika Koren, Anka Pogačnik in Metka Lobnik v ženski konkurenci ter Martin Hojak, Vito Dragič in Enej Marinič v moški.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.