Borilni športi

Wiklacz po neumnosti ostal brez zmage, a vseeno zadržal pas

Wroclaw, 16. 09. 2023 23.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Borilni spektakel KSW 86 je za nami in čeprav se je začel ekspresno, se je končal z grenkim priokusom. Po sedmih borbah, ki so se končale predčasno in zanimivi predzadnji borbi večera, sta se v glavni borbi (znova) pomerila Jakub Wiklacz in Sebastian Przybysz. Čeprav je vse kazalo na zmago Wiklacza, si je prvak ob koncu četrte runde privoščil hudo napako, zaradi katere je sledila redka tehnična sodniška odločitev, po kateri se je borba končala brez zmagovalca.

Za hiter uvod v borilni spektakel sta poskrbela Oskar Szczepaniak in Miljan Zdravković. Poljak je v prvi rundi brez težav opravil z rojakom Adrianom Gralakom, srbski debitant pri KSW-ju pa je dosegel zaenkrat največjo zmago v karieri in z nokavtom ustavil Mariusza Joniaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvi rundi je borbo zaključil tudi nekdanji UFC-jev borec  Viktor Pešta, ki je unovčil bogate izkušnje in že v prvi rundi zadavil Filipa Stawowyja.

V podobnem slogu kot trije borci pred njim je nadaljeval tudi Damian Piwowarczyk, ki je z močnim aperkatom prav tako že v prvi rundi, ugasnil luči Lukaszu Sudolskemu.

Zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

V peti borbi večera smo šli prvič v drugo rundo, ki pa ni trajala dolgo. Wiktor Zalewski je z desnim direktom na tla poslal Kacperja Koziorzebskega in delo dokončal z udarci na tleh.

Podobno je borbo kasneje uspelo tudi Artur Szczepaniak. Poljak je v prvi rundi povsem izmučil Henryja Fadipeja, v drugi pa je Nigerijca, ki živi in trenira na Irskem, z desnim direktom tudi nokavtiral.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Popolno dominacijo pa je v sedmi borbi večera prikazal nekdanji izzivalec za naslov začasnega prvaka peresne kategorije Lom-Ali Eskiew. Nemec ruskih korenin je kljub precej krajšemu dosegu najprej odlično skrajšal razdaljo in močno zdelal telo do te borbe neporaženega Davida Šmielovskega. Borbo je nato preselil na tla in Poljaka spravil v t.i. krucifix položaj, od koder je z udarci s komolci močno ranil še nasprotnikov obraz in sodnika v kletki prisilil, da borbo ustavi.

V predzadnji borbi večera pa sta se pomerila Michal Michalski in Dominik Humburger. Domači as je dokazal, zakaj je v Hali Orbita še neporažen in predvsem z dominantno rokoborbo ustavil češkega vojaka. 34-letni Michalski je navdušil domače občinstvo in Humburgerju po soglasni sodniški odločitvi zadal sploh prvi poraz v profesionalni karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato pa glavna borba večera, borba, ki smo je že vajeni.  Aktualni prvak bantamska kategorije Jakub Wiklacz in nekdanji prvak Sebastian Przybysz sta še četrtič skupaj stopil v kletko. Przybysz je borbo začel agresivno in po le minuti zadel prvaka z desnim krošejem ter ga poslal v nokdavn, nato pa mu zadal še nekaj udarcev, a borbo hitro preselil nazaj na noge. Tam je borba potekala do zadnjih sekund borbe, ko je Wiklacz Przybysza uspešno zrušil na tla in si tako povrnil nekaj samozavesti.

Drugo rundo je bolje otvoril Wiklacz, ki je nasprotnika hitro stisnil ob ograjo in mu zadal nekaj močnih udarcev. Prvak je celo rundo nadziral in nasprotnika brez težav tudi zrušil na tla, kjer je najbolj nevaren, a Przybysz je bil na to dobro pripravljen. V tretji rundi je do uspešnega rušenja prišel celo Przybysz, ki je tudi sam prišel do poskusa podreditve, a Wiklacz je ostal miren in se je hitro rešil. Potem pa je prvak sam prevzel kontrolo borbe na tleh in najprej poskusil s t.i. arm triangle podreditvijo, potem pa si priboril dominanten mount položaj, od koder je prvemu izzivalcu zadal kar nekaj škode.

Wiklacz in Przybysz se bosta kot kaže morala pomeriti še petič
Wiklacz in Przybysz se bosta kot kaže morala pomeriti še petič FOTO: KSW

Četrto rundo sta vidno utrujen borca začela počasi, po minuti in pol pa je Wiklacz znova uspel z rušenjem, ki je borbo nadziral vse do zadnje minute runde, ko si je privoščil gromozansko napako. Nasprotnika, ki je želel vstati, je s prepovedano brco zadel v glavo in čeprav mu je bilo nemudoma žal, je bila borba prekinjena. V kletko je vstopil zdravnik, ki je pregledal Przybysza in, ker ta ni mogel vstati na noge, je bilo borbe konec. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sodnik v kletki je oznanil, da bomo spremljali tehnično sodniško odločitev, ki jo v mešanih borilnih veščinah vidimo res zelo redko. Točkovale so se prve tri runde, ter četrta runda, v kateri pa sta bili Wiklaczu zaradi nenamerne brce v glavo, odvzeti dve točki. Seštevek točk (9-10, 10-9, 10-9 in 8-9) je tako na koncu pokazal rezultat 37:37 in četrta borba Wiklacza in Przybysza se je končala brez zmagovalca. Kot vse kaže, bomo slej kot prej videli še peto borbo 'večnih nasprotnikov' ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Bantamska kategorija: Jakub Wiklacz – Sebastian Przybysz (brez zmagovalca po tehnični sodniški odločitvi)

Srednja kategorija: Michal Michalski – Dominik Humburger (soglasna sodniška odločitev)

Peresna kategorija: Lom-Ali Eskiew – David Šmielovski (tehnični nokavt v prvi rundi)

Dogovorjena teža (81 kilogramov): Artur Szczepaniak – Henry Fadipe (nokavt v drugi rundi)

Velterska kategorija: Kacper Koziorzebski – Wiktor Zalewski (tehnični nokavt v drugi rundi)

Poltežka kategorija: Damian Piwowarczyk – Lukasz Sudolski (nokavt v prvi rundi)

Težka kategorija: Filip Stawowy –  Viktor Pešta (podreditev v prvi rundi)

Bantamska kategorija: Mariusz Joniak – Miljan Zdravković (nokavt v prvi rundi)

Velterska kategorija: Oskar Szczepaniak – Adrian Gralak (nokavt v prvi rundi)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.