Borilni športi

Mladost premagala izkušnje Kaczmarczyk premagal Rutkowskega

Radom, 11. 11. 2023 23.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bitka za Radom je končana. 25-letni Patryk Kaczmarczyk je v glavni borbi večera ugnal devet let starejšega Daniela Rutkowskega in se tako približal borbi za naslov prvaka KSW-jeve peresne kategorije. Vse borbe borilnega spektakla KSW 88, ki je služil kot odlično ogrevanje pred UFC 295, si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Čeprav je bilo pričakovati nekaj uvodnega otipavanja, je imel Patryk Kaczmarczyk drugačne načrte. Po le nekaj sekundah borbe je se je pognal proti Danielu Rutkowskemu in ga presenetil s t.i. letečim kolenom, ki je nekdanjega rokoborca poslal v nokdavn. Borba se je preselila na tla, kjer je imel Kaczmarczyk dominanten položaj, a tega ni unovčil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako kot v prvi, je tudi na začetku druge runde Kaczmarczyk hitro pokazal, da so njegova kolena še kako močno orožje in dvakrat zadel Rutkowskega, ki se je nato odločil spremeniti taktiko in uporabiti rokoborbo. Poskus rušenja je mlajši izmed borcev obranil in nato z visoko brco z desnico še drugič v borbi nasprotnika spravil v nokdavn. A znova Kaczmarczyk borbe na tleh ni izkoristil in je pustil Rutkowskemu, da vstane. Izkušeni borec se je zato znova poslužil rokoborbe in sokrajana najprej zrušil na tla, ko pa se je ta dvignil na noge, pa ga je stisnil ob kletko, kjer se je druga runda tudi končala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zadnji rundi pa je Kaczmarczyk deloval precej utrujeno, zato se je Rutkowski hitro poslužil rokoborbe, a borbe ni uspel spraviti na tla, Kaczmarczyk pa je nato kot že večkrat pred tem znova poskusil s kolenom in bil blizu tega, da tekmeca znova spravi v težave. A v težave se je spravil sam, ko je dopustil, da ga Rutkowski znova spravi na tla, kjer pa 34-letni borec ni bil učinkovit in ni zapretil s podreditvami. O zmagovalcu so zato odločili sodniki, ki so se soglasno odločili, da je borbo z dvema rundama proti eni dobil Kaczmarczyk.

Zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

25-letni Kaczmarczyk bo tako po peti zmagi pod okriljem KSW-ja zagotovo napredoval po lestvici izzivalcev in morebiti dobil celo priložnost boriti se za naslov začasnega prvaka, saj je nesporni prvak Salahdine Parnasse, ki bo decembra lovil večnost, ko bo poskusil postati še prvak velterske kategorije in tako simultano imeti v lasti kar tri šampionske pasove. KSW se mora zato odločiti, kaj bodo naredili s preostalima dvema kategorijama, ki sta v tem času postavljeni na stran. Zna se torej zgoditi, da bosta slej kot prej dva borca dobila priložnost boriti se za naslov začasnega prvaka in eden izmed njiju bo morebiti prav Kaczmarczyk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg glavne borbe večera smo videli še devet borb, ki niso razočarale. Za edino preostalo sodniško odločitev sta poskrbeli edini dekleti na borilnem spektaklu, medtem ko so se vse preostale borbe končale s predčasnim zaključkom, od tega pet z nokavtom in tri s podreditvijo. Vodilne može KSW-ja tako čaka zelo težko delo pri izbiri nokavta in borbe večera.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli gledate na VOYO:

Peresna kategorija: Daniel Rutkowski – Patryk Kaczmarczyk (soglasna sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Bartosz Leško – Piotr Kuberski (nokavt v drugi rundi)

Poltežka kategorija: Luis Henrique da Silva – Marcin Wojcik (nokavt v drugi rundi)

Srednja kategorija: Albert Odzimkowski – Jorge Bueno (nokavt v drugi rundi)

Težka kategorija: Stefan Vojčak – Kamil Gawryjolek (tehnični nokavt v prvi rundi)

Peresna kategorija: Danu Tarchila – Vladislav Falbijčuk (podreditev v prvi rundi)

Dogovorjena teža (72 kilogramov): Ramzan Jembiev – Fabian Luczak (podreditev v prvi rundi)

Ženska slamnata kategorija: Anita Bekus – Maria Silva (soglasna sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Krystian Bielski – Kondrad Rusinski (podreditev v prvi rundi)

Dogovorjena teža (80 kilogramov): Jacek Gač – Michal Gniady (tehnični nokavt v prvi rundi)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Popeye
11. 11. 2023 20.53
-2
Bigbadjohn
11. 11. 2023 20.30
Pol ure prenosa je že minilo, oni Poljaki pa še kar čebljajo...