Borilni športi

Legendarni boksar Lennox Lewis: McGregor ali Mayweather? Sam že poznam zmagovalca

Miami, 19. 06. 2017 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poletje slovi po visokih temperaturah, te pa bodo še nekoliko zrasle ob koncu avgusta, ko se bosta v Las Vegasu udarila zvezdnik UFC in boksarski 'veteran' Floyd Mayweather, ki se zavoljo dvoboja vrača v ring.

Lewis je zatrdil, da dvoboj ne bo uničil slovesa boksa.
Lewis je zatrdil, da dvoboj ne bo uničil slovesa boksa. FOTO: AP

Dvoboj med razvpitim boksarjem Floydom Mayweatherjem in Ircem Conorjem McGregorjem že mesece pred obračunom sproža številne odzive, ob novico ni tiho ostal niti Lennox Lewis, trikratni svetovni prvak težke kategorije. "Tega enostavno ne morem jemati resno. Mayweather je najboljši v svojem razredu, nihče se ne more primerjati z njim v boksu. Vsak borilni šport se prične z rokami, to je že res, pa vendar gre tu za dva popolnoma različna športa," je prepričan legendarni boksar, ki je ob koncu svoje kariere porazil tako Vitalija Klička kot tudi Mikea Tysona. Rojeni Londončan s kanadskim državljanstvom je prepričan v zmago boksarskega kolega, ki z Ircem po njegovem mnenju, ne bi smel imeti prevelikih težav: "Floyd ga bo zaustavil. Preprosto je predober v boksu za McGregorja, ki pa je preveč neizkušen. Ne sme namreč uporabiti svojih adutov."

Zanimanje za borbo bo zagotovo preseglo vse rekorde, kljub temu pa levji borec nima namena v živo spremljati največjega dvoboja tega poletja. "Nikoli ne bi kupil kart za ogled, priznati pa moram, da me zanima rezultat. Sam osebno že vem, kdo bo zmagovalec, zato nima smisla gledati takšnega obračuna," je priznal Lewis, ki verjame, da bo obračun kljub temu privabil množice gledalcev. Sam je prepričan v zmago Mayweatherja, medtem ko je upanje McGregorja označil za nesmiselno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vindigo9
20. 06. 2017 12.33
+1
Floyd je že s "Pacmanom" prikazal izjemno negledjiv obračun, ki je odšel v pozabo. To ne bo nič drugače, Floyd bo zmagal po točkah. Ne verjamem, da je sposoben zmagati z KO, prej bi to pričakoval od Conorja, za katerega je to tudi edini način če hoče priti do zmage.
mariomandzukic
20. 06. 2017 10.50
-2
conor ima smrtonosno levico z katero lahk knokavtira floyda.floyd je hitrejsi,sam neverjamem da lahk Ko conora
jebemtiš
20. 06. 2017 12.46
+4
dej drž se nogometa čokolino pa ne pametuj dvoboj bo trajal dokler bo Mayweather hotu,ko se ga bo naveliču tepst bo pa K.O stisnu to je rezultat
Hachi
20. 06. 2017 10.37
+7
no, ce tole Conor zmaga, potem naj vsi boksarji kar nehajo trenirati. to je tak, kot bi se javil en Kibchoge, da izziva Bolta v teku na 100 metrov. Sicer sta oba atleta, vendar je razlika prevelika, da bi si lahko bila konkurenca. ce bo rezultat karkoli drugega kot poraz Conorja, bo to ena velika velika sramota za ves boks. itak pa gre tu zgolj za reklamo in pobiranje cvenka naivnezem.
HAILWOODmike
19. 06. 2017 19.04
+0
Lewis eden najboljsih!