Borilni športi

Legendarni Roy Jones po 'zadnji' zmagi: Iz pokoja me lahko zvabi le Anderson Silva!

Pensacola, 09. 02. 2018 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji boksarski šampion Roy Jones mlajši je z zmago proti Scottu Sigmonu (soglasna sodniška odločitev) sklenil svojo bogato kariero. 49-letni Američan je ob tem dodal, da bi ga iz pokoja lahko zvabil le obračun z nekdanjim prvakom organizacije UFC Andersonom Silvo.

Roy Jones mlajši je z zmago sklenil bogato kariero.
Roy Jones mlajši je z zmago sklenil bogato kariero. FOTO: AP

Roy Jones mlajši je v Pensacola Bay Centru na Floridi vpisal svojo 66. zmago v karieri in zaključil izjemno bogato kariero, v kateri je bil svetovni prvak v srednji, supersrednji, poltežki in celo težki kategoriji. Američan, ki je vknjižil devet porazov, je Scotta Sigmona (30 zmag, 12 porazov, 1 neodločena borba) premagal po soglasni sodniški odločitvi. "Rad imam prav vsakega navijača, ki me je prišel danes podpirati. Vedel sem, da je Scott trdoživ in vedel sem, da ne bo nehal poskušati. Ne iščem izgovorov, a prejšnji teden sem si strgal biceps leve roke. A ker sem vedel, da bo to moja zadnja borba, je nisem želel odpovedati," je po borbi dejal 49-letni Američan, ki je na vrhuncu svoje kariere veljal za enega najboljših boksarjev vseh časov. Med (številnimi) drugimi je v svoji karieri namreč premagal velike šampione Bernanda Hopkinsa, Felixa Trinidada, Antonia Tarverja in še bi lahko naštevali. "Ni ga boksarja, ki se ga lahko spomnite, da bi se me lahko dotaknil. S tem mislim na vse, ki boksajo zdaj, ki so boksali, ko sem bil na vrhu in nasploh vse v zgodovini. Ko sem bil na vrhuncu moči, sem bil vladar. Enostavno," je nič kaj samokritično za Boxing Insider povedal Jones, čigar najboljše poteze si lahko ogledate v videu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

49-letni šampion se je v izjavi po borbi dotaknil tudi Floyda Mayweatherja: "Mayweather je najboljši vseh časov, kar se tiče zaslužkov. A poglejte njegove vrhunce in jih primerjajte z mojimi. Ne morete se pretvarjati, da so vrhunci enaki. Ljudje pravijo, da je najbolj talentiran boksar vseh časov. To je navadno sranje." Je pa Jones tudi podal pogoj, da se vrne iz pokoja. Zanima ga le ena borba. Spopadel bi se rad z 42-letnim nekdanjim prvakom srednje kategorije organizacije UFC Andersonom Silvo, ki je sicer trenutno suspendiran zaradi uporabe nedovoljenih poživil. "Dana (White, predsednik UFC, op. a.), vem, da poslušaš. Vem, da je Anderson suspendiran. A to je edina borba, ki bi Roya Jonesa zvabila nazaj v ring. Če do borbe ne pride, je poglavje zaključeno," je zaključil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
09. 02. 2018 14.12
Za mene najboljši boksar vseh časov.