Borilni športi

Malignaggi 'grozi' McGregorju: Ko spravim Lobova v komo, si na vrsti ti ...

Ljubljana, 20. 04. 2019 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paulie Malignaggi bo čez dobra dva meseca nastopil v t. i. "bare knuckle" dvoboju proti Artemu Lobovu, ki bi po idealnem scenariju za prvega lahko pomenil odskočno desko za obračun z nekoč zelo dobrim prijateljem, danes pa sovražnikom Conorjem McGregorjem, ki se za zdaj ne odziva na pozive k dvoboju tega ameriškega boksarja. Se bo morda v vse skupaj vmešala celo UFC organizacija?

Velike, skoraj nepremostljive težave med Paulijem Malignaggijem in Conorjem McGregorjem so se začele, ko je bil ameriški boksar 'sparing partner' razvpitemu Ircu v pripravi na zrežirani boksarski dvoboj proti Floydu Mayweatherju Jr.-ju.

McGregor je tedaj javno obelodanil video posnetke iz dvorane, iz katerih je jasno razvidna Irčeva prevlada, ki se zaključi s padcem Malignaggija na tla po enem od močnejših McGregorjevih udarcev. Američan je nemudoma hitel pojasnjevati, da to niso resnični posnetki, na kar so se začela medsebojna obtoževanja, ki pa navsezadnje Malignaggiju niso prinesla tako želenega dvoboja proti osovraženemu irskemu MMA borcu. Svojevrstna tolažba je prišla v obliki napovedi dvoboja proti odličnemu prijatelju Conorja McGregorja Artemu Lobovu, ki bo na sporedu 22. junija 2019 v okviru "Bare Knuckle Fighting Championship" promocije. "Tisto, kar bo najbolj razžiralo McGregorja, je dejstvo, da bom najprej v bolnico spravil njegovega prijatelja Lobova. To bo zame veliko zadovoljstvo, saj Conor ne bo mogel storiti ničesar. Ko njegovega sparing partnerja pošljem v komo, se bo McGregor želel boriti z menoj. Jasno, v kolikor ga je kaj v hlačah. Konec junija bo vse črno na belem," je v pogovoru za Youtube kanal novinarki Helen Yee ned drugim zaupal Mailgnaggi, ki se zaveda, da bi moral biti za dvoboj z Ircem najprej izpolnjen eden od glavnih predpogojev, in sicer veliko zanimanje boksarskih navdušencev.

Paulie Malignaggi verjame, da mu lahko junijska morebitna zmaga proti Artemu Lobovu, sicer odličnemu prijatelju Conorja McGregorja, prinese tako želeni obračun z razvpitim Ircem.
Paulie Malignaggi verjame, da mu lahko junijska morebitna zmaga proti Artemu Lobovu, sicer odličnemu prijatelju Conorja McGregorja, prinese tako želeni obračun z razvpitim Ircem. FOTO: AP

Po drugi strani pa je potrebno upoštevati veljavno pogodbo, ki jo ima kontroverzni McGregor podpisano z UFC organizacijo, ki bi morda lahko odigrala eno od ključnih vlog pri promociji za ta dvoboj. Spomnimo: UFC na čelu s svojim predsednikom Dano Whitom je pred slabima dvema letoma že dovolila svoji največji zvezdi, da se udeleži boksarskega dvoboja z Mayweatherjem Jr.-jem, po katerem se je Irec le še enkrat pomeril v zanj precej bolj domačem oktagonu, kjer pa ga je z epsko borbo popolnoma zasenčil Khabib Nurmagomedov

Kakorkoli, Paulijeva realnost je ta, da se bo, kot že rečeno, 22. junija najprej pomeril z Lobovom, šele nato morda pride zanj največja nagrada - dvoboj s Conorjem McGregorjem.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.