Borilni športi

VIDEO: Mayweather zabrusil slavljencu McGregorju: Jaz sem doma kuhano kosilo, ti pa obrok iz mikrovalovne pečice!

London, 15. 07. 2017 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po treh večerih medijske turneje na ameriških tleh se je boksarski 'cirkus' predstavil še na stari celini, natančneje v Wembley Areni, ki je glasno skandirala ime ljubljenca otoškega občinstva Conorja McGregorja. Slednji se je še zadnjič soočil z velikim tekmecem Floydom Mayweatherjem, tokrat prvič v boksarskem ringu.

Medtem, ko številni rojstno dnevne večere preživijo v družbi praznične torte, najbližjih in svečk pa je zvezdnik mešanih borilnih veščin Conor McGregor svojega preživel v boksarskem ringu z zdi se da trenutno največjim nasprotnikom, ameriškim boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem. V luči medijske turneje pred velikim avgustovskim obračunom v Las Vegasu sta namreč borca obiskala še zadnje prizorišče, londonsko Wembley Areno. Soočenje je potekalo kar v boksarskem ringu, pod vtisom preteklih obračunov, v katerih so McGregorja obtoževali tudi rasizma, Američan pa je ob tej priložnosti Irca naslovil s številnimi žaljivkami, izognil se ni niti homofobiji. Očitno pa so mu obtožbe na račun oprave vendarle prišle do živega, saj je za to priložnost zlezel iz športne trenerke, medtem ko je irski borec svoj prvenec v ringu dočakal v značilni klasični moški obleki.

Mayweather in McGregor sta medijsko turnejo pričela v Los Angelesu...
Mayweather in McGregor sta medijsko turnejo pričela v Los Angelesu... FOTO: AP
Prvi je priložnost pred mikrofonom dobil Irec, ki je to izkoristil za zbadanje nasprotnika na račun starosti, ob tem pa ni pozabil poudariti, da bo čez šest tednov zavladal boksu. Trdoživi boksar se ni zmedel temveč je smuknil do McGregorjeve mize in mu skušal odvzeti mikrofon, vendar pa je Irec to še pravočasno opazil in sunil enega kar z Američanove mize. "Prehiter sem zate," je zbodel Mayweatherja. Kljub nekaterim zabavnim potezam pa gledalci niso dobili tistega po kar so prišli, saj sta oba borca le pregrevala stare šale, ki so se izrabile že na preteklih treh soočenjih.

.. z njo nadaljevala v Torontu, kjer se je Floyd ovil v irsko zastavo in nato zavila še v New York, kjer pa so po zraku leteli dolarski bankovci.
.. z njo nadaljevala v Torontu, kjer se je Floyd ovil v irsko zastavo in nato zavila še v New York, kjer pa so po zraku leteli dolarski bankovci. FOTO: AP

"Ti si učenec, jaz pa učitelj," je Američan zavpil irskemu zvezdniku, ki pa se je hitro znašel in podražil nasprotnika o njegovi šolski torbi. Prav slednja je bila jabolko spora v Torontu, ko se je Irec obregnil ob boksarjev slog oblačenja in ga primerjal s šolarjem. "Jaz sem doma kuhano kosilo, ti pa obrok iz mikrovalovne pečice," je bila še ena izmed metafor s katerimi je ta večer postregel Mayweather in nasprotnika izzival na obračun v oktagonu, ob tem pa tudi McGregor ni ostal povsem ravnodušen: "Potem, ko te bom premikastil 26. avgusta, se boš z mano na v povratnem obračunu moral pomeriti še v oktagonu. Potem bomo videli ali si resnično mož beseda!" Medijske turneje je bilo s spopadom v britanski prestolnici uradno konec, besedni obračuni na družabnih omrežjih pa bodo verjetno utihnili šele konec avgusta, ko bo tudi jasno, kateri bo pravi zmagovalec mega boksarskega spektakla. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.