Borilni športi

VIDEO: Medla predstava v velikem jabolku, Mayweather zasul oder z denarjem in s svojimi pajdaši nagnal strah v McGregorjeve kosti

New York, 14. 07. 2017 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vročica pred boksarskim spektaklom letošnjega poletja se le še stopnjuje, glavna akterja Floyd Mayweather in Conor McGregor pa z nastopi na medijski turneji še dodatno segrevata ozračje. Tretji večer sta se v besedni obračun zapletla v New Yorku in če je dan pred tem na kanadskih tleh najglasnejšo podporo požel Irec, so bili obiskovalci v velikem jabolku upravičeno razočarani.

Če so prvi večer v Los Angelesu zaznamovale grožnje o udarcih, ki bodo padali v ringu in je v Torontu javnost lahko uživala v zabavnih žaljivkah na račun oprave, pa je bil tretji dan medijske turneje v New Yorku le še bleda senca vročega besednega obračuna, ki je v zadnjih dveh dneh polnil strani časopisov. Če se je v Kanadi med tekmecema iskrilo, pa so tokrat gledalci z razočaranjem zapuščali prizorišče dogajanja. Boksarski šampion Floyd Mayweather, ki je ob tej priložnosti obul čevlje z višjim podplatom, da se je lahko iz oči v oči pomeril s tekmecem Conorjem McGregorjem, se je na odru pojavil v tipični opravi, športni trenerki, medtem ko si je Irec za to priložnost nadel le vpadljiv plašč in vzorčaste hlače. To pa je bilo tudi vse, s čimer je irski borec pritegnil pozornost tega večera, ki je po mnenju medijev pripadel Američanu. Slednji je tako tekmeca zasul s kupom dolarskih bankovcev, njegovi pajdaši pa so na ukaz obkrožili Irca, čigar obraz je ob pripetljaju deloval zmedeno.

Floyd je skušal med turnejo narediti tudi selfie z McGregorjem.
Floyd je skušal med turnejo narediti tudi selfie z McGregorjem. FOTO: AP

Zvezdnik mešanih borilnih veščin s svojimi izjavami ni dosegel želenega odziva, v momentu pa je bil deležen celo ostrih kritik in obsodb na račun rasizma. "Veliko medijev meni, da sem proti temnopoltim ljudem. To je velika neumnost. Se ne zavedajo, da sem na pol temnopolt? Vse od pasu navzdol," je zajedljivo pripomnil McGregor, na njegove izjave pa se je kasneje na družabnih omrežjih odzval tudi njegov ameriški nasprotnik, ki jih je označil za kapljo čez rob. "S tem je prestopil mejo, vendar nimam časa da bi temu posvečal pretirano pozornosti. Tu sem, da opravim svoj posel, da zabavam ljudi na turneji. Kljub temu je s tem izgubil številne oboževalce," je povedal Mayweather, medtem ko se je Irec skušal ubraniti, da ni s svojo izjavo mislil nič slabega.

Mayweather je nasprotnika zasul z dolarji.
Mayweather je nasprotnika zasul z dolarji. FOTO: AP

Tuji mediji so se po koncu tretjega večera razpisali o tem, da je McGregorju zmanjkalo idej, saj je newyorški obračun pripadel Američanu, ki pa s svojimi besedami kljub temu ni uspel nokavtirati nasprotnika. Če je več kot trinajst tisoč glava publika v Barclays Centru v začetku izkazala podporo Ircu, je glasno podporo požel tudi Mayweather. Kljub novim žaljivkam pa so se obiskovalci strinjali, da je bil dogodek v mestnem okrožju Brooklyn zagotovo med slabšimi v nizu, ne le zaradi skoraj devetdeset minutne zamude in slabe akustike. Ne glede na nezadovoljstvo obiskovalcev, pa so si organizatorji veselo meli roke. Bilo je jasno, da jim je vseeno, v kakšen dvoboj se bosta borca zapletla tokrat, saj bosta iz ringa v 26. avgustu ne glede na zmagovalca, ob odkorakala bogatejša za vrtoglave vsote ameriških zelencev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
15. 07. 2017 18.24
Ta borba bo bolj šov v stilu wreslinga, kot kaj resnega.
Janez_53
15. 07. 2017 15.09
+2
Temu več ne moremo reči boks, ampak bedaste predstave prepotentnih primitivcev. In to je DALEČ od športa, ampak le biznis in predstava za butlje, ki to gledajo!
?ampl
14. 07. 2017 19.39
+2
Si predstavljate da bi Murinjo tkole suske metal na tiskovni.....??Tale boks je tut ze zdavnaj zgubu tla pod nogami... Sam se pozerstvo in ogromno blisca.Prvih 10 boksarjev se kopa v miljonih ostalo pa zivotari
lalalala1343
14. 07. 2017 19.24
+1
Boks je isto k balet sam da so moški
The Dude
15. 07. 2017 18.21
ss234
14. 07. 2017 19.11
+1
kretencki ki jih placuje industrija da so klovni.
DonDonDan
14. 07. 2017 16.45
+2
Tyson bi oba naenkrat z eno roko v 1. minuti potolkel na tla !!!!
jebalvisvoju
14. 07. 2017 17.48
+9
To je isto kot da primerjas 20letnika s 6letnikom... tyson je bil kralj tezke kategorije teli pubeci pa lahke
The Dude
15. 07. 2017 18.22