Borilni športi

Miočić bo moral po zmagi nad Dos Santosem prisilno počivati, na hladno tudi Poirier, Knight, Skelly in Benitez

Dallas, 17. 05. 2017 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Teksaška atletska komisija (Texas Department of Licensing and Regulation) je po spektaklu UFC 211 v Dallasu začasno suspendirala ameriškega borca hrvaških korenin Stipeta Miočića, ki je s tehničnim nokavtom premagal Brazilca Juniorja dos Santosa. A navijači Miočića so lahko mirni, ukrep je zgolj preventivne narave.

Dos Santos ni bil dostojen tekmec Miočiću v kletki UFC.
Dos Santos ni bil dostojen tekmec Miočiću v kletki UFC. FOTO: AP
Ponovitev borb UFC 211 si lahko kadarkoli oglate na VOYO.

Na seznamu suspendiranih borcev, ki so prejšnji teden nastopili na UFC 211 v Dallasu, se je znašlo tudi ime zmagovalca najtežje pričakovane borbe težke kategorije, ameriškega Hrvata Stipeta Miočića. Miočić je v borbi večera premagal Brazilca Juniorja dos Santosa in ubranil naslov prvaka UFC v teki kategoriji. A zaradi posledic dvoboja s "Ciganom" bo moral Miočić skupaj s še tremi kolegi prisilno mirovati po deset in več dni, poleg Miočića je Teksaška atletska komisija (Texas Department of Licensing and Regulation) suspendirala še Dustina Poirierja, Jasonu Knighta, Chas Skelly in Gabriela Beniteza, ki bodo morali na prisilni premor za kar 180 dni.

Miočić je z Brazilcem opravil že v prvi rundi, ko ga je večkrat zadel v glavo in spravil na tla, sodnik pa je dvoboj prekinil in prisodil zmago ameriškemu Hrvatu.
Miočić je z Brazilcem opravil že v prvi rundi, ko ga je večkrat zadel v glavo in spravil na tla, sodnik pa je dvoboj prekinil in prisodil zmago ameriškemu Hrvatu. FOTO: AP

Po poročanju  Fight Site, ki ga prenašajo Sportske novosti, bo Miočić preventivno "na hladnem" zgolj deset dni, do vključno 21. maja, uradno pojasnilo se glasi, da s strani Dos Santosa Miočić ni prejel nobenega udarca v predel glave. Glede poškodbe noge, Miočić je imel pod kolenom precej okrvavljeno rano, pa očitno ne gre za nič hujšega, zgolj manjšo oteklino.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
17. 05. 2017 12.14
+13
Suspendiran? OK. Suspended in "not getting medical clearance" sta 2 različna pojma. A jst k grem na bolniško, sem suspendiran?
Z.I.M.
17. 05. 2017 18.14
+9
Ne, boš pa (verjetno) suspendiran iz portala zaradi širjenja resnice.