Borilni športi

Jonasova bo v domačem Liverpoolu branila naslov prvakinje proti Mayerjevi

Liverpool, 19. 01. 2024 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvakinja ženske velterske kategorije organizacije IBF Natasha Jonas bo lani osvojeni šampionski pas branila na domačih tleh. Angležinja se bo namreč v domačem Liverpoolu pomerila z nekdanjo prvakinjo v superperesni kategoriji Mikaelo Mayer. Boksarski dogodek si boste lahko v soboto ob 20.00 v živo ogledali na VOYO.

Natasha Jonas bo pred domačo publiko v Liverpoolu prvič branila naslov prvakinje organizacije IBF v velterski kategoriji, ki si ga je lanskega julija priborila s prepričljivo zmago nad Kanadčanko Kandi Wyatt. 39-letni Angležinji se bo nasproti postavila šest let mlajša Američanka Mikaela Mayer, ki je nekoč kraljevala v ženski superperesni kategoriji. Borka iz Los Angelesa je bila oktobra 2022 ena izmed zvezd zgodovinskega večera za ženski boks, a je takrat proti Alycii Baumgardner izgubila borbo za združitev pasov vseh organizaciji v superperesni kategoriji.

To je bil za Mayerjevo prvi in za zdaj edini poraz v profesionalni karieri, po katerem je prestopila v lahko kategorijo in postala začasna prvakinja organizacije WBC, sedaj pa bo v iskanju stare slave poskusila še v velterski kategoriji, v kateri bo za začetek Jonasovi poskusila zadati še tretji profesionalni poraz.

Natasha Jonas vs Mikaela Mayer

Jonasova meni, da bo to za Mayerjevo pretežko delo, saj bo borba za Američanko prehitra. Prvakinja je za Sky Sports pred borbo povedala: "Vse je dogovorjeno, ona se želi boriti, jaz se želim boriti in zmagala bo najboljša ženska. Morda je ta borba za Mikaelo le nekoliko prezgodaj, tokrat bo stopila naravnost v levji brlog, zaradi česar jo spoštujem."

Mayerjeva pa je prepričana, da lahko leto 2024 začne z veliko zmago. "Takšne borbe boks potrebuje. Pri svoji novi teži se počutim bolje kot kdaj koli prej in prepričana sem, da bom leta 2024 dobila nazaj vse šampionske pasove."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg borbe Jonasove in Mayerjeve bo na sporedu še nekaj zanimivih borb, predvsem velja omeniti nastop nekdanjega začasnega prvaka organizacije IBO Jacka Masseya, ki je pred letom dni v Manchestru deset rund odboksal z novopečenim prvakom v težki kategoriji Josephom Parkerjem. 30-letni Massey se po epizodi v težki kategoriji vrača v kruzersko, v kateri se bo pomeril z Belgijcem Stevom Eloundojem Nterejem.

Seznam borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Natasha Jonas – Mikaela Mayer (za naslov IBF prvakinje)

Super srednja kategorija: Jack Cullen – Zak Chelli

Super srednja kategorija: Mark Jeffers – Germaine Brown 

Peresna kategorija: Karriss Artingstall – Lila dos Santos Furtado

Kruzerska kategorija: Jack Massey – Steve Eloundou Ntere

Natasha Jonas vs Mikaela Mayer
Natasha Jonas vs Mikaela Mayer FOTO: VOYO
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.