Borilni športi

Ogrevamo se za večer UFC: Dos Santos kljub lepim besedam o Miočiću pravi, da bo 'uspaval' Hrvata

Dallas, 10. 05. 2017 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je zadnji medsebojni obračun po točkah in pravi vojni v petih rundah dobil Junior dos Santos, se Brazilec pripravlja na povratni dvoboj s Stipetom Miočićem. To je bil zadnji poraz za hrvaškega Američana, ki želi v Dallasu poravnati račune. Prenos si boste lahko v nedeljo zjutraj ekskluzivno ogledali na VOYO.

Stipe Miočić v akciji.
Stipe Miočić v akciji. FOTO: AP
S spektaklom v Teksasu na VOYO začenjamo s prenosi najmočnejše organizacije za borbe MMA na svetu. Prenosi tovrstnih spektaklov pogosto dosegajo do dva milijona plačljivih ogledov (Pay-Per-View), odslej pa jih boste lahko spremljali tudi na VOYO. In boljšega uvoda si ne bi mogli predstavljati. UFC 211: Miočić vs Dos Santos namreč velja za najbolj težko pričakovani dogodek tega leta. Začnemo v nedeljo ob 4.00.

Nekdanji svetovni prvak Junior dos Santos se po dveh porazih s Cainom Velasquezom, ki mu je odvzel šampionski pas, pripravlja na revanšo v UFC 211 s Stipetom Miočićem. V soboto (oziroma nedeljo po slovenskem času) bo v Dallasu prav gotovo "pokalo", saj je Brazilec odločen, da Miočića še drugič premaga in se spet prebije na vrh težke kategorije. "Spoznal sem, da je moj najboljši jiu-jitsu udarec v glavo," je v enem zadnjih pogovorov pred spektaklom v Teksasu povedal Dos Santos. "Pri rokoborbi se najbolje znajdem z udarcem v glavo, v Muay Thaiju z udarcem v glavo. Le to je pomembno," pravi samozavestni Brazilec. Južnoameričan velja za enega najboljših "boksarjev" v težki kategoriji, z Velasquezom je leta 2011 opravil po manj kot stotih sekundah, a zdaj mora še potrditi delček stare slave. "Preveč me je začelo skrbeti, kaj so ljudje govorili in razmišljali o meni. Poskušal sem vključiti več rokoborbe, več jiu-jitsuja in postal sem nekdo, ki nisem. Sem boksarski tip in lahko nokavtiram ljudi. V tem sem najboljši, zato se osredotočam na to. Želim pokazati moje boksarske sposobnosti, ker sem prepričan, da je to več kot dovolj, da premagam te tipe in spet postanem številka ena."

V soboto se bo Brazilec pomeril s starim znancem Miočićem, s katerim sta pred tremi leti uprizorila izjemno predstavo. "Takrat sem se o njem naučil veliko reči. Videl sem, kako močno udarja, videl sem, da je prava stvar za to divizijo. Je atletski tip, dobro se znajde tudi v rokoborbi. Zato je prvak, ker si zasluži biti prvak. Zelo ga spoštujem, je tudi izvrstna osebnost, a na dan borbe bom, seveda, prišel zmagat in uspaval ga bom. To je moj cilj in to bom storil," je še napovedal Dos Santos, ki slovi po tem, da ima o nasprotnikih redkokdaj kakšno slabo besedo. "Takšna je moja osebnost. Ne vem, kako je biti jezen ali kako je govoriti slabe reči o nasprotniku. Vem, da imajo to ljudje radi, a jaz tega ne znam," je pred spektaklom v Teksasu še povedal Dos Santos.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
11. 05. 2017 09.44
+2
˝Uspaval hrvata˝.......... Kako lepo se to sliši.....