Borilni športi

Ngannou: Pravzaprav nisem čutil udarca, mislim, da je to bistvo nokavta

Rijad, 09. 03. 2024 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski spektakel v Rijadu v Savdski Arabiji se je končal v prid britanskega zvezdnika tega športa Anthonyja Joshue. Kljub temu da je "afriškega Supermena", kot so ga naslovili na tiskovni konferenci po dvoboju, nokavtiral že v drugi rundi, je imel o svojem nasprotniku Francisu Ngannouju same pohvalne besede. Tudi slednji ni skoparil s čestitkami: "Bil je prav poseben (Joshua), da me je ustavil. Naredil je tisto, česar Tysonu ni uspelo!"

Francis Ngannou se tudi po porazu proti Joshui ne bo poslovil od boksa
Francis Ngannou se tudi po porazu proti Joshui ne bo poslovil od boksa FOTO: AP

Afričan Francis Ngannou je doživel že drugi poraz v svoji boksarski karieri, po tem, ko je iz MMA-ja presedlal v boksarski ring. Še vedno je prepričan, da si želi pisati svoje boksarske sanje in da s tem športom še ni opravil: "Lahko ste prepričani, da še nisem končal. To pač ni bil moj dan. Danes je bil moj nasprotnik veliko boljši od mene. Vsi vemo, da je to igra," je dejal na tiskovni konferenci po dvoboju, ki se je zavlekla pozno v noč oziroma zgodnje jutro. 34-letni Joshua je s svojo uničujočo predstavo potrdil, da ostaja prvi izzivalec za nespornega vladarja težke kategorije. Pomeril naj bi se z zmagovalcem dvoboja med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom. "Dajte mi kar oba, želim se bojevati z obema," je bil samozavesten po zmagi. No, na drugi strani se Ngannou lahko "pohvali" s tem, da se je boril z dvema najnevarnejšima tega športa v zadnjem času. V samo štirih mesecih se je boril z dvema najboljšima boksarjema v težki kategoriji na planetu in bil posledično udeležen v dveh največjih borbah. Fury je pred štirimi meseci zanj potreboval 10 rund. Afričan pred tem ni nikoli profesionalno boksal, svojo blestečo kariero je zgradil v UFC-ju, kjer je bil prvak v težki kategoriji. Njegova težka življenjska pot ga je pripeljala na sam vrh predstavnikov borilnih veščin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Kamerunca je bilo to prvič, da je bil nokavtiran tako v svoji MMA ali boksarski karieri, na kar se je odzval na posebej zabaven način: "Pravzaprav sploh nisem čutil udarca. Mislim, da je to bistvo nokavta. Nisem čutil nobene bolečine. Zdaj vem kako je, ko sem sam na drugi strani, tisti, ki nekoga nokavtira."

Nekaj tednov pred njegovim dvobojem z Joshuo je sicer organizacija PFL potrdila, da se bo proti njenemu prvaku v težki kategoriji Renanu Ferreiri pomeril še letos. Ngannou je lani zapustil UFC, del njegovega dogovora s PFL, pa mu je zagotovil svobodo boksanja, vendar se bo Ngannou zdaj verjetno dolgo pričakovano vrnil v MMA. Tam se ni boril od januarja 2022, v svoji zadnji UFC borbi je premagal Francoza Ciryla Ganea.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
09. 03. 2024 16.43
+2
In potem se bo spet pokakal pred Furyem.
Slavko BabIč
09. 03. 2024 15.54
+1
boss2
09. 03. 2024 15.49
+1
Lepo je bil poslan v spanec