Borilni športi

VIDEO: V spopadu za čast Crolla za odtenek boljši od izkušenejšega Burnsa

Manchester, 07. 10. 2017 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./J.K./G.J.
Komentarji
0

Anthony Crolla in štiri leta starejši boksar v lahki kategoriji Ricky Burns sta v Manchestru ponudila izjemno borbo, ki jo je po soglasni sodniški odločitvi dobil prvi. To je bil spopad za čast in prestiž med otoškima borcema, ki sta iskala še zadnjo možnost za nov preboj med najboljše borce na svetu v svoji kategoriji. V predborbah smo videli še dva spektakularna nokavta Conorja Benna in Hosea Burtona.

Anthony Crolla in Ricky Burns ničesar nista prepustila naključju, saj sta od uvodnega gonga dalje v polni dvorani v Manchestru prikazala izjemen boj za slavo in prestiž otoškega boksa. 

Anthony Crolla je po enotni sodniški odločitvi ugnal rivala iz Škotske Rickya Burnsa in si tako znova priboril možnost naskoka na svetovni vrh v lahki kategoriji.
Anthony Crolla je po enotni sodniški odločitvi ugnal rivala iz Škotske Rickya Burnsa in si tako znova priboril možnost naskoka na svetovni vrh v lahki kategoriji. FOTO: Twitter

Domačin Crolla, ki je sicer štiri leta mlajši od Škota Burnsa, je predvsem v zaključku dvoboja kljub vidni utrujenosti deloval bolj dinamično, bil bolj aktiven in sprožil več udarcev proti tekmecu, ki je na koncu športno čestital rivalu za zasluženo zmago po enotni sodniški odločitvi. "Bila sva pravi, moški boj in znova dokazala, da imamo na otoku izjemne boksarje," je le nekaj trenutkov po prestižni zmagi dejal ljubljenec domačega občinstva Anthony Crolla, ki ni pozabil nameniti nekaj pozitivnih besed tudi tokratnemu nasprotniku.

"Ricky je bil kot vedno v odlični dnevni formi. Težko se je boriti proti tako izkušenemu borcu, ki vseskozi ve, kaj hoče. Tokrat je šlo za las, toda ko potegnem črto, menim, da sem si to zmago zaslužil," je med drugim dodal 30-letni Anglež. 

Nič manj zanimive niso bile niti ostale borbe, v katerih pa sta izstopala dva klasična nokavta že v prvih rundah dvobojev med Conorjem Bennom in Nathanom Clarkom v velterski ter Hoseajem Burtonom in Ratujem Latianarajem v lahko-težki kategoriji. Benn in Burton sta tekmecema že v startu dala vedeti, da tokrat iz te moke ne bo kruha. Gledalci so sicer želeli videti daljša obračuna, a sta imela omenjena borca svoje načrte.

Mohamed Mimoune je v borbi za naslov evropskega prvaka v velterski kategoriji potrdil premoč nad Samom Eggingtonom, medtem ko je v obračunu za naslov britanskega prvaka v lahki kategoriji Lewis Ritson ugnal Robbieja Barretta. V uvodnem dvoboju večera je bil Scott Cardle prepričljivo boljši od Leeja Connellyja.   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.