Borilni športi

FOTO IN VIDEO: Šok v Las Vegasu, borba med Golovkinom in Alvarezom brez zmagovalca

London, Las Vegas, 16. 09. 2017 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./M.V./G.J.
Komentarji
7

Spektakularen dvoboj Genadija Golovkina in Canela Alvareza v Las Vegasu se je končal s presenetljivim remijem. Borba je bila atraktivna vseh dvanajst rund, duhove pa buri sporna sodniška odločitev. Šampionski pasovi so ostali v lasti Kazahstanca. V Londonu je Billy Joe Saunders premagal Willieja Monroeja Jr. in ostal svetovni prvak različice WBO v srednji kategoriji.

Več videovsebin
  • Saunders premagal Monroeja v Londonu
    01:43
    Saunders premagal Monroeja v Londonu
  • Šok v Las Vegasu, presenetljiv remi med Golovkinom in Alvarezom
    04:16
    Šok v Las Vegasu, presenetljiv remi med Golovkinom in Alvarezom

Las Vegas je po obračunu Genadija Golovkina in Saula "Canela" Alvareza ostal odprtih ust. Borca sta se dvanajst rund borila na vso moč toda, sodniška trojica je na koncu odločila, da se je dvoboj končal z remije.

Kazahstanec je bil celoten dvoboj bolj napadalno usmerjen, poskušal je Mehičana prisiliti v odprt dvoboj, toda trikratni svetovni prvak se je držal svojega bojnega načrta in se je večino časa izmikal nevarnim udarcem "GGG-ja".

Genadij Golovkin ostaja neporažen in je obržal šampionske pasove.
Genadij Golovkin ostaja neporažen in je obržal šampionske pasove. FOTO: AP

Prvi sodnik je dosodil 118-110 za "Canela", drugi je dvoboj videl 115-113 za Golovkina, zadnji pa je ocenil dvoboj po točkah 114-114, zaradi česar sta oba boksarja v srednji kategoriji ring zapustila neporažena, predvsem pa šokirana.

Pred dvobojem se je veliko govorilo, da bo to borba za boksarsko zgodovino in je tudi bila, toda ne zaradi same boksarske predstave, ampak sporne sodniške odločitve enega od sodnikov, ki je "Canelu" prisodil, po mnenju številnih strokovnjakov, preobčutno visoko zmago.

Po dvanajstih rundah sodniki odločili, da se je borba končala z neodločenim izzidom.
Po dvanajstih rundah sodniki odločili, da se je borba končala z neodločenim izzidom. FOTO: AP

Kdo je najboljši boksar v srednji kategoriji bo znano morda na povratnem dvoboju, tako Golovkin kot Alvarez sta potrdila, da želita nov obračun.

Kazahstanec je obdržal svoje šampionske pasove, njuna statistika pa se zaradi remija ni drastično spremenila. "GGG" ostaja pri 37. zmagah in remiju na 38. dvobojih, Alvarez pa pri 49. zmagah, enem porazu in dveh remijih.

Billy Joe Saunders je v Londonu ubrani naslov svetovnega prvaka WBO v srednji kategoriji. Njegov nasprotnik Američan Willie Monroe v Londonu ni bil dorasel tekmec Britancu, ki je po soglasni sodniški odločitvi prišel do 25. zmage v karieri in tako ostaja neporažen. Vsi sodniki so odločili v prid Britanca: 117-111, 115-114 in 117-112, sin otoškega borca Stevie pa se je poraženemu Američano Monroeju med proslavljanjem zmage tudi opravičil, ker ga je na petkovem tehtanju brcnil.

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
17. 09. 2017 12.47
+2
GGG bi moral zmagati ne zato ker je bolj agresivno boksal ampak iz čisteg razloga da je podal več in konektirav več udarcev od canela. ampak odlično da je bil remi kajti to pomeni da bomo videli še en obračun :)
1ddenis1
17. 09. 2017 12.34
+5
ženska sodnica katastrofa, boks je korupcija, oropala moža čiste zmage, to je še sam šov kjer šteje samo denar
bor333
17. 09. 2017 11.52
+7
Lep boks a priokus z zakulisno kuhinjo. Po moje bi mora 3G zmagati. Bolj je bil napadalen.
LocoBlanco
17. 09. 2017 10.47
+6
V ozadju je 'Golden Boy', ki je zreziral, da se dvoboj konca z remijem! Vsi vemo, da je De la Hoya še kako jezen, ker je pred tem dvobojem katerega je promoviral prav sam prišlo do dvoboja med Mayweatherjem in Mcgregorjem. Tu je izgubil veliko denarja in ta poteza, da pride do 'rematch-a' mu bo ob vsem 'hype-u', ki bo še kako prisoten do naslednjega dvoboja med GGG-ejem in Alvarezom prineslo izgubljen denar! Čestitke obema borcem, ampak boks je postal samo še pralnica denarja za promotorje, ki potegnejo daleč več denarja iz dvoboja, kot pa borci! Skratka odvisnik od kokaina, Oscar de la Hoya in njegov pohlep do denarja sta vceraj zrezirala remi, da se lahko dogovorijo se za en dvoboj, da se obrne se vec denarja!!!
RayManzarek
17. 09. 2017 10.34
+3
Lepa borba. Zanimiva in z dobro mero agresije. škoda le, da je vsaj en sodnik Golovkina totalno okradel za čisto zmago. Re-match bo spet ful zanimiv.
Fischerpro
16. 09. 2017 21.22
+1
Prenos po TV je tudi?
CrushLow
17. 09. 2017 10.11
+1