Borilni športi

Bellew v peti rundi pospravil Haya in ga (morda) poslal v boksarski pokoj

London, 05. 05. 2018 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sobotni večer v londonski O2 Areni je prinesel novo poglavje rivalstva britanskih boksarjev Tonyja Bellewa in Davida Haya, ki sta se po napovedih organizatorjev pomerila bolj zaradi ponosa kot zaradi denarja. Londončan je dobro začel dvoboj, v peti rundi pa ga je Bellew položil na tla.

Rivalstvo Davida Haya in Tonyja Bellewa je že nekaj časa ena gonilnih sil britanskega boksa. Ljubitelji borilnih veščin so njun prvi dvoboj, ki ga je s tehničnim nokavtom leta 2016 dobil Bellew, množično spremljali, samo prek spleta naj bi si ga ogledalo okoli 750.000 ljudi. Tudi tokrat je bila londonska O2 Arena premajhna za vse privržence boksa, ki so si želeli dvoboj ogledati v živo.

35-letni Bellew, rojeni Liverpoolčan, je dvoboj zabelil že na novinarski konferenci, na kateri je odrinil Haya. Ta je pred njunim prejšnjim snidenjem zakuhal še večji incident, na novinarski konferenci je namreč poletelo tudi nekaj udarcev. Bellew je pred borbo napovedal, da je ponosen, ker bo prav on tisti, ki bo končal Hayevo kariero. 

Tony Bellew
Tony Bellew FOTO: AP

Po O2 Areni je zadonela slavna boksarska 'himna' Sweet Caroline', ki je napovedala borilni spektakel, proti ringu pa se je ob zvokih slovite funk soul uspešnice Ain't No Stoppin Us Now najprej sprehodil domačin Haye. Kot drugi je v ring prišel Bellew, ki si je prislužil glasne žvižge s strani občinstva. 

V obračun je bolje vstopil Haye, ki je zadal nekaj nevarnih udarcev, vendar pa je bilo opaziti, da se je v ringu premikal še počasneje kot ob zadnji borbi. Londončan je zasledoval nasprotnika v ringu, Bellew pa je bil pri udarcih nekoliko zadržan. V tretji rundi pa se je tehtnica prevesila v prid gosta, umirjen obračun se je spremenil v dramatičen dvoboj. Po udarcu Haya se je Bellew odzval s kontra udarcem v brado in poskrbel za nokdavn. V nadaljevanju je Liverpoolčan še stopnjeval pritisk, vendar ni napadel v telo, tako se je Haye uspel obdržati na nogah. 

V peti rundi pa se je Haye zrušil pod dvojnim levim krošejem, Bellew pa se je veselil nove zmage v londonskem ringu. S tem porazom se bo kariera Londončana najverjetneje končala. 

Liverpoolčan je z močnim udarcem podrl Haya na tla.
Liverpoolčan je z močnim udarcem podrl Haya na tla. FOTO: AP

Razpleti preostalih borb

V borbi med Joshuo Buatsijem in Stephanom Cuevasom se je zmage z nokavtom v peti rundi veselil še neporaženi Buatsi, ki je povsem onesposobil nasprotnika. 

Z močnim udarcem v drugi rundi se je končal obračun med Lenroyjem Thomasom in Josejem Joycejem. Slednji je si je tako prislužil naslov prvaka skupnosti narodov v težki kategoriji. 

V tretji borbi večera si je Emmanuel 'Manny' Rodriguez priboril naslov svetovnega prvaka v bantamski kategoriji po verziji IBF. Portoričan je narekoval ritem dvoboja in si po soglasni sodniški odločitvi zasluženo priboril zmago nad Paulom Butlerjem

Obračun v super srednji kategoriji med Johnom Ryderjem in Jamiejom Coxom se je končala v prid prvega. Slednje je v dramatični drugi rundi Coxa spravil na tla, ta pa se ni uspel pobrati v določenem času. Ryder je slavil s nokavtom. 

Spored borb: 

Borba v poltežki kategoriji:
Joshua Buatsi vs. Stephane Cuevas: zmaga po nokavtu

Borba za naslov prvaka skupnosti narodov v težki kategoriji:
Lenroy Thomas vs. Jose Joyce: zmaga po nokavtu v drugi rundi 

Borba za naslov prvaka v bantamski kategoriji po verziji IBF:
Paul Butler vs. Emmanuel Rodriguez: zmaga po soglasni sodniški odločitvi

Borba v super srednji kategoriji:
John Ryder vs. Jamie Cox: zmaga po nokavtu

Borba težke kategorije:
Tony Bellew vs. David Haye: zmaga po tehničnem nokavtu v peti rundi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lion power
06. 05. 2018 07.56
+5
Najlažje zasluženih 210€. Gobezdalo Haye je dobil kar je iskal.