Borilni športi

Ob bok slovitega Alija in trdoživega Tysona: Joshua bi rad zasedel prestol in si nadel krono težke kategorije

Manchester, 15. 11. 2017 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski vladar težke kategorije Anthony Joshua po zmagi nad Carlosom Takamom že pogleduje v prihodnje leto, v katerem bi rad še utrdil svojo športno slavo in se proslavil kot eden najboljših težkokategornikov vseh časov.

Ob zadnjem dvoboju s Carlosom Takamom slavil kljub zlomljenemu nosu.
Ob zadnjem dvoboju s Carlosom Takamom slavil kljub zlomljenemu nosu. FOTO: AP

Britanski boksarski šampion Anthony Joshua ni zaspal na lovorikah stare slave, po aprilski zmagi nad veteranom Vladimirjem Kličkom in ubranitvi naslovov po verziji WBA in IBF se Britanec že spogleduje z novimi izzivi. Že v prihodnjem letu bi se tako lahko Joshua pomeril s prvakom težke kategorije po verziji WBA Deontayjem Wilderjem in šampionom WBO Joshepom Parkerjem. Pogovori s slednjim naj bi bili že v polnem teku, Novozelandec pa se je kar na družabnih omrežjih pritožil čez borno plačilo, ki mu ga za dvoboj ponujajo.

Misli britanskega boksarskega šampiona, lastnika pasov težke kategorije po verzijah IBF, WBA in IBO pa bi v prihodnjih mesecih lahko zaposlil tudi nekdanji šampion Tyson Fury, ki se veseli vrnitve v boksarski ring.

"Ljudje želijo videti, kdo je kralj težke kategorije," je prepričan Joshua.
"Ljudje želijo videti, kdo je kralj težke kategorije," je prepričan Joshua. FOTO: AP

Prav zato bi bilo lahko prihajajoče leto velik mejnik v karieri Anthonyja Joshue, ki je že z zmago nad kraljem težke kategorije Kličkom zavzel boksarski prestol. "Odločili smo se prisluhniti željam ljudi. Kakšne so te želje? Želijo videti, kdo je kralj težke kategorije," je za Dubai Eye 103.8 povedal britanski boksar, ki veselo stopa po poti novih izzivov: "Zadovoljen sem z vsem kar mi bo leto naklonilo."

Joshua bi tako lahko postal tudi prvi težkokategornik z vsemi štirimi naslovi, kar bi ga brez dvoma poneslo v sam vrh največjih imen boksa. Z zlatimi črkami sta se v boksarski šport zapisala tudi Muhammad Ali in Mike Tyson, na vprašanje ali se z boksarskima velikanoma primerja tudi sam pa je Joshua odgovoril: "Seveda, saj smo vsi naredili nekaj avtentičnega in oprijemljivega. Rezultati mojega dela morda niso še tako močno vidni. V tem trenutku veljam za perspektivnega, vendar pa je do vrha še dolga pot."

Pretekle boksarske borbe si lahko ogledate tudi na VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CevNorc
15. 11. 2017 22.36
+2
Haha trdoživ Tyson, pa kdo vam članke piše, kako je človek lahko trdoživ, če nikoli ni bil vajen prejemati udarcev, samo talati, prej bi to lahko zapisali za Casius Clay-a a.k.a. Muhamed Ali-a. On pa je znal prejemati.