Borilni športi

Odziv Joshue po blamaži Millerja: Vse se vrača, vse se plača

New York, 24. 04. 2019 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Težko pričakovani dvoboj Anthonyja Joshue in Jarrella ’Big Baby’ Millerja je odpovedan, saj so v Američanovem vzorcu odkrili rastni hormon, ki je na seznamu prepovedanih poživil Svetovne protidopinške agencije. Miller se je za svoje dejanje že opravičil, njegov ’nesojeni’ nasprotnik Joshua pa je izrekel nekaj krepkih na račun skesanega ameriškega boksarja.

Anthony Joshua bo moral na nasprotnika ob svojem ameriškem prvencu še nekoliko počakati. Junija bi se v slovitem Madison Square Gardnu moral pomeriti z Jarrellom Millerjem, vendar je njegovo namero preprečila protidopinška komisija. V vzorcih Američana so namreč našli sledi prepovedanih hormonov, za kar se je ’Big Baby’ že pokesal, tiho pa ni ostal niti Joshua, ki je v videu nagovoril svojega ’nesojenega’ nasprotnika.

Joshua: "Želim mu vso srečo, ne glede na to, česa se bo v življenju lotil. A ne zasluži si biti v ringu z menoj, ne s katerim koli drugim težkokategornim boksarjem."
Joshua: "Želim mu vso srečo, ne glede na to, česa se bo v življenju lotil. A ne zasluži si biti v ringu z menoj, ne s katerim koli drugim težkokategornim boksarjem." FOTO: AP
"Ne želim govoriti preveč o situaciji z Millerjem. Nisem oseba, ki bo še udaril po nekom, ki je že tako ali tako na tleh. Vendar pa je na novinarskih konferencah izjavil marsikaj, za kar bi mu z veseljem zlomil čeljust. Kljub temu ... Verjamem, da moraš biti vzor drugim, zato vem, da moje obračunavanje z njim ne bi bilo pošteno," je dejal britanski boksarski zvezdnik, ki se je ob tem obregnil ob številne žaljivke, s katerimi ga je Američan preizkušal na tiskovni konferenci: "Naj bo to opozorilo. Karma deluje v najrazličnejših oblikah. Vse se vrača, vse se plača."

Britanec, ki ni vajen besednih dvobojev pred borbami, je bil nad odnosom Millerja več kot očitno razočaran. "Moraš biti spoštljiv, čeprav gre za borbo, vendar bodi spoštljiv, ceni nasprotnika in bodi vzor drugim. On s svojimi dejanji to vsekakor ni bil," je z razočaranjem povedal Joshua in opozoril: "Prevaranti bodo odkriti, tisti, ki trdo delajo, pa se bodo povzpeli na vrh."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Britanec se je že podal v lov za novim nasprotnikom, ta naj bi bil znan že v naslednjih dneh. "Iščemo alternativo. Čakajo me še štirje tedni in še nekaj treningov. Pripravljen bom na vsakogar," je zagotovil Joshua.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekroman
24. 04. 2019 14.37
+3
josshu je imel do sedaj najtezjega nasprotnika klicka ki je potegnil ze cez 40 in se ta dvoboj je dobil bolj po spletu srecnih okoliscin in slabega predvidevanja klicka,tako da se vedno cakam da se dokaze,seveda pa to ne spremeni dejstva da je trenutno prvak..ampak pravi testi ga se cakajo in nisem tako preprican da jih bo prestal
SloG pavelšek
24. 04. 2019 12.20
-5
joshua nikol nebo pravi prvak kot je bil recimo Tyson...ker se bori samo z 3razrednimi boksarji
pokercat912
24. 04. 2019 13.16
+11
Klicko 3razredn? Dillyan Whitte? Snooker spremlji raje 😉
Profesormarck
28. 04. 2019 16.54
-1
Prav ima Slog.... fury,wilder,Daniel Dubois,to so prvorazredni boxsarji,teh se joshua izogiba-v loku !