Borilni športi

Ovir ni več: Tyson Fury se lahko, ko spet pridobi licenco, vrne v ring

London, 12. 12. 2017 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji svetovni boksarski prvak težke kategorije Tyson Fury lahko nadaljuje športno pot, potem ko je sklenil dogovor z Britansko protidopinško agencijo (UKAD). Ta ga je junija lani suspendirala, zdaj pa sporočila, da bo Fury kmalu spet lahko boksal.

Do povratka v ring britanskega boksarja Tysona Furyja loči le še uspešna pridobitev licence, ki so mu jo odvzeli po odmevni zlorabi prepovedanih poživil, zaradi česar ga je Britanska protidopinška agencija (UKAD) junija lani suspendirala. Zdaj se je Fury z UKAD pogodil in sprejel kazen dveh let prepovedi nastopanja, ki se izteče v torek ob polnoči. Dogovor med Furyjem in UKAD je blagoslovil tudi Britanski boksarski odbor, obenem pa so umaknili obtožnico zaradi tega, ker naj septembra 2016 preiskovalcem ne bi priskrbel vzorca urina.

Fury (desno) med borbo s Kličkom, ki mu je spremenila življenje.
Fury (desno) med borbo s Kličkom, ki mu je spremenila življenje. FOTO: Reuters

29-letni boksar je kljub številnim težavam izven ringa še vedno nepremagan (25-0), svetovni prvak po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO pa je postal novembra 2015, ko je premagal ukrajinskega šampiona Vladimirja Klička. Po tem, ko je v zadnjem hipu odpovedal povratni dvoboj, se je večinoma pojavljal na "napačnih straneh" časopisov in se od tedaj ni boril.

"Obe strani sta sprejeli kompromis," so na svoji spletni strani zatrdili pri UKAD. "Primer je torej razrešen na naslednjih temeljih: kršitvi protidopinških pravil, ki temeljijo na prisotnosti povišanih ravni nandrolona." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.