Borilni športi

Petje pred najpomembnejšo borbo kariere: Nasprotnika želim poslati v 'krtovo deželo'

Ljubljana, 08. 12. 2017 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
0

Pred najboljšim slovenskim borcem po pravilih K-1 Samom Petjetom je borba kariere. Po dolgih pogovorih bo namreč nastopil pod okriljem organizacije Glory, že takoj pa ga čaka izjemno zahteven nasprotnik, in sicer drugi na lestvici izzivalcev lahke kategorije Christian Baya.

Petje v družbi Giorgia Petrosyana.
Petje v družbi Giorgia Petrosyana. FOTO: osebni arhiv
Potem ko je pod okriljem organizacije FFC osvojil šampionski pas tako v lahki kot v velterski kategoriji, je pred Samom Petjetom še večji izziv. Nastopil bo za največjo organizacijo za borbe po pravilih K-1 na svetu, Glory. "Za Glory sem se že boril, ampak v uvodnem delu, tokrat nastopam v srednjem delu Glory 49. Glavni del se imenuje Glory Redemption, na njem pa se bosta v borbi večera za naslov prvaka v težki kategoriji pomerila Rico Verhoeven in Jamal Ben Saddik. Dolgo smo čakali na dogovor med mojim menedžerjem in vodstvom Gloryja in končno se je vse poklopilo. Podpisal sem pogodbo za štiri borbe, z možnostjo podaljšanja še za dodatni dve. Zelo sem srečen in ponosen, da bom lahko v Rotterdamu branil barve naše države," je uvodoma za 24ur.com povedal Belokranjec.
Bayo bom skušal čimprej umiriti z brcami in protinapadi, vsiliti svoj tempo ter ga poslati v 'krtovo deželo'. Samo Petje

Glede na pomembnost borbe Petje nič ni prepustil naključju. Vseskozi je treniral s trenerjem Juretom Cesarjem, s katerim sta odšla tudi na priprave v Milano, kjer je Samo treniral s slovitima bratoma Giorgiom in Armenom Petrosyanom. "V dveh tednih sem opravil šest 'sparingov'. Ti so bili zelo zahtevni, saj je Armen zelo izkušen borec in kaznuje vsako napako, ki jo narediš. Takšne treninge sem še kako potreboval, saj na Balkanu nimamo tako dobrega ter izkušenega borca v tej kategoriji, kot je on. Giorgio, ki je trenutno poškodovan, je predvsem spremljal treninge ter popravljal napake in malenkosti, za katere si ne bi nikoli mislil, da so tako pomembne. Mislim, da ima z razlogom vzdevek 'The Doctor'," priprave opiše šampion iz Metlike.

Bayo sta s trenerjem dobro preučila
Petjetov tekmec bo Christian Baya, ki je doslej trikrat nastopil v organizaciji Glory in vse tri borbe dobil. Gre za Angolca, ki živi in trenira na Nizozemskem. "Nasprotnika sva s trenerjem dobro preučila. Je zelo izkušen borec in prihaja iz zelo znane telovadince, Mikes Gym, v kateri trenirajo sama znana imena, kot so Badr Hari, Murtel Groenhart, Gokhan Saki, Arthur Kyshenko in ostali. Spremljam ga že dalj časa in njegovi nastopi me niso navdušili. Nizozemski slog borbe mi ustreza, kar sem dokazal tudi v prejšnjih borbah," pove Petje, ki je skupaj s trenerjem sestavil načrt, kako priti do odmevne zmage: "Oba imava zelo agresiven in nokavterski stil, poskušal ga bom čim prej umiriti z brcami in protinapadi, vsiliti svoj tempo ter ga poslati v 'krtovo deželo'."

Na obračun se je pripravljal s slovitiom Armenom Petrosyanom.
Na obračun se je pripravljal s slovitiom Armenom Petrosyanom. FOTO: osebni arhiv

Petje torej načrtuje nokavt, a v zadnjih borbah je večkrat dokazal, da je dozorel kot borec in se zna, če je potrebno, tudi zelo pametno boriti 'na točke' ter slaviti po sodniški odločitvi. Čeprav ga čaka borba kariere, Belokranjec treme ne čuti: "V svoji karieri, predvsem na začetku, sem se velikokrat boril v tujini in z zelo težkimi nasprotniki. Takrat je bila moja edina možnost za zmago, da nasprotnika nokavtiram. Tak način borbe sem ustvaril na treningih in to miselnost prenesel v borbo, kjer sem vedno dokazal, da si veliko bolj želim zmage kot nasprotnik. To me tudi razlikuje od ostalih borcev."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.