Borilni športi

Po nekaj dneh zamenjal ploščo, Fury zbodel Joshuo: Ne sodi knjige po platnicah

London, 06. 06. 2019 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Joshua je izgubil sloves nepremagljivega, borba z Andyjem Ruizom Jr ga je stala vseh lovorik. Po porazu z besedami na njegov račun niso varčevali njegovi boksarski tekmeci, v bran mu je s spodbudnimi besedami stopil le Tyson Fury. A očitno, je tudi ta v nekaj dneh spremenil svoje mnenje.

Če je sprva zapisal, svetoval svojemu boksarskemu kolegu Anthonyju Joshui, da se spočije in okreva ter se vrne še močnejši, pa je bil njegov ton ob zadnji izjavi nekoliko drugačen.

Andy Ruiz Jr je Joshuo štirikrat poslala na tla, sodnik pa je v sedmi rundi prekinil borbo in okronal novega šampiona.
Andy Ruiz Jr je Joshuo štirikrat poslala na tla, sodnik pa je v sedmi rundi prekinil borbo in okronal novega šampiona. FOTO: AP

"Ne sodi knjige po platnicah. V težki kategoriji nima veze, če si nekoliko bolj buckast," je Tyson Fury zagotovil v pogovoru za ameriški ESPN. Kot je poudaril, se mu je zdelo, da Joshua podcenjuje svojega nasprotnika, njegove misli pa ta večer niso bile v ringu.

"Gledal sem ga in videl, da noče biti v ringu ta večer. Gledal je stran, v mislih je imel nekaj povsem drugega,« je pojasnil ’Gypsy King’, ki je po nekaj minutah borbe vedel, kam pes moli taco: »Že od prve runde naprej je bilo mogoče videti, kaj se bo zgodilo. Pogledal sem Joshuo, ni se potil, in vedel sem, da ga bo Andy Ruiz nokavtiral."

Borba z Deontayjem Wilderjem se je končala brez zmagovalca, naslednji nasprotnik Furyja bo čez nekaj dni Tom Schwarz.
Borba z Deontayjem Wilderjem se je končala brez zmagovalca, naslednji nasprotnik Furyja bo čez nekaj dni Tom Schwarz. FOTO: POP TV

Ob tem se je obregnil tudi ob boksarski slog obeh borce in podal svoje skromno mnenje o prihodnosti rojaka.

"Njuna stila enostavno ne gresta skupaj. Andy bo po mojem mnenju vedno premagal Joshuo," je zatrdil Fury, ki je svoje mnenje zaključil z ostrimi puščicami usmerjenimi v britanskega boksarskega zvezdnika: "Si predstavljate? Izklesan si kot Adonis, visok, mišice kot skala, potem pa pride mali debelušni mož, ki je pojedel vse čokoladice v Kaliforniji in te povsem povozi. Kakšna sramota! Če bi bil jaz na njegovem mestu, se nikdar več ne bi upal pojaviti v javnosti."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Melaj
07. 06. 2019 11.13
+6
Ko je AJ premagal Klička, so mu vsi napovedali desetletno prevlado ali več. Ko Ruiz premaga AJ se napoveduje, da Ruiza ni moč premagat. Dajte se zresnit. AJ je bil nepripravljen in to se je videlo iz vesolja. AJ je kaj kmalu padel na realna tla in želel oditi iz ringa. Mislim, da je že pred koncem borbe imel misli pri revanši. Andy je pokazal, da je nevaren. Ne pa nepremagljiv. AJ bo pač moral bolj paziti na svojo stekleno brado. Ima pa silovite udarce, ki so nevarni. In ti bojo na povratnem dvoboju še bolj nevarni. AJ bo vsaj po moje zelo motiviran..najbolj do sedaj.
setisfekšn
07. 06. 2019 21.20
+7
Ruiz ga bo sigurno se enkrat zmlatu!joshua nima kej notr prnest!
setisfekšn
07. 06. 2019 07.36
+11
Fury ruiz bi tudi tebe zmlatil pa wwilderja pa se koga!ker ima cist en poseben stil neustrašnosti!
setisfekšn
07. 06. 2019 07.38
+14
Če ga kdo poslje na tla ta takoj vstane in mu trikratno vrne!zato ga noben ne upa nokautirati!ha ha ha