POPKAST

Drnovšek: Že od nekdaj sem imel željo preizkusiti se v MMA-ju

Ljubljana, 18. 04. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
7

Pred nami je borilni spektakel WFC 26/BRAVE CF 81, na katerem bodo nastopili štirje slovenski borci. Prvi izmed Slovencev bo na sporedu debitant v mešanih borilnih veščinah Domen Drnovšek, ki se nam je z ženo in odlično borko v brazilskem jiu jitsuju Majo Drnovšek Povšnar pridružil v zadnji epizodi Popkasta. Beseda je tekla o njunem primarnem športu, ki ju združuje že več let, o pripravah na Domnovo prvo borbo v kletki, o živcih, ki so prisotni predvsem na Majini strani in še marsičem drugem.

Le še nekaj dni nas loči do borilnega spektakla WFC 26/BRAVE CF 81, ki ga bo v soboto gostila Hala Tivoli. Prvi Slovenec, ki bo ta konec tedna stopil v kletko, je Domen Drnovšek, ki je že zaključil s pripravami na debi v mešanih borilnih veščinah. A če je on iz dneva v dan vse bolj sproščen, se povsem nasprotno počuti njegova žena Maja Drnovšek Povšnar, ki je vsak dan bolj nervozna. "Drugače je, ko se boriš ti, kot ko se bori nekdo izmed tvojih bližnjih ... sploh pa v MMA," pojasni najboljša slovenska borka v brazilskem jiu jitsuju, s čimer se strinja tudi Domen, ki je običajno tisti, ki z roba blazine spremlja borbe svoje žene: "Dejansko je tako, da si bolj živčen, ko se bori eden izmed tvojih bližnjih, kot ko se boriš sam. Ko se jaz borim, nimam nikoli strahu. Navajen sem tekem. Ko se bori na primer Maja, Nejc (Hodnik op. a.) ali kdorkoli drug, sem pa tako živčen, da bi se najraje raztrgal."

Popkast z Majo Drnovšek Povšnar in Domnom Drnovškom
Popkast z Majo Drnovšek Povšnar in Domnom Drnovškom FOTO: Luka Kotnik

In čeprav je borec iz Trbovelj navajen borb v brazilskem jiu jitsuju, bo MMA borba zanj nekaj novega: "Brazilski jiu jitsu je bolj enosmeren, je samo ena veščina, pri MMA-ju pa je treba obvladati veliko segmentov, od rokoborbe, borbe v stoje, borbe na tleh  ... Jaz sem praktično komaj dobro začel z borbo v stoje, tako da hvala Bogu imam Jureta Cesarja iz Kikboks kluba Center, ki je izjemen trener. Je veliko bolj naporno, kondicijsko se moraš odlično pripraviti, ker ni veliko počitka, minuto med rundami in to je to."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drnovšek je kljub temu, da se bo prvič boril v kletki, že pomagal slovenskim borcem, kot so Luka Podkrajšek, Marko Vardjan, Matjaž Belšak, Jan Berus, pri pripravah na MMA borbo, zato mu te niso tuje. Kot pravi sam, tudi že od samega začetka spremlja slovensko MMA sceno in organizacijo WFC, ki je bila prva organizacija mešanih borilnih veščin v Sloveniji. 

In zakaj se je Domen pri 33 letih odločil preizkusiti se v MMA-ju? "Že od nekdaj sem imel željo preizkusiti se v mešanih borilnih veščinah, rad se borim, meni je borba na splošno super in res uživam v tem, kar počnem."

Domen Drnovšek
Domen Drnovšek FOTO: Luka Kotnik

Za treninge MMA-ja se je ob Domnu navdušila tudi Maja, ki je že večkrat odklonilno odgovorila na vprašanje, ali se želi pomeriti v mešanih borilnih veščinah, a tokrat je presenetila: "Jaz sem bila ves čas osredotočena na jiu jitsu, sedaj pa nekih večjih ciljev več nimam, ker sem osvojila vse, kar sem si zadala, težko je še kaj več osvojiti, kot že sem, tako da verjetno boste tudi mene videli v MMA borbi. Ne morem pa reči, kdaj bo to. Ko bo čas za to, sem bom tudi jaz pripravila za MMA borbo. Ne vem, ali bo to ena ali več, ampak ja, zagotovo bom poskusila."

Maja Drnovšek Povšnar
Maja Drnovšek Povšnar FOTO: Luka Kotnik

To je bila le ena izmed aktivnosti, ki sta jo v Popkastu razkrila Domen in Maja. Med drugim sta povedala tudi, kako se je Maja z enega od treningov vrnila z zaročnim prstanom in kako je bil Domen na izjemno pomenljiv način presenečen na poroki. Vabljeni k ogledu!

Seznam vseh borb dogodka WFC 26/BRAVE CF 81:

Glavni del:

Poltežka kategorija: Erko Jun – Mohamed Said Maalem

Super lahka kategorija: David Forster –  Christian Mach

Težka kategorija: Pavel Dailidko – Valdrin Istrefi

Slamnata kategorija: Monika Kučinič – Sofiia Bagishvili

Uvodni del:

Težka kategorija: Haris Aksalič – Baki Sahin

Težka kategorija: Kasim Aras – Patryk Dubiela

Super velterska kategorija: Domen Drnovšek – Andrian Murug

Mušja kategorija: Gerard Burns – Danijel Špoljarić

WFC 26 / BRAVE CF 81
WFC 26 / BRAVE CF 81 FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightingale
18. 04. 2024 11.33
+0
Kdo je borec v beli majici?
Ri_ss
18. 04. 2024 11.20
+2
Odličen par, odlična borca. Gremo Domen!
Primož Rus
18. 04. 2024 11.05
-1
Kdor ne ve,kako je,ko uživaš v treningih borilnih veščin......NI KOMPETENTEN komentirat karkoli v zvezi s tem....
Delavec_Slo
18. 04. 2024 10.07
-1
Spodbujanje nasilja!!!
Primož Rus
18. 04. 2024 11.02
+1
kako"nasilje"?????.....tole je idealen šport vsakega posameznika za izgradnjo samopodobe.....ne govorim o eventih....govorim o borilnih športih NASPLOH....Iz lastne izkušnje lahko povem,da so treningi borilnih veščin NEKAJ VRHUNSKEGA ZA TELO IN DUHA.....
Stauffenberg
18. 04. 2024 08.39
-4
Še nože jim dajte, bo bolj krvavo. In potem mediji niste nič krivi.
Kragwa
18. 04. 2024 10.26
+1