Borilni športi

Popolna zmeda: Mayweather trdi, da ni pristal na borbo z Nasukavo

New York, 07. 11. 2018 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Upokojeni boksarski zvezdnik Floyd Mayweather jr. trdi, da se z Japoncem Tenšinom Nasukavo ni dogovoril za borbo po pravilih MMA in da je za japonskega kickboxerja prvič slišal šele ta teden. Svetovni mediji so sicer pred dnevi prinenesli novico, da se bo Američan tik pred novim letom na Japonskem pomeril z Nasukavo.

Mayweather jr. je s tem, ko se je pojavil na novinarski konferenci z Nasukavo, dvignil veliko obrvi.
Mayweather jr. je s tem, ko se je pojavil na novinarski konferenci z Nasukavo, dvignil veliko obrvi. FOTO: AP

Na debitantski nastop Floyda Mayweatherja jr. v svetu mešanih borilnih veščin bo očitno potrebno še malce počakati, morda pa 41-letnika nikoli ne bomo videli izven boksarskega ringa, potem ko je Američan zatrdil, da se z Japoncem Tenšinom Nasukavo ni dogovoril za borbo, ki naj bi bila na sporedu 31. decembra. Številni mediji so poročali, da se bo Mayweather jr. prvič preizkusil v svetu mešanih borilnih veščin, a eden najbogatejših športnikov na svetu zdaj pravi, da se bo stran od kamer pomeril na zasebnem dogodku za "bogate gledalce".

"Ko sem prišel na novinarsko konferenco, so me skupaj z mojo ekipo povsem vrgli s tira. Nemudoma bi morali ustaviti vse skupaj," je na Instagramu objavil Mayweather mlajši. "Lahko vam zagotovim, da so tudi mene povsem presenetili dogovori, ki so jih sklenili brez moje privolitve ali odobritve. Previden sem bil, da ne bi dvignil tako veliko prahu glede tega, kar se je govorilo, zato pa mi je resnično žal."

Mislil je, da bo šlo za ekshibicijo
Zaenkrat upokojeni ameriški boksar se je iz pokoja vrnil le za lansko borbo s takratnim prvakom lahke kategorije organizacije UFC Ircem Conorjem McGregorjem, proti kateremu je v 50. poskusu slavil 50. zmago v karieri, ki naj bi mu prinesla okoli 262 milijonov evrov. Zaenkrat še ni znano, kje naj bi se Mayweather jr. in 20-letni Nasukava pomerila, je pa Japonec v 27 obračunih v kickboxu nepremagan, ko gre za mešane borilne veščine pa ima izkupiček 4:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Najpomembneje je, da želim jasno povedati, da jaz, Floyd Mayweather, nisem nikoli pristal na uradno borbo s Tenšinom Nasukavo. V bistvu zanj z vsem spoštovanjem še nisem slišal do nedavne poti na Japonsko. Prosili so me, da bi nastopil v devetminutni ekshibiciji in treh rundah, nasprotnika pa da mi bodo izbrali pri federaciji Rizen Fighting."

Američan je na Instagramu na dolgo in široko razpredal o dogodkih z Japonske, ni pa potrdil, če bo kljub nesporazumu nastopil in se pomeril z Nasukavo, je pa dodal, da ga je "dolg obisk" Tokia "razočaral".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.