Borilni športi

Borilni spektakel leta v UFC tudi na VOYO: Cormier in Jones obljubljata vojno

Anaheim, 24. 07. 2017 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V noči iz sobote na nedeljo se bosta v Anaheimu na spektaklu mešanih borilnih veščin UFC 214 za naslov najboljšega na svetu v poltežki kategoriji pomerila Daniel Cormier in Jon Jones. Ob tem bosta na sporedu še dve borbi za šampionski pas.

Daniel Cormier
Daniel Cormier FOTO: AP
Ljubitelji borilnih veščin imajo že nekaj časa na koledarju z rdečim obkrožen datum 30. julij. Takrat se bosta namreč v Oktagonu v težko pričakovanem povratnem dvoboju udarila trenutni prvak Daniel Cormier (20 zmag, 1 poraz) in Jon Jones (22 zmag, 1 poraz). Prvič sta se borca pomerila pred letom in pol, a takrat je bilo izhodišče obratno. Šampionski pas je bil v lasti Jonesa, ki je po soglasni sodniški odločitvi tudi ugnal Cormiera in ubranil naslov prvaka. 'Bones' se je nato znašel v težavah. Najprej je zaradi povzročitve prometne nesreče in posedovanja prepovedanih drog prišel v navzkriž z zakonom, nato pa si je zaradi uporabe prepovedanih poživil še nakopal kazen ameriške protidopinške komisije.
Vse borbe si boste lahko v ŽIVO ogledali na VOYO. Prenos se začne ob 4.00.
Medtem je Cormier z zmago proti Anthonyju Johnsonu osvojil naslov prvaka, ga ubranil proti Alexandru Gustafssonu in tudi v povratnem obračunu z 'Rumble' Johnsonom. Zdaj se Jones vrača odločen, da spet osvojili šampionski pas UFC, Cormier pa se želi maščevati za edini poraz v karieri. Vse skupaj bo začinilo še dejstvo, da se borca, milo rečeno, ne preneseta. "To rivalstvo se bo končalo po borbi na UFC 214. Resnično nimam težav z Danielom Cormierjem. Odlično bi bilo, če bi želel biti prijatelj, se obnašati športno in enostavno priznati, da sem boljši borec. To bi bil dokaz, kakšen človek je. A dvomim, da bo to storil, glede na to, kako se je obnašal, ko sem ga prvič premagal," je na zadnjem soočenju "na daljavo" Cormierja zbodel Jones. Trenutni prvak mu ni ostal dolžen: "Kar se tiče njegovih veščin, je res, je odličen borec. Zmeraj sem trdil, da je odličen borec. A zmeraj, ko se bova srečala, bodo težave, saj mu bom prisolil eno okoli ušes, ali pa se bo zgodilo kaj podobnega. Ne bova prijatelja in nikdar ne bova mogla biti skupaj v istem prostoru. Zmeraj bodo med nama nesoglasja, saj je ničvrednež."

Jon Jones
Jon Jones FOTO: AP

Ob obračunu Cormier – Jones bomo videli še kar dve borbi za naslov prvaka. Za naziv najboljšega v velterski kategoriji se bosta udarila šampion Tyrone Woodley (17 zmag, 3 porazi in 1 neodločena borba) ter prvi izzivalec Damian Maia (25 zmag, 6 porazov), v ženski peresnolahki kategoriji pa se bosta pomerili Cris Cyborg (16 zmag, 1 poraz) in Tonya Evinger (19 zmag, 5 porazov).

UFC 214, spored borb:
Daniel Cormier (ZDA) – Jon Jones (ZDA), za naslov prvaka v poltežki kategoriji
Tyrone Woodley (ZDA) – Demian Maia (Bra), za naslov prvaka v velterski kategoriji
Cris Cyborh (Bra) – Tonya Evinger (ZDA), za naslov prvakinje v peresnolahki kategoriji
Robbie Lawler (ZDA) – Donald Cerrone (ZDA), velterska kategorija
Jimi Manuwa (VB) – Volka Oezdemir (Švi), poltežka kategorija

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

benjivenamian
24. 07. 2017 17.06
+1
kaki nesposobneži ste vi novinarji!!! bonesa so ustavil,ker je imel prometno nesrečo,ko se je zaletel v nosečo žensko. bil je pijan... sej je posnetek ,ko mu policaj s kamero na glav,dela kar policaj dela... prepoved 1 letno je dubu,ker je bil pozitiven na kokain..