Borilni športi

Potrjeno: Joshua marca proti Parkerju, spopad dveh prvakov težke kategorije zgodovinski za Veliko Britanijo

Cardiff, 14. 01. 2018 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksarski šampion Anthony Joshua se bo v težkokategornem obračunu z Novozelandcem Josephom Parkerjem udaril 31. marca v Cardiffu, kjer bo Otočan lovil združitev pasov po verziji IBF, WBA in WBO. Borbo je na spletu potrdil Joshuov promotor Eddie Hearn. To bo zgodovinski prvi obračun dveh prvakov težke kategorije na ozemlju Velike Britanije.

"Zgodilo se bo!" je po Twitterju sporočil Eddie Hearn in tako potrdil, da sta tabora njegovega borca Anthonyja Joshue in novozelandskega izzivalca Josepha Parkerja dosegla dogovor glede marčevskega obračuna v Cardiffu. 28-letni Joshua bo na nogometnem stadionu Principality, ki je lani gostil finale nogometne Lige prvakov, poskušal ubraniti pasova po verziji IBF in WBA ter jima pridružiti naslov verzije WBO, ki je v lasti jezikavega Novozelandca. Joshua je na osrednjem cardifskem stadionu oktobra že premagal Carlosa Takama in s tem prvič uspešno ubranil oba svoja pasova. 

Dvoboj Joshue s Takamom oktobra lani je požel veliko zanimanja, a Britanec ni bil povsem prepričljiv.
Dvoboj Joshue s Takamom oktobra lani je požel veliko zanimanja, a Britanec ni bil povsem prepričljiv. FOTO: AP

"To je prvič v zgodovini, da se bosta dva aktualna prvaka težke kategorije pomerila v Veliki Britaniji," je v svojem odmevnem tvitu še zapisal Hearn. Ob obisku Parkerjevega zastopnika Davida Higginsa, ki se je prejšnji teden mudil na Otoku, je bilo jasno, da do dokončne sklenitve dogovora manjka le še nekaj podrobnosti. Pogajanja so nekaj časa stala zaradi nestrinjanja o načinu delitve denarne pogače, prejšnji mesec pa so dosegli kompromis: 25-letni Parker naj bi dobil med 30 in 35 odstotki.

So Joshuo res vrgli iz tira?
Novozelandec je med profesionalci tako kot Joshua še nepremagan po 24 borbah, kar 18 jih je dobil z nokavtom. Med ogrevanjem na dvoboj z Britancem je že nekajkrat postregel z ostrimi izjavami, pri katerih so mu pomagali tudi podjetni promotorji. Ti so novembra sklicali novinarsko konferenco, na kateri so predvajali posnetke nokdavnov iz Joshuovih amaterskih dni, ponujali pa so tudi 22.500 evrov nagrade vsakemu, ki bi jim priskrbel podobne posnetke. Po jeznem odgovoru Joshue je Higgins izjavil, da so britanskega hrusta uspešno "vrgli iz tira".

Zmagovalec marčevske borbe naj bi se udaril z nepremaganim Američanom Deontayem Wilderjem, ki si lasti četrti pas težke kategorije. Še nobenemu boksarju ni uspelo v svoji vitrini združiti vseh štirih pasov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaoswakii
16. 01. 2018 20.39
+1
Stavim na Parkerja... Joshua bo nokautiran! Že pri Kličku je imel veliko sreče, je bil že v 6. rundi precej upehan pa tut prestrašen...
Iniesta
14. 01. 2018 13.17
+3
Hmmm... ce Dźošua premaga oba, bo postal najvecji v zgodovini ... zna mu to uspeti ...
doktor_muc
14. 01. 2018 12.56
+1
nima nobenga smisla tole, razn denarja seveda.... joshua ga bo dvakat lopnu in bo sedu....
marija4
14. 01. 2018 13.28
+4
haha ne mislt da bo tko lahko,tale parker je kr norc