Borilni športi

Potrjeno: Joshua v prvi borbi v ZDA proti Ruizu ml.: 'V MSG ne grem prestrašen'

Ljubljana, 01. 05. 2019 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
0

Aktualni boksarski vladar težke kategorije Anthony Joshua se bo v prvem spopadu v ZDA v kultnem Madison Square Gardenu pomeril proti Andyju Ruizu mlajšemu, kjer bo branil pasove WBA 'Super', IBF in WBO.

Američan mehiškega porekla, ki domuje v Kaliforniji, je zdaj tudi uradno potrjeno vskočil v obračun, potem ko je tega moral odpovedati Jarrell Miller, ki je padel na doping testu. 29-letnik bo zdaj po zadnji zmagi nad Alexandrom Dimitrenkom dobil priložnost, da stopi na veliki oder. V karieri poklicnega boksarja je 33-krat stopil v ring, 32-krat je slavil (od tega 21-krat z nokavtom), le enkrat je izgubil, in sicer proti Novozelandcu Josephu Parkerju, pa še to po večinski odločitvi v izjemno izenačenem obračunu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je moja priložnost, da spišem zgodovino," je prepričan Andres Ponce Ruiz mlajši, ki pred borbo z Joshuo jasno sporoča: "Želim si biti eden velikih, kot so Julio Cesar Chavez, Mike Tyson, Evander Holyfield in Lennox Lewis. Rad bi bil v tej kategoriji," je jasen Ruiz Jr. Z zmago nad aktualnim vladarjem težke kategorije, Britancem Anthonyjem Joshuo, bi se mu vrata med elito nedvomno odprla. V tem obračunu nima kaj izgubiti, saj bo Joshua izraziti favorit. A pravi, da je vajen, da ga ljudje podcenjujejo. "Navajen sem tega. Vse življenje so me ljudje podcenjevali, a v MSG grem, da vzamem vse. Tja ne grem prestrašen in ne bom živčen. Tja bom šel nor z namenom, da vzamem, kar je mojega," je še sporočil Andy Ruiz ml.

Promotor obračuna Eddie Hearn celo meni, da je Ruiz ml. še bolj nevaren nasprotnik kot prvotno načrtovani Jarrell Miller. "Mislim, da bo to še težji test kot Miller. Andy udarja močneje in je veliko hitrejši. To bo vojna. Andy s seboj prinaša mehiško srce, toda spoznal bo najboljšega težkokategornika na svetu v MSG-ju," je dejal Hearn.

Joshua je izpostavil, da je Ruiz ml. precej drugačen izziv kot Miller, a da ga bo z veseljem sprejel. "Trdo smo delali v telovadnici iz tedna v teden in kdor koli bo stal pred menoj v MSG-ju 1. junija, bo padel v stilu," je povedal Britanec.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.