Borilni športi

Pravi junak izven oktagona: Miočić rešil življenje nezavestni ženski

Boston, 18. 01. 2018 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljskih jutranjih urah, natančneje ob 4.00, bodo ljubitelji UFC lahko uživali v največjem dvoboju težke kategorije v zadnjem desetletju, ki ga bo mogoče spremljati tudi na VOYO. V oktagonu se bosta udarila Francis N’Gannou in Stipe Miočić. Američan hrvaških korenin še danes opravlja poklic gasilca in ostaja skromen, šele njegovi sodelavci so morali novinarjem izdati, da je pred časom rešil življenje neznani ženski.

Izjemni Stipe Miočić je na pragu novega neverjetnega uspeha, z zmago v borbi s Francisom N’Gannouo bi namreč lahko postavil nov rekord po številu borb, na katerih bi uspel ubraniti naslov prvaka. Vendar pa bo prav njegov naslednji nasprotnik, ki slovi po izjemnih močnih udarcih, vse prej kot mala malica.

Stipe Miočić je na zadnji borbi s tehničnim nokavtom v prvi rundi odpravil
Stipe Miočić je na zadnji borbi s tehničnim nokavtom v prvi rundi odpravil FOTO: AP
Kraljevska divizija UFC si brez dvoma lahko obeta novo borilno poslastico, na katero se borec, ki si je v profesionalni karieri priboril 17 zmag in 2 poraza, pripravlja že nekaj časa. Kljub temu najde čas za poklic, ki mu je dolga leta služil z vsem srcem. Kot gasilec si je pridobil veliko spoštovanje med kolegi, ki so se lokalnim novinarjem razgovorili o brezmejni dobroti Američana hrvaških korenin.

Miočić se bo 21. januarja ob 4.00 po našem času pomeril s Francisom N’Gannouo. Prenos na VOYO.
Miočić se bo 21. januarja ob 4.00 po našem času pomeril s Francisom N’Gannouo. Prenos na VOYO. FOTO: AP

Priskočil na pomoč ob zastoju srca 
"Zgodilo se je tekom njegovega prvega leta na postaji. Odzval se je klicu ženske, ki je občutila bolečine v prsih. Ko pa sta jo s sodelavcem obiskala je rekla, da je bolečina že minila, zato nima namena iti v bolnišnico. Stipe jo je kljub temu prepričal, poklical reševalni avto in jo spremil v bolnico. V tem času je ženska doživela zastoj srca. Stipe jo je poklical po imenu, vendar se ni odzvala. Pogledal je na monitor in preveril stanje. Začel je z oživljenjem in jo priklopil na defibrilator, tako je ženska nekako le prišla k zavesti. Na koncu so se odločili za operacijo srca tako je lahko popolnoma okrevala, za kar se ima v veliki meri zahvaliti Stipetu, ki ji je verjetno rešil življenje," je novinarjem priznal eden izmed borčevih sodelavcev. Ob tem je izdal še, da ga številni prepoznajo kljub gasilski uniformi, marsikdo si želi spoznati borca UFC, čeprav se Miočič v tistem trenutku skupaj s sodelavci sooča s požarom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
18. 01. 2018 21.49
+2
Verjetno še vedno hodi v službo.
Petarda10
18. 01. 2018 21.41
+6
Bravo Stipe!! Navijamo za tebe, gremo po zmago!
jebalvisvoju
18. 01. 2018 21.27
+8
temu se rece ..borec in CLOVEK